Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıBaştaki hamle her şeyi değiştirir! Soğan ve salça kavurmada en basit tüyo
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Baştaki hamle her şeyi değiştirir! Soğan ve salça kavurmada en basit tüyo

    24.05.2025 - 17:42 | Son Güncellenme: 24.05.2025 - 17:42

    #soğan kavurma#salça kavurma#Yemek Hazırlama#Türk Mutfağı#Yemek Tarifleri#Lezzet Sırları#Yemek Pişirme#Mutfak İpuçları#Yemek Kültürü#soğan salça kavurması
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biri, yemeklerin temelini oluşturan soğan ve salça kavurma işlemidir. Bu başlangıç, aslında tüm yemeğin her şeyini etkileyebilir. Doğru tekniklerle kavrulan soğan ve salça hazırlamak için bu püf noktalarını takip edin.

    1/7Baştaki hamle her şeyi değiştirir Soğan ve salça kavurmada en basit tüyo

    Türk mutfağındaki birçok yemeğin lezzet sırrı aslında basit bir aşamada gizli. Soğan ve salçanın doğru şekilde kavrulması yemeğin lezzetini, kıvamını, kısaca her şeyini etkiler. İster bir tencere kuru fasulye yapın, ister sebzeli bir yemek hazırlayın doğru olmadığı sürece lezzetinde değişiklikler fark edersiniz. Peki, soğan ve salça nasıl kavrulmalı?

    2/7Baştaki hamle her şeyi değiştirir Soğan ve salça kavurmada en basit tüyo

    Soğan ve salça kavurmak için ihtiyacınız olan malzemeler aslında çok sade, ancak her birinin kalitesi ve kullanım şekli büyük fark yaratır. Her iki malzemeyi de kavurmak için öncelikli olarak yağ seçimi çok önemli. Genellikle zeytinyağı kullanılsa da, bu aşamada Ayçiçek yağı da uygun bir alternatiftir.

    3/7Baştaki hamle her şeyi değiştirir Soğan ve salça kavurmada en basit tüyo

    Soğanın ince doğranması, kavurma işlemini hızlandırır ve eşit bir şekilde pişmesini sağlar. Kuru soğanın tatlı aroması kavruldukça ortaya çıkmaya başlar. O nedenle kavurma yaparken kuru soğan tercih etmeniz daha iyi olur. Kaliteli bir domates salçası, yemeğin rengini ve lezzetini güçlendirir. İsteğe bağlı olarak, biraz biber salçası ekleyerek tadını değiştirebilirsiniz.

    4/7Baştaki hamle her şeyi değiştirir Soğan ve salça kavurmada en basit tüyo

    Bir diğer püf nokta ise, malzemeleri hazırlarken, soğanları ince ince doğramaya özen göstermenizdir. Çok kalın doğrarsanız, soğanlar eşit şekilde kavrulmaz ve bazı parçalar çiğ kalabilir. İşte şimdi, lezzetli bir kavurma işlemine geçebiliriz.

    5/7Baştaki hamle her şeyi değiştirir Soğan ve salça kavurmada en basit tüyo

    Öncelikle orta boy bir tava veya tencereyi orta ateşe alın. Sıvı yağı ekleyip hafifçe ısınmasını bekleyin. Bu aşamada yağı çok fazla kızdırmadan hareket edebilirsiniz. Zeytinyağı kullanıyorsanız, hafif bir duman çıkana kadar ısıtmanız yeterli. Ardından ince doğranmış soğanları tavaya ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırmaya başlayın.

    6/7Baştaki hamle her şeyi değiştirir Soğan ve salça kavurmada en basit tüyo

    Soğanların şeffaflaşması ve altın sarısı bir renk alması için yaklaşık 5–8 dakika boyunca ara ara karıştırarak kavurun. Bu aşamada sabırlı olmak çok önemli. Hızlı bir şekilde yüksek ateşte kavurmak, soğanların yanmasına ve lezzetinin gitmesine neden olur. Soğanlar yavaş yavaş kavruldukça şekeri salınır.

    7/7Baştaki hamle her şeyi değiştirir Soğan ve salça kavurmada en basit tüyo

    Soğanlar istediğiniz kıvama geldiğinde, domates salçasını ekleyin. Salçanın çiğ kokusu çıkana kadar, yaklaşık 2–3 dakika boyunca kavurun. Bu aşamada rengi koyulaşmaya başlar. Salça kavrulduktan sonra, tuz ve isteğe bağlı olarak baharatlar ekleyebilirsiniz. Tuz, soğan ve salçanın tatlarını dengelerken, pul biber veya kekik gibi baharatlar yemeğe ekstra bir tat verir.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Domatesleri çürüten hastalığa sarımsak yeter Karıştırıp sıkın, tek önlemmiş
    Domatesleri çürüten hastalığa sarımsak yeter! Karıştırıp sıkın, tek önlemmiş
    Her evde var, imha edilmesi gerekiyor Bu model kurutma makinesi çok tehlikeli
    Her evde var, imha edilmesi gerekiyor! Bu model kurutma makinesi çok tehlikeli
    Halıya kazınan yağ lekesini zarar vermeden söküyor 5 dakikada iş bitiren pudra
    Halıya kazınan yağ lekesini zarar vermeden söküyor! 5 dakikada iş bitiren pudra
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin12 - 18 Mayıs haftası burç yorumları! 'Gizli saklı ne varsa ortaya çıkabilir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluGökyüzünde Mayıs ayı: Cesaret sınanıyor, yeni dönemin kapıları aralanıyor
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHayatına alan aç: Bazen tutmamak da gelişimdir
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu21 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Boğa yeniayı ile köklere dönüş
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin21–27 Nisan 2025 haftası burç yorumları: 'Bazen sallanmak, sağlamlaştığını fark etmek içindir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş beyazlığını korumanın 3 doğal yolu
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşZihinsel dayanıklık: Zorluklarla başa çıkma gücümüz
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu14 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Kadersel rotada netleşme zamanı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSabah ağız kokusunun 7 nedeni ve çözüm yolları
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinBu hafta astroloji bize ne diyor? 'Kararınızı net olarak verin'
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin13 Nisan terazi dolunayı! Denge geliyor: Burçları nasıl etkileyecek?
    İlgili Haberler
    Bayhanın pişmanlığı var mı Verdiği yanıtla dikkat çekti
    Bayhan'ın pişmanlığı var mı? Verdiği yanıtla dikkat çekti
    Survivorda Meryem - Dilşah düellosu Meryem Kasapın eşinden dikkat çeken Dilşah paylaşımı
    Survivor'da Meryem - Dilşah düellosu! Meryem Kasap'ın eşinden dikkat çeken Dilşah paylaşımı
    Seda Bakan ilk defa diyerek duyurdu Her şeyimiz bir olay
    Seda Bakan ilk defa diyerek duyurdu! 'Her şeyimiz bir olay'
    Sevenlerini korkuttu Survivor Pınar Saka ameliyat sonrası yeni halini paylaştı
    Sevenlerini korkuttu! Survivor Pınar Saka ameliyat sonrası yeni halini paylaştı

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo