Lokum

Lokum

Son dakika lokum haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lokum gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lokum haber sayfamızda...

Lokum

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.426 lokum haberi bulunmuştur.
Süt mısırı suyla haşlamayın! Yumuşacık süt mısır haşlama yöntemi
Süt mısırı suyla haşlamayın! Yumuşacık süt mısır haşlama yöntemiSüt mısırı, yaz aylarının vazgeçilmez sokak lezzetlerinden biridir. Lezzetli, tatlı ve yumuşacık kıvamı ile küçükten büyüğe herkesin sevdiği bu özel mısır türü, doğru yöntemle pişirilmediğinde sertleşebilir ya da lezzetinden çok şey kaybedebilir. Pek çok kişi süt mısırını haşlarken sadece su kullanıyor; oysa bu, mısırın doğal aromasını bastıran ve dokusunu sertleştiren bir yöntem olabilir. Mükemmel sonuç için mısırın kendine has lezzetini ön plana çıkaran doğal ve etkili pişirme tekniklerine yönelmek gerekir.
14.06.2025Bilgi Rehberi
Kurban etiyle en kolay sac kavurma tarifi! Suyunu çekince lezzet şöleni başlıyor
Kurban etiyle en kolay sac kavurma tarifi! Suyunu çekince lezzet şöleni başlıyorKurban bayramı sofralarının vazgeçilmezi olan sac kavurma, doğru teknikle pişirilmediğinde sert ya da lezzetsiz olabiliyor. Oysa lokum gibi, damakta dağılan bir sac kavurma yapmak sanıldığından çok daha kolay olabilir. Sac kavurmanın sırrı, etin suyunu doğru şekilde çektirmekle ilgilidir. Peki Kurban Bayramı'nda en kolay sac kavurma tarifi nasıl hazırlanır?
8.06.2025Püf Noktası
Lokum gibi ciğer kavurması böyle yapılıyormuş! Asla kurumuyor, pamuk gibi oluyor
Lokum gibi ciğer kavurması böyle yapılıyormuş! Asla kurumuyor, pamuk gibi oluyorKurban Bayramı denince ilk akla gelen lezzetlerden biri hiç kuşkusuz taze ciğer kavurmasıdır. Bayram sabahının erken saatlerinde kesilen kurbanın ardından hazırlanan ciğer, sofraların baş tacıdır. Ancak ciğer pişirmek sanıldığı kadar kolay değildir. Yanlış yöntemlerle pişirildiğinde sertleşir, kurur ve lezzetini kaybeder.
6.06.2025Bilgi Rehberi
'Ölüler Kahvesi'nde bayram geleneği! 700'ü aşkın fotoğraf: Çok duygulandım
'Ölüler Kahvesi'nde bayram geleneği! 700'ü aşkın fotoğraf: Çok duygulandımAdana'nın Kozan ilçesinde hayatını kaybeden mahalle sakinlerinin fotoğraflarının duvarda asılı olması nedeniyle halk arasında 'Ölüler Kahvesi' olarak bilinen kıraathanede her bayram arifesinde olduğu gibi bu yıl da Kur'an okunup lokum dağıtıldı.
5.06.2025Haberler
'Ölüler Kahvesi'nde bayram geleneği! 700'ü aşkın fotoğraf: Çok duygulandım
'Ölüler Kahvesi'nde bayram geleneği! 700'ü aşkın fotoğraf: Çok duygulandımAdana'nın Kozan ilçesinde hayatını kaybeden mahalle sakinlerinin fotoğraflarının duvarda asılı olması nedeniyle halk arasında 'Ölüler Kahvesi' olarak bilinen kıraathanede her bayram arifesinde olduğu gibi bu yıl da Kur'an okunup lokum dağıtıldı.
5.06.2025Gündem
MasterChef şampiyonu Metin'den etin lezzet sırrı: 'Asla yıkamayın, tadını ekişitiyor'
MasterChef şampiyonu Metin'den etin lezzet sırrı: 'Asla yıkamayın, tadını ekişitiyor'Restoranlarda yediğiniz o lokum gibi yumuşak, sulu ve aroması damakta kalan etlerin sırrını merak ediyor musunuz? Aslında bu sır, sadece marinasyon veya pişirme süresiyle sınırlı değil.MasterChef şampiyonu Metin Yavuz, et pişirme sanatına dair en çok merak edilen soruları yanıtladı.
5.06.2025Püf Noktası
Kurban eti lokum gibi yumuşuyor! Kavurma yaparken tencereye ekleyin
Kurban eti lokum gibi yumuşuyor! Kavurma yaparken tencereye ekleyinKurban Bayramı geldiğinde sofraların baş tacı kavurma olur. Ancak taze kesilmiş kurban etini pişirmek, bekletilmediği için bazen zorlayıcı olabilir. Etin sert kalması, istenilen lokum kıvamının yakalanamaması en sık karşılaşılan sorunlardandır. Oysa bazı doğal yöntemlerle kurban etini yumuşacık, lezzetli bir hale getirmek mümkündür. Kavurma yaparken tencereye ekleyeceğiniz birkaç doğal malzeme sayesinde etin lifleri çözülür, sertliği gider ve adeta ağızda dağılır.
4.06.2025Bilgi Rehberi
Koyun etinde kokuya son! Sevmeyen bile bayılarak yiyecek, lokum gibi yöntem
Koyun etinde kokuya son! Sevmeyen bile bayılarak yiyecek, lokum gibi yöntemKoyun eti, Anadolu mutfağının en özel lezzetlerinden biridir. Ancak, koyun etinin kendine has yoğun kokusu, bu lezzeti tüketmek isteyenlerin önünde bir engel olabilir. “Tadı güzel ama kokusu ağır” diyenlerdenseniz, doğru yerdesiniz. İşte, etin hazırlanmasından pişirme sürecine kadar her alanda uygulayabileceğiniz püf noktalar.
2.06.2025Püf Noktası
30 Mayıs Dünya Patates Günü’ne Ortaköy damgasını vurdu: Bir başkadır bizim kumpir
30 Mayıs Dünya Patates Günü’ne Ortaköy damgasını vurdu: Bir başkadır bizim kumpirİstanbul’un Ortaköy semtinin geleneksel lezzetlerinden kumpir, bu kez dünya medyasında yer aldı. Ortaköy’deki kumpir tutkusu, 30 Mayıs Dünya Patates Günü’yle ilgili yayınlar arasında ilk sıradaydı.
31.05.2025Dünya
Ne marine ne düdüklü! Şefler sır gibi saklıyor: Eti 8 dakikada lokuma çevirin
Ne marine ne düdüklü! Şefler sır gibi saklıyor: Eti 8 dakikada lokuma çevirinRestoranlarda sunulan, ağızda dağılan yumuşacık etlerin sırrı, mutfak dünyasında merak konusu olabilir. Sert etleri kısa sürede lokum kıvamına getiren proteaz enzimi, bu sırrın en önemli unsurlarından biri. Bu yazıda, kuzu incik kullanılarak yapılan bir deneyi ve proteaz enziminin et üzerindeki etkisini ayrıntılı bir şekilde inceliyoruz.
29.05.2025Püf Noktası
Etin sertliğini unutturuyor! Şeflerin gizli sırrı, maden suyu lokuma çevirecek
Etin sertliğini unutturuyor! Şeflerin gizli sırrı, maden suyu lokuma çevirecekMutfağınızda et yemeklerini bir üst seviyeye taşımak mı istiyorsunuz? O halde lokum gibi yumuşacık, sulu ve lezzetli etlerin sırrını bilmeniz gerekiyor. Eti lokum gibi ağızda dağılan kıvama getirmek için bu tüyoları mutlaka uygulayın.
24.05.2025Püf Noktası
Nohut pişirirken kabuklanma derdine son veren teknik! Lokum gibi pişiyor, kabukları ayrılmıyor
Nohut pişirirken kabuklanma derdine son veren teknik! Lokum gibi pişiyor, kabukları ayrılmıyorNohut, Türk mutfağının vazgeçilmez bakliyatlarından biri. Ancak onu pişirirken yaşanan en büyük sorunlardan biri kabuklarının ayrılması. Hem görüntüyü bozuyor hem de dokusunu etkiliyor. Nohutun pişerken kabuklanmaması ve lokum gibi yumuşacık olması için uygulayabileceğiniz basit ama etkili doğal yöntemler var. Bu yöntemlerle hem daha sağlıklı sonuçlar elde edebilir hem de lezzetinden ödün vermemiş olursunuz.
22.05.2025Bilgi Rehberi
Dağılmayan lahana sarması için mutlaka uygulayın! Asla sert olmuyor, eşit pişiyor
Dağılmayan lahana sarması için mutlaka uygulayın! Asla sert olmuyor, eşit pişiyorLahana sarması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olsa da yapımı zahmetli olduğu için birçok kişi için göz korkutucu olabilir. Özellikle pişirme sırasında lahana yapraklarının dağılması ya da bazı sarmaların sert kalması, bu lezzetli yemeğin keyfini kaçırabiliyor. Oysa birkaç püf noktasına dikkat ederek, hem dağılmayan hem de lokum gibi pişmiş lahana sarmaları yapmak mümkün.
21.05.2025Bilgi Rehberi
İçi yumuşacık dışı çıtır böreğin sırrı sosundaymış! Yufka aralarına bolca sürün
İçi yumuşacık dışı çıtır böreğin sırrı sosundaymış! Yufka aralarına bolca sürünEvde yapılan böreklerin en çok istenen özelliği içinin yumuşak, dışının ise fırından çıkmış gibi çıtır çıtır olmasıdır. Ancak çoğu zaman börek fırında kurur ya da tabanı yumuşak kalır. Bu sorunların önüne geçmenin püf noktası ise böreğin sosunda saklı! Yufka katmanları arasına doğru malzemelerle hazırlanan sos sürülerek hem içi yumuşacık kalır hem de dışı tam kıvamında çıtır olur.
17.05.2025Bilgi Rehberi
Pişmeyen taze fasulyeyi pamuk gibi yapıyor! Kaşığın ucuyla eklemek yetiyor
Pişmeyen taze fasulyeyi pamuk gibi yapıyor! Kaşığın ucuyla eklemek yetiyorTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı taze fasulye, özellikle yaz aylarında sofralarda sıkça yer alır. Ancak çoğu zaman, taze fasulye yeterince yumuşamaz, diri kalır ya da tam anlamıyla pişmez. Bu durum, hem yemek keyfini bozar hem de emeği ziyan eder. Neyse ki, yıllardır mutfakta zaman geçiren tecrübeli ev hanımlarının paylaştığı basit ama etkili bir yöntem, taze fasulyeyi adeta pamuk gibi yapıyor. Üstelik bunun için sadece kaşığın ucuyla ekleyeceğiniz bir malzeme yeterli!
7.05.2025Bilgi Rehberi
İster cezvede ister makinede! Bol köpüklü Türk kahvesi böyle yapılıyormuş
İster cezvede ister makinede! Bol köpüklü Türk kahvesi böyle yapılıyormuşTürk kahvesi, yüzyıllardır süregelen kültürel bir miras olmanın ötesinde, kendine has pişirme yöntemi ve bol köpüğüyle damaklarda iz bırakan özel bir içecektir. Günümüzde ise geleneksel yöntem olan cezvede pişirme ile modern kahve makineleri arasında bir tercih söz konusu. Peki, gerçekten bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır? İşte uzmanlara göre ideal Türk kahvesi hazırlamanın püf noktaları…
6.05.2025Bilgi Rehberi
Eti lokum gibi yapan şef önerisi! Tencereye 1 bardak ekleyince pamuk gibi oluyor
Eti lokum gibi yapan şef önerisi! Tencereye 1 bardak ekleyince pamuk gibi oluyorEvde pişirdiğiniz etlerin sert ve lezzetsiz olduğunu düşünüyorsanız, mutfakta fark yaratacak bu püf noktası tam size göre! Usta şeflerin gizli sırrı olan bu teknik sayesinde, etleriniz lokum gibi yumuşacık olacak. Üstelik bu lezzet sırrı sadece tencereye eklenecek 1 bardakla mümkün!
6.05.2025Bilgi Rehberi
Sibel Can ilk kez açıkladı! Saplantılı hayranından polis kurtardı
Sibel Can ilk kez açıkladı! Saplantılı hayranından polis kurtardı'Çakmak Çakmak', 'Kış Masalı', 'Emret Öleyim', 'Hayat', 'Padişah' gibi şarkıları dillere pelesenk olan sevilen şarkıcı Sibel Can, İbrahim Selim'in programına konuk oldu. Ünlü isim, geçmişte saplantılı bir hayranından polis sayesinde kurtulduğunu anlattı.
20.04.2025Cadde
Eti pamuk gibi yapan aşçılık sırrı! 1 kaşık tencereye ekleyin yeter
Eti pamuk gibi yapan aşçılık sırrı! 1 kaşık tencereye ekleyin yeterLezzetli bir et yemeği yapmanın en önemli püf noktalarından biri, etin yumuşak ve lokum gibi pişmesidir. Ancak ne kadar kaliteli et alınırsa alınsın, doğru teknikler kullanılmadığında sonuç genellikle sert ve çiğnemesi zor olabilir. Usta aşçıların yıllardır kullandığı basit ama etkili bir yöntem sayesinde evdeki yemekler de restoran lezzetine kavuşuyor. Üstelik bu yöntem tamamen doğal ve ekonomik!
10.04.2025Bilgi Rehberi
Düğün çok takısı yok! Altın fiyatı uçtu, düğün sahipleri tedirgin
Düğün çok takısı yok! Altın fiyatı uçtu, düğün sahipleri tedirgin‘Güvenli liman’ altın artan taleple ons fiyatında 3 bin 150 dolar seviyesine tırmandı. Altın yatırımcısı memnun ama kuyumcularda ‘düğün telaşı’ pek yok. Düğün için çıkan fatura da aldı başını gidiyor.
3.04.2025Ekonomi
Kalem gibi yaprak sarmanın püf noktası! İncecik oluyor, asla dağılmıyor
Kalem gibi yaprak sarmanın püf noktası! İncecik oluyor, asla dağılmıyorSarma, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. İncecik sarılmış, lokum gibi pişmiş ve tane tane duran bir yaprak sarma yapmak ise ustalık gerektiriyor. Ancak bazı püf noktalarını bilerek siz de tam kıvamında, kalem gibi sarma yapabilirsiniz. İşte yaprak sarmanın dağılmadan ve lezzetini kaybetmeden yapılmasını sağlayan doğal yöntemler!
2.04.2025Bilgi Rehberi
Bayram için dışarıdan lokum almaya son! Evde en kolay tarif, tadı leziz
Bayram için dışarıdan lokum almaya son! Evde en kolay tarif, tadı lezizBayramda misafirlerinize ikram etmek için aldığınız lokumlar, bir süre sonra bayatlamaya başlayabilir. Doğal ve lezzetli bir tatlı hazırlamak isterseniz, marketlerden aldığınız lokumlardan daha iyi iş çıkarabilirsiniz. İşte yaklaşan Ramazan Bayram’ı için lezzetli ve ev yapımı lokum tarifi.
27.03.2025Püf Noktası
Yaprak sarmasını eşit pişiren tüyo! Asla dağılmıyor ve lokum gibi oluyor
Yaprak sarmasını eşit pişiren tüyo! Asla dağılmıyor ve lokum gibi oluyorYaprak sarması, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Ancak birçok kişi, pişirme sırasında sarmaların dağılmasından veya sert kalmasından şikâyet ediyor. Oysa birkaç püf noktasına dikkat ederek lokum gibi, eşit pişmiş ve asla dağılmayan yaprak sarmaları hazırlamak mümkün. İşte lezzet garantili doğal yöntemler!
27.03.2025Bilgi Rehberi
İçi pişiyor, dışı yanmıyor! Maharet bıçaktaymış, tavuk kanadı lokuma dönecek
İçi pişiyor, dışı yanmıyor! Maharet bıçaktaymış, tavuk kanadı lokuma dönecekMangal başında tavuk kanadı pişirirken yaşanan en büyük sorunlardan biri içinin çiğ kalması ya da dışının yanıp içinin kuru olmasıdır. Ancak 35 yıllık aşçı Mustafa Tekyürek’in paylaştığı bu teknik sayesinde artık mangalda tavuk kanatları tam kıvamında, lokum gibi pişecek. İşte detaylar.
22.03.2025Püf Noktası
İzmirlilerin efsane barbunya sırrı! Pişirince sert kalmıyor, kabuklanma derdi yok
İzmirlilerin efsane barbunya sırrı! Pişirince sert kalmıyor, kabuklanma derdi yokTürk mutfağının en sevilen zeytinyağlı yemeklerinden biri olan barbunya, özellikle akşam yemeklerinin vazgeçilmezi. Ancak birçok kişi barbunya pişirirken yaşanan bazı sıkıntılardan şikâyet eder. Bu püf noktalar sayesinde hazırladığınız barbunya lokum gibi yumuşacık olacak, kabuklanma derdiniz ortadan kalkacak.
14.03.2025Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Lokum ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.