Son dakika serin haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan serin gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan serin haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.747 serin haberi bulunmuştur.
Kuruyemişler aylarca taptaze kalacak! Kuruyemişleri doğru muhafaza etmenin yollarıKuruyemişler, hem lezzetli atıştırmalıklar hem de güçlü besin kaynaklarıdır. Ancak bu besleyici yiyecekler, uygun koşullarda saklanmadığında hızla bayatlayabilir, tadını ve tazeliğini kaybedebilir. Tüketim süresini uzatmak ve kuruyemişlerden maksimum faydayı sağlamak için doğru muhafaza yöntemlerini bilmek büyük önem taşır. İşte evinizde doğal ve pratik yöntemlerle kuruyemişlerinizi aylarca taptaze tutmanın yolları.
Topak topak tuzun nemini alıyor tane tane dökülüyor! Bir avuç tuza ekleyinSabah kahvaltısında haşlanmış yumurtaya bir tutam tuz serpmek istersiniz, tuzluk elinizde ama içinden tek bir tane bile dökülmez. Sertleşmiş, topaklanmış, sanki içine su kaçmış gibi... Mutfakta en can sıkıcı durumlardan biri olan bu sorun, aslında çok basit bir çözümle ortadan kalkabilir. Evet, sadece bir avuç tuzun içine ekleyeceğiniz birkaç doğal malzeme ile bu problemi kökünden çözmek mümkün.
Evin her köşesi serin kalacak! Bu yöntem püfür püfür estiriyor, nem derdi yokYaz ayları kapıya dayandığında, sıcaklık ve nemle başa çıkmak hepimiz için zorlayıcı olabilir. Terle boğuşurken, “Acaba evde serin kalmanın bir yolu yok mu?” diye düşünüyorsanız, doğal yöntemler sayesinde evin her köşesini daha ferah hale getirebilirsiniz.
Ütü süresini yarı yarıya indiriyor! Kırışıklıkları saniyeler içerisinde açan yöntemSabah işe ya da okula yetişmeye çalışırken dolabınızdan seçtiğiniz gömleğin buruş buruş olduğunu görmek kadar moral bozucu bir şey yoktur. Hele bir de ütü yapmak için yeterince zamanınız ya da enerjiniz yoksa, bu küçük sorun koca bir günün ruh halini etkileyebilir. Neyse ki, ütü süresini kısaltan ve kırışıklıkları neredeyse saniyeler içinde yok eden doğal ve pratik yöntemler sayesinde bu problem tamamen çözülebilir.
Asma yaprağını böyle salamuraya basın! Yapraklar 2 yıl boyunca bozulmuyorAsma yaprağı, geleneksel Türk mutfağının en özel malzemelerinden biridir. Özellikle zeytinyağlı dolma gibi tariflerin vazgeçilmezi olan bu yeşil yapraklar, mevsiminde toplanıp doğru şekilde saklandığında yıl boyunca hatta birkaç yıl boyunca tazeliğini koruyabilir. Ancak pek çok kişi salamura yaparken ya yaprakları yumuşatıyor ya da birkaç ay içinde kararmasına sebep oluyor. Oysa doğal yöntemlerle hazırlanan doğru salamura sayesinde yapraklar hem lezzetini hem de diriliğini iki yıla kadar koruyabiliyor.
Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyorKimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.
Burası Türkiye! Instagram’da gördüler, akın ettiler: Tam 161 metrelik dev kaydırakBir kent gündem oldu. 1600 rakımlı yaylaya kurulan 161 metre uzunluğundaki kaydırak, adrenalin tutkunlarını ağırlıyor. "Bulutlara komşu" olabilme hissi veren yayla, foto safari, doğa yürüyüşü, poligon, zipline ve atla gezinti gibi alternatifler de sunuyor.
Sıcak havalarda hemen böcekleniyor mu? Unun böceklenmesini önleyen yöntemUn, mutfağın en temel malzemelerinden biridir. Ekmekten keklere, börekten çorbalara kadar sayısız tarifin ana maddesi olan un, özellikle sıcak yaz aylarında kısa sürede böceklenmeye başlayabiliyor. Bu durum hem sağlığı tehdit edebiliyor hem de ekonomik açıdan israfa neden olabiliyor. Peki, sıcak havalarda unun böceklenmesini nasıl önleyebiliriz? Evde doğal yöntemlerle unu daha uzun süre sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek mümkün mü?
Domates konservesi yaparken içine mutlaka ekleyin! Kış boyu ekşimiyorYaz mevsimi gelip çattığında mutfaklarda konservelik telaşı başlar. Özellikle domates konservesi, kış sofralarının vazgeçilmezi olduğu için pek çok evde yaz aylarında bolca hazırlanır. Ancak zamanla ekşiyen ya da küflenen konserveler hem emeğin hem de malzemenin ziyan olmasına neden olur. Neyse ki doğal ve basit bazı yöntemlerle bu durumun önüne geçmek mümkün. Üstelik katkı maddesi kullanmadan, tamamen geleneksel yöntemlerle...
Bakliyat böceklenmesine son veren teknik! İçine 2-3 yaprak atınBakliyatlar, mutfaklarımızın vazgeçilmez temel gıdaları arasında yer alır. Uzun süre saklanabilmeleri onları oldukça pratik hale getirirken, özellikle yaz aylarında karşılaşılan en büyük sorunlardan biri ise böceklenme problemidir. Bakliyatların içinde oluşan minik kurtçuklar ya da un kelebekleri hem sağlık açısından risk oluşturur hem de ekonomik kayıplara neden olur. Ancak, evinizde kolayca uygulayabileceğiniz basit ama etkili doğal yöntemlerle bu sorunun önüne geçebilirsiniz.
CHP, erken seçim için sokağa inecekCHP, bir erken seçim olacakmış gibi sandık görevlilerini belirledi. CHP, 50 bin 521 mahalle temsilcisi ve 191 bin sandık görevlisiyle bayram sonrasında sahaya inmeyi planlıyor.
Avrupa'nın üçüncüsü, Türkiye'nin en büyüğü! Akın ettilerErzurum'un Uzundere ilçesinde bulunan ve Avrupa'nın en yüksek üçüncü, Türkiye'nin ise en büyük şelalesi olma özelliğini taşıyan Tortum Şelalesi, kar sularının erimesiyle birlikte coşarak ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.
Muz kararmasına son veren yöntem! Haftalarca kararmadan sapsarı kalıyorMuz, hem lezzetli hem de besleyici bir meyve olmasına rağmen çok çabuk kararan yapısıyla mutfakta ziyan edilen ürünlerin başında geliyor. Özellikle birkaç gün içinde kabuğu karararak estetik açıdan da tüketiciye cazibesini yitiriyor. Oysa birkaç basit ve doğal yöntemle muzları haftalarca taptaze ve sapsarı bir şekilde muhafaza etmek mümkün.
Kurban eti nasıl saklanır, buzluğa ne zaman koyulmalı? Kurban etini doğru saklamanın yöntemleriKurban Bayramı’nda kesilen etin taze kalması ve uzun süre sağlıklı şekilde tüketilebilmesi için doğru saklama yöntemlerini bilmek oldukça önemlidir. Etin hemen buzluğa konulup konulmaması, nasıl porsiyonlanacağı ve hangi koşullarda muhafaza edileceği gibi detaylar, hem lezzet hem de sağlık açısından belirleyici rol oynar.
Vizyona Girecek Filmler 6 Haziran 2025: Bu Hafta Vizyonda Ne Var? Dramdan, Korkuya, Aksiyondan Komediye Sinemada Vizyona Girecek Filmler ListesiYaz sezonunun kapılarını araladığı Haziran ayı, sinema dünyasında da hareketli bir dönemin habercisi oluyor. 6 Haziran 2025 haftasında vizyona girecek yapımlar, her zevke hitap eden geniş yelpazesiyle dikkat çekiyor. Dram severler duygusal anlatımlarla buluşurken, korku tutkunları karanlık salonlarda gerilimi soluyacak. Aksiyon sahneleriyle nabzı yükselten yapımlar ve kahkahaya boğan komediler ise yazın sıcak havasına sinema salonlarında serin bir alternatif sunacak.
Serin ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.