Spina Bifida

Spina Bifida

Son dakika spina bifida haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan spina bifida gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan spina bifida haber sayfamızda...

Spina Bifida

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 89 spina bifida haberi bulunmuştur.
11 yaşında okula başladı, en zor sınavı kazandı! 'İyileştirirken iyileştim'
11 yaşında okula başladı, en zor sınavı kazandı! 'İyileştirirken iyileştim' 5 çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olarak spina bifida (ayrık omurga hastalığı) anomalisi nedeniyle doğuştan bedensel engelli olarak dünyaya geldi. Yaşıtları gibi okul çağında okula gidemese de bu hayalindeki mesleği yapmasını engellemedi. İşte 'dünyanın en zor ikinci sınavını' kazanan Sare Aydın'ın yaşadıkları ve başarı sırrı.
24.12.2023 Yaşam
MR baktıklarında adeta beyni yoktu! Bir sandviçi tek başına yemesi 2 yılını alsa da başardı
MR baktıklarında adeta beyni yoktu! Bir sandviçi tek başına yemesi 2 yılını alsa da başardı Doktorlar onu umutsuz bir tablo olarak görüyordu. Hayata gözlerini açsa dahi ne yürüyebileceği ne de tek başına kendi işlerini halledebileceği düşünülüyordu. Ancak beyninin yalnızca yüzde 2'siyle dünyaya gelen Noah tıp dünyasını ters köşe yaptı. Bir sandviçi tek başına yemesi bile iki yılını alan küçük çocuğun ardındaki bilimsel gerçeği Doç. Dr. Ramazan Sarı'ya sorduk.
12.04.2023 Dünya
Engelini avantaja çevirdi, LGS'de derece yaptı!
Engelini avantaja çevirdi, LGS'de derece yaptı! Bursa’da yaşayan skolyoz hastası bedensel engelli Yücehan Kermen (14), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı'ndan 482 puan alarak, Türkiye genelinde 3 bin 700'üncü oldu. 30 ameliyat geçiren ancak her şeye rağmen engelini avantaj çevirerek, Nilüfer Borsa İstanbul Fen Lisesi'ni kazanan Kermen, "İlk önce günde ders başına 20 soru çözerek başladım. Daha sonra bunu gittikçe artırdım. Günlük 600 soruya çıktım" dedi.
14.08.2022 Gündem
Bebeğini ikinci kez dünyaya getirecek! Başına gelenlere inanamadı
Bebeğini ikinci kez dünyaya getirecek! Başına gelenlere inanamadı Çocuk dünyaya getirmek hiç şüphesiz eşsiz bir deneyim. Ancak hamilelik döneminde beklenmedik sağlık sorunları yaşayanlar için bu durum stresli bir sürece dönüşebiliyor. Tıpkı hamilelik haberini sosyal medyada paylaştığında başına geleceklerden habersiz olan 23 yaşındaki Jaiden Ashlea gibi. Genç kadın yaşadıkları sebebiyle bebeğini ikinci kez dünyaya getirecek!
4.06.2022 Dünya
Hayati tehlikesi bulunan bebeğe polis helikopteriyle sevk
Hayati tehlikesi bulunan bebeğe polis helikopteriyle sevk Van'ın Bahçesaray ilçesinde evde doğan ve omuriliğin gelişmemesi nedeniyle bel kısmı açık olduğu için hayati tehlikesi bulunan bebek, polis helikopteriyle kent merkezindeki hastaneye getirildi.
11.05.2022 Gündem
Hayati tehlikesi bulunan bebeğe polis helikopteriyle sevk
Hayati tehlikesi bulunan bebeğe polis helikopteriyle sevk Van'ın Bahçesaray ilçesinde evde doğan ve omuriliğin gelişmemesi nedeniyle bel kısmı açık olduğu için hayati tehlikesi bulunan bebek, polis helikopteriyle kent merkezindeki hastaneye getirildi.
11.05.2022 Gündem
Vitamin ve mineral eksiklikleri kadın sağlığını nasıl etkiliyor?
Vitamin ve mineral eksiklikleri kadın sağlığını nasıl etkiliyor? Çoğunlukla gelişmemiş ve az gelişmiş ülkelerde görülen şiddetli vitamin eksikliği pek çok sağlık sorununun temel nedeni. Peki vitamin ve mineral eksiklikleri hangi sağlık sorunlarına yol açıyor ve bu eksikliklerin giderilmesi için ne yapılması gerekiyor? Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Özyılmaz, kadınların sağlıklı bir yaşam sürmesi ve olası jinekolojik hastalıklardan korunmak için yapılması gerekenleri anlattı.
11.05.2022 Kadın Sağlığı
'Doğmamalıydım' diyerek annesinin doktoruna açtığı milyonlarca sterlinlik davayı kazandı
'Doğmamalıydım' diyerek annesinin doktoruna açtığı milyonlarca sterlinlik davayı kazandı İngiltere'de spina bifida hastası bir kadın, hiç doğmaması gerektiğini söyleyerek annesinin hamileliğinde doktorluğunu yapan kişiye açtığı davayı kazandı.
2.12.2021 Dünya
İngiltere'de unlara folik asit katılacağı duyuruldu
İngiltere'de unlara folik asit katılacağı duyuruldu İngiltere’de hükümet, doğacak bebeklerde sağlık sorunlarını önlemek amacıyla unlara folik asit katılacağını açıkladı.
21.09.2021 Dünya
Gebelikte ayrıntılı ultrason önemli mi?
Gebelikte ayrıntılı ultrason önemli mi? Rutin gebelik kontrolleri, bebeğin yalnızca anne karnından doğumuna kadar olan süreci için değil doğumdan sonraki sağlık durumu için de büyük önem taşıyor. Özellikle gebeliğin 19. ila 23. haftaları arasında yapılması önerilerin ayrıntılı ultrason taramasının kritik olduğuna dikkat çeken Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ferda Ağırgün, "Ayrıntılı ultrason bebeğin kemiklerine, kalbine, beynine, omuriliğine, yüzüne, böbreklerine ve karnına detaylıca bakılmasına imkan verir. Tarama, bazı omurilik rahatsızlıkları başta olmak üzere kalp kusurları ve yarık dudak gibi doğum sonrası ameliyat gerektirebilen durumların tespit edilmesini sağlar" diyor.
18.08.2021 Hamilelik
Op. Dr. Çiğdem Karas’tan önemli tavsiye
Op. Dr. Çiğdem Karas’tan önemli tavsiye İzmir’in başarılı doktorlarından olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, üreme çağındaki her kadın ve erkeğin kendilerine iyi bakmaları gerektiğini, onların sağlığının ileride doğacak bebeklerinin hayatını büyük ölçüde etkileyeceğini söyledi.
30.04.2021 Ege
Folik Asit Nedir, Ne İşe Yarar? Folik Asit Hap Mı İlaç Mı Olarak Takviye Alınmalı?
Folik Asit Nedir, Ne İşe Yarar? Folik Asit Hap Mı İlaç Mı Olarak Takviye Alınmalı? Folik asit nedir, ne işe yarar? Folik asit hap mı ilaç mı olarak takviye alınmalı? Folik asite dair merak ettiğiniz her sorunun detaylı cevabını derledik...
17.02.2021 Sağlık
Omurga Eğriliğinin Tıptaki Adı Nedir? Omurga Eğriliği Nasıl Düzelir?
Omurga Eğriliğinin Tıptaki Adı Nedir? Omurga Eğriliği Nasıl Düzelir? Omurga eğriliğinin tıptaki adı nedir? Omurga eğriliği nasıl düzelir, omurga eğriliği hayata olumsuz etkiler mi? Tedavi edilebilir mi, tedavi teknikleri nelerdir? Omurga eğriliğine dair merak ettiğiniz tüm detayları derledik.
17.02.2021 Sağlık
Spina Bfida Nedir, Neden Olur? Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Spina Bfida Nedir, Neden Olur? Belirtileri Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Spina bfida nedir, neden olur? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir, Spina bifida tedavileri işe yarar mı? Tedavi sonrasında nelere dikkat etmek gerekir, Spina bfida nasıl ortaya çıkar, ne gibi sıkıntıları beraberinde getirir? Tüm sorularınızın cevaplarınızı sizler için derledik.
16.02.2021 Sağlık
Son dakika: Bakan Selçuk açıkladı! 14 ilaç daha geri ödeme listesinde
Son dakika: Bakan Selçuk açıkladı! 14 ilaç daha geri ödeme listesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 4’ü kanser olmak üzere 14 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını açıkladı. Bakan Selçuk, bu ilaçlardan 9’unun yerli üretim olduğunu belirtti.
8.01.2021 Ekonomi
Spina Bifida Nedir, Belirtileri Nelerdir? Spina Bifida Tedavi Edilebilir Mi?
Spina Bifida Nedir, Belirtileri Nelerdir? Spina Bifida Tedavi Edilebilir Mi? Spina bifida omurga zayıflığı olarak bilinir. Sizin için Spina bifida nedir, Spina bifida belirtileri nelerdir, Spina bifida tedavi edilebilir mi sorularının cevaplarını derledik
22.12.2020 Ebeveyn
Her bin bebekten 3’ünde bu sorun görülüyor!
Her bin bebekten 3’ünde bu sorun görülüyor! Ülkemizde her yıl 1 milyon 200 bin doğumun gerçekleşiyor ve her bin bebekten 3’ü spina bifida sorunu ile dünyaya geliyor. Türkiye’de her yıl yaklaşık 3 bin 600 bebeğin dünyaya geldiğini belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Memet Özek, spina bifidanın hidrosefaliden böbrek kaybına kadar birçok soruna neden olabileceğini belirterek, zamanında ve doğru tedavinin çok önemli kazanımlar sağlayacağına dikkat çekiyor.
23.10.2020 Çocuk Sağlığı
Pediatrik rehabilitasyon nedir? Bebekte ay ay dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Pediatrik rehabilitasyon nedir? Bebekte ay ay dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Çocuklarda ya da bebeklerde kaba ve ince motor aktivitelerde gelişimsel gecikmeler ailelerin endişelenmesinin en büyük sebebi olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle ebeveynlerin çocuklarının normal büyüme ve gelişimlerini takip etmesi büyük önem taşıyor. Bu kapsamda ise doğuştan ya da sonradan ortaya çıkabilecek nörolojik bozukluklardan büyümeyi ve gelişmeyi etkileyen kas-iskelet sistemi sorunlarına kadar birçok problemi kapsayan ‘Pediatrik Rehabilitasyon’ ön plana çıkıyor.
23.10.2020 Çocuk Sağlığı
Anne adayları hangi testleri ihmal etmemeli? - Hamileyken yapılması gereken testler
Anne adayları hangi testleri ihmal etmemeli? - Hamileyken yapılması gereken testler Hamilelik döneminde yapılması gereken testler hem bebeğin hem de annenin bu süreci sağlıkla geçirmesine yardımcı oluyor. Bu testler aynı zamanda gerekli durumlarda zamanında tedavi olanağı da sağlıyor. Peki, hamileyken mutlaka yapılması gereken testler hangisi? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Rukset Attar gebelik döneminde yapılması gereken testler ile ilgili önemli bilgiler verdi
14.10.2020 Kadın Sağlığı
Uzmanı uyardı! Şeker hastalarında görülüyor!
Uzmanı uyardı! Şeker hastalarında görülüyor! Nörojenik mesane probleminde önceliğin altta yatan hastalığın tedavisi olduğunu belirten Prof. Dr. Tufan Tarcan, “Çoğunlukla sinirlerde oluşan hasar geri döndürülemez oluyor ama kısmi felç yaşayan hastalarda mesane işlevi zamanla düzelebiliyor“ dedi. Prof. Dr. Tufan Tarcan, nörojenik mesane (nörojenik alt üriner sistem işlev bozukluğu) hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
26.08.2020 Genel Sağlık
İdrar kaçırma tedavisinde kök hücre kullanılıyor mu?
İdrar kaçırma tedavisinde kök hücre kullanılıyor mu? Kontinans Derneği Başkanı Prof.Dr. Tufan Tarcan, kök hücre tedavisinin idrar kaçıran tüm hasta gruplarında büyük umut yarattığını ifade etti. Laboratuvar çalışmaları ve hayvan modellerinde belli bir seviyeye gelindiğini belirten Tarcan, “Bu uygulama kısa dönemde etkili gözükse de uzun dönemde başarısızlıkla sonuçlandı ve hastalarda anlamlı bir fayda elde edilemedi. Henüz hastalarımıza güvenle sunacağımız bir tedavi alternatifi olamadı. Bu konuda daha çok araştırmaya ihtiyacımız olduğu görünüyor" diye konuştu
17.07.2020 Sağlık
AFP testi nedir? AFP kaç olmalı? AFP yüksekliği ve düşüklüğünün nedenleri nelerdir?
AFP testi nedir? AFP kaç olmalı? AFP yüksekliği ve düşüklüğünün nedenleri nelerdir? AFP, anne karnında henüz gelişmekte olan bebeğin karaciğeri tarafından üretilen bir proteindir. Alfa-fetoproteinin kısaltması olan AFP bebek anne karnında gelişirken plasenta yolu ile annenin kanına AFP geçer. Hamileliğin ortasında anne adayının kan değerindeki AFP ölçülür. AFP’nin kanda düşük olması veya yüksek olması bazı sorunların işareti olabilir. AFP nedir?" AFP düşüklüğü ve AFP yüksekliği nedir?" gibi soruların yanıtlarını hazırladık...
4.03.2020 Sağlık
Boksta Wilder-Fury maçı heyecanı ikinci kez yaşanacak
Boksta Wilder-Fury maçı heyecanı ikinci kez yaşanacak Dünya Boks Konseyi (WBC) ağır sıklet şampiyonluk maçında ABD'li Deontay Wilder ile Büyük Britanyalı Tyson Fury, ikinci kez karşılaşacak.
1.07.2020 Diğer
Dünyalar onun oldu
Dünyalar onun oldu Yunusemre Belediyesi, Spina Bifida hastalığı nedeniyle yürüyemeyen Sedanur Yıldız’ın (29) yüzünü güldürdü.
16.11.2019 Ege
Okul arkadaşları gözyaşlarına boğuldu
Okul arkadaşları gözyaşlarına boğuldu Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde doğuştan Spina Bifida hastalığı nedeniyle  9 kez ameliyat olan ve hayatını kaybeden İrfan Kaya(12), son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.
16.10.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Spina Bifida ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.