Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıSoğanı kavurunca dolma şölene dönüyor! Kıtır kıtır etmesin, tadı katlansın
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Soğanı kavurunca dolma şölene dönüyor! Kıtır kıtır etmesin, tadı katlansın

    03.05.2025 - 14:55 | Son Güncellenme: 03.05.2025 - 15:41

    #lezzet#yemek#tarif#iç harç#yaprak sarması#dolma iç harcına ne konur#Biber dolma iç harcı#dolmanın içine soğan konur mu#dolma içi baharatları#dolma tarifi#biber dolması tarifi#yaprak sarma tarifi
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Sevilen yemekler arasında yer alan dolma, her sofrada kendine özel bir yer bulur. Yaprak sarmasından biber dolmasına kadar pek çok çeşitte ve alternatifte hazırlanabilir. Ancak dolmanın lezzetini belirleyen bazı püf noktalar vardır. Birçok kişi dolmanın iç harcını hazırlarken soğanın nasıl pişirilmesi gerektiğini konuşuyor. İşte en lezzetli yolu.

    1/7Soğanı kavurunca dolma şölene dönüyor Kıtır kıtır etmesin, tadı katlansın

    Dolma, pirinç, bulgur, sebze, baharat ve bazen et karışımıyla hazırlanır. Bu karışımın en gerekli malzemelerinden biri de soğandır. Ancak soğanın nasıl hazırlanacağı, dolmanın türüne, pişirme süresine göre değişebiliyor. İşte lezzetli bir dolma hazırlamak için yapmanız gerekenler.

    2/7Soğanı kavurunca dolma şölene dönüyor Kıtır kıtır etmesin, tadı katlansın

    Kimi tariflerde soğan, zeytinyağında pembeleştirilerek kavrulurken, kimi tariflerde çiğ olarak harca eklenir. Her iki yöntemin de kendine özgü avantajları olduğunu söyleyebiliriz. Ancak doğru seçim, dolmanızın lezzetini bir üst seviyeye taşıyacak.

    3/7Soğanı kavurunca dolma şölene dönüyor Kıtır kıtır etmesin, tadı katlansın

    Soğanı dolma harcına eklemeden önce kavurmak, yaygın uygulamalardan biridir. Kavrulmuş soğan, karamelize olarak tatlı ve zengin bir aroma kazanır. Özellikle zeytinyağlı dolmalarda ön plana çıkarak lezzeti ikiye katlar. Kavrulan soğana salça, baharat ve pirinç eklenerek harç daha iyi bir kıvama ulaşır.

    4/7Soğanı kavurunca dolma şölene dönüyor Kıtır kıtır etmesin, tadı katlansın

    Soğanın çiğ kalması, özellikle kısa sürede pişen dolmalarda sert bir kıvam oluşturabilir. Kavurma işlemi, soğanın yumuşamasını sağlar ve harcın kıvamını değiştirir. Türk mutfağındaki klasik dolma tarifleri özellikle yaprak sarma ve biber dolması gibi zeytinyağlı çeşitler için tercih edilebilir.

    5/7Soğanı kavurunca dolma şölene dönüyor Kıtır kıtır etmesin, tadı katlansın

    Soğanı kavurmak yaygın bir yöntem olsa da, bazı tariflerde ve durumlarda çiğ soğan tercih edilir. Çiğ soğan kullanımı, daha hafif bir tat arayanlar için uygundur. Çiğ soğan, dolmaya daha keskin ve doğal bir tat katar. Özellikle diyet yapanlar veya daha az yağlı bir dolma isteyenler için bu yöntem ideal olur.

    6/7Soğanı kavurunca dolma şölene dönüyor Kıtır kıtır etmesin, tadı katlansın

    Etli dolmalar gibi uzun süre pişen tariflerde, soğan çiğ eklense bile pişme sırasında yumuşar ve lezzetini harca yayar. Bu tür dolmalarda kavurma zorunlu değildir. Ayrıca çiğ soğan kullanırken, soğanın çok keskin olmaması için ince doğranması veya rendelenmesi önerilir.

    7/7Soğanı kavurunca dolma şölene dönüyor Kıtır kıtır etmesin, tadı katlansın

    Dolma türü, soğanın kavrulup kavrulmayacağına karar vermede önemli bir etkendir. Etli dolmalarda çiğ ekleme yaparken, zeytinyağlı yaprak sarma veya biber dolmasında kavurma yapmanız daha lezzetli olabilir. Sebze dolmalarında hem kavrulmuş hem de çiğ soğan kullanabilirsiniz. 

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Araba farları ayna gibi parlıyor Önce zımpara sonra cila, oto yıkamacı yöntemi
    Araba farları ayna gibi parlıyor! Önce zımpara sonra cila, oto yıkamacı yöntemi
    Yazın en ferah tatlısı Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis
    Yazın en ferah tatlısı! Kreması ağızda dağılan limonlu pasta tarifi, tadı nefis
    Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyor
    Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu! Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyor
    İsrail göstere göstere gelmiş Saldırırken bu rotayı izledi: İranın tek seçeneği var
    İsrail göstere göstere gelmiş! Saldırırken bu rotayı izledi: İran'ın tek seçeneği var
    Yazarlar
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin12 - 18 Mayıs haftası burç yorumları! 'Gizli saklı ne varsa ortaya çıkabilir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    İlgili Haberler
    Survivor 2025te dördündü olan Ayşe Yükselden ilk paylaşım Sezonu değerlendirdi
    Survivor 2025'te dördündü olan Ayşe Yüksel'den ilk paylaşım! Sezonu değerlendirdi
    Ozan Güven ve Deniz Bulutsuz davasında karar çıktı
    Ozan Güven ve Deniz Bulutsuz davasında karar çıktı!
    Yasemin Kay Allendan bikinili poz Gece denize girdi
    Yasemin Kay Allen'dan bikinili poz! Gece denize girdi
    Berkay Hardaldan yeni Instagram paylaşımı İşte Noyan bebeğin son hali
    Berkay Hardal'dan yeni Instagram paylaşımı! İşte Noyan bebeğin son hali

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo