Son dakika marul haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan marul gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan marul haber sayfamızda...
Mağara adamı cildi bozarYüzünü yıkamamak, cildine bakmamak şeklindeki “Mağara adamı” modası sosyal medyada yayılıyor. Ancak uzmanlar cilde bakmamanın ‘hızlı yaşlanma’ gibi sorunlara yol açacağı uyarısında bulundu.
Komşuda biftek fiyatına Türkiye’de hamburgerYunanistan’daki mekânların yiyecek ücretlerinin Türkiye’deki tatil beldelerine göre biraz daha ucuz olduğu görülürken, euro kurunun sürekli yükselmesi nedeniyle iki yerdeki ücretler el yakıyor.
Savunmada potansiyel pazarTürkiye-AB arasında Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası istişareleri bugün Brüksel’de yapılacak. İstişarelerde Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki yetenekleri üzerinden AB ülkeleri ile iş birliği geliştirilmesi de gündemde olacak.
Bu hapishaneye girmek için can atıyorlar! Ayna bile yasak, içeride tek suçlu yokÖyle bir hapishane düşünün ki içeride tek bir suçlu yok. Hapse girmek birçok kişinin korkulu rüyasıyken Güney Kore'de demir parmaklıklar ardına düşmek için para ödeyenler var. 5 metrekare alanda 48 saate kadar telefon olmadan 3 kap yemeğin verildiği hapishane neredeyse tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Peki, bu hapishaneye giriş şartları ne?
Toprak yok, pestisit sıfır! Perde fabrikasında üretiyor: 'Suda marul 30 kat verimli'Üniversiteyi bitirdikten sonra dünyadaki tarım teknolojilerinde olan gelişmelere kayıtsız kalamadı. Bir tesis kurarak topraksız bir şekilde suda marul yetiştirmeye başladı. Marulları yıkamaya bile gerek olmadığını dile getiren Gamze Çapkınoğlu, dikey tarım yöntemiyle verimi nasıl 30 kat artırdıklarını anlattı.
Dozunu kaçırdı, nabzı durma noktasına geldi: Çok tatlıydı, 1,5 yemek kaşığı tattımSadece 1,5 çorba kaşığı yedi, ölümle burun buruna geldi. Rize'de yaşayan Miktat Kulaksız (45), "Çok tatlıydı. 1,5 yemek kaşığı tattım. Ardından vücudumda bir ateş oldu. Sonra gözlerim karardı, midem bulandı ve baş dönmesi yaşadım. Ambulansa binerken şuurum yerinde değildi" diyerek yaşadığı kabusu bu sözlerle anlattı.
Marul günlerce taze kalacak! Marulun solmasını önleyen yöntemTaze, çıtır çıtır bir marul salatanın vazgeçilmezidir. Ancak marketten ya da pazardan alınan marul birkaç gün içinde solmaya ve yumuşamaya başlar. Bu durum hem israf yaratır hem de yemek keyfini bozar. Neyse ki, marulun günlerce taze kalmasını sağlayan, doğal ve etkili yöntemler var.
Solan sebzeler için acil müdahale rehberi! Bu yöntemlerle canlılıklarını geri kazanıyorMarket ya da pazardan taze taze aldığınız sebzeler buzdolabında birkaç gün içinde solmaya mı başlıyor? Hele ki marullar, yeşillikler, havuçlar gibi narin sebzeler cansız bir hal alıyorsa, onları hemen çöpe atmadan önce uygulayabileceğiniz doğal müdahale yöntemlerini öğrenmenin zamanı geldi. İşte sebzelerinizi kurtaracak pratik ve etkili yöntemler!
Marulu kağıt havluyla sarın, 2 hafta çıtır kalsın! Sararma bile yok, sonuç tazecikMarul, sandviçlerin ve salataların vazgeçilmezidir. Hem lezzeti hem de besleyici özellikleriyle sofralarda sıkça yer bulur. Ancak pazardan veya marketten aldığımız marullar kısa süre içerisinde sararmaya ve kararmaya başlayabilir. Doğru saklama yöntemleriyle marulun çıtırlığını saklayabilirsiniz.
Susuz köyün çilekleri! Yırtık kara lastik mesleğe bağladı: 'En büyük kazancımız'Ağrı'nın yüksek dağlarla çevrili, 25 haneli, 250 nüfuslu bir köy okulunda görev yapan bir sınıf öğretmeni Eren Oruç. Çocukken kara saplanan kara lastiğini hiçbir zaman unutmayan Oruç, suyun bile olmadığı bir köyü kendisi gibi öğretmen olan eşi Altun Oruç'la birlikte umut bahçesine çevirdi. Yaşadığı zorluluklar karşısında hiç yılmayan öğretmen, "Herkesin bir hikayesi var" diyerek en büyük kazancını açıkladı.
Karın yağından uzak durmak için bitter!Son zamanlarda telefon veya ekran olmadan yemek yediniz mi? Yemeğin rengini, dokusunu, kokusunu hissederek, yavaş yavaş çiğneyerek yemek karın bölgesindeki yağlanmanın önüne geçiyor. Bir de tatlı krizlerinizde 2-3 küçük kare bitter çikolata tüketin.
Yeşilliklerin daha uzun süre solmadan kalmasını sağlıyor! Ispanak, marul, maydanozlar haftalarca capcanlı kalacakMutfakta en çok israf edilen ürünlerin başında taze yeşillikler geliyor. Pazardan veya marketten alınan ıspanak, marul, maydanoz gibi sebzeler birkaç gün içinde soluyor, sararıyor ve tüketilemeden çöpe gidiyor. Ancak sosyal medyada yayılan yeni bir yöntem, yeşilliklerin haftalarca capcanlı kalmasını sağlıyor. İşte herkesin kolayca uygulayabileceği o pratik detaylar…
Fiyat makası en çok havuçtaTürkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda üretici ve market arasındaki en fazla fiyat farkının yüzde 256 ile havuçta görüldüğünü, bunu yüzde 230 ile marul ve yüzde 222 ile kuru soğanın izlediğini açıkladı.
61 ÜRÜNDE PESTİSİT ÇIKTI! PFAS VE PESTİSİT NEDİR, TEHLİKELERİ NELERDİR? Pestisit sağlığa zararları neler?İstanbul'da market ve pazarlardan alınan 155 ürünün 61'inde pestisit tespit edildi. Market ve pazarlardan alınan sebze ve meyve örnekleri üzerinde yapılan analize göre, ürünlerin büyük bölümü ciddi sağlık risklerine neden olan kimyasal kalıntılar barındırıyor. Peki, pestisit nedir, sağlığa zararları neler ve tehlikeleri nelerdir?
Marul hemen soluyor ve çürüyorsa çözümü çok basit! Bu yöntemle günlerce taze kalacakMarul, sebze ve salata severlerin sofralarından eksik etmediği bir yeşillik. Ancak doğru saklanmadığında hızla soluyor, yaprakları kararıyor ve çürüyor. Peki marulun günlerce tazeliğini korumasını nasıl sağlayabilirsiniz? İşte mutfak uzmanlarının önerdiği doğal yöntemler!
10 günde kalsa asla bozulmuyor! Marul günlerce solmadan kalıyorMarul, sofraların vazgeçilmezi olan yeşillikler arasında yer alıyor. Ancak ne yazık ki bu besin oldukça çabuk bozuluyor ve birkaç gün içinde yaprakları solmaya, yumuşamaya başlıyor. Peki marulu günlerce taptaze ve çıtır çıtır halde tutmak mümkün mü? Cevap: Evet! Üstelik doğal ve basit yöntemlerle...
Buzdolabında hemen solan yeşilliklerin ilacıymış! Günlerce taptaze kalacakYeşillikler, mutfakta en hızlı bozulan gıdaların başında gelir. Marketten ya da pazardan büyük bir özenle alınan maydanoz, marul, dereotu ve taze soğan gibi sebzeler, birkaç gün içinde solmaya ve çürümeye başlar. Ancak doğru saklama yöntemleri kullanıldığında, buzdolabında günlerce taptaze kalmaları mümkün! İşte yeşilliklerin ömrünü uzatacak doğal ve etkili yöntemler…
Sebzeler çok çabuk çürüyorsa buzdolabına 1 tane atın! Yeşillikleriniz ve sebzeleriniz günlerce taze kalacakSebzeler ve yeşillikler, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazları arasında yer alsa da, çabuk bozulmaları nedeniyle uzun süre saklanmaları zor olabiliyor. Özellikle marul, maydanoz, ıspanak gibi yapraklı yeşillikler birkaç gün içinde solmaya ve çürümeye başlıyor. Ancak buzdolabına ekleyeceğiniz basit bir malzeme sayesinde sebzelerinizin günlerce tazeliğini koruyabileceğini biliyor muydunuz? İşte, mutfağınızda kullanabileceğiniz doğal bir saklama yöntemi!
Marul ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.