Kobi KOBİ’ler e-ticaret için buluştu

KOBİ’ler e-ticaret için buluştu

27.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

E-ticaret altyapı firması IdeaSoft’un, e-ticaret ekosistemine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği KOBİ E-Ticaret Zirvesi 2021, online olarak iyzico işbirliği ve Vodafone ana sponsorluğunda gerçekleşti. “Öncesi ve Sonrası” temasında gerçekleşen zirvede, e-ticaretin dünü ve bugünü de ele alınarak, e-ticarete başlamak isteyen KOBİ’lere ve e-ihracatla sınırları kaldırmak isteyen işletmelere yol haritası çizildi.

KOBİ’ler e-ticaret için buluştu

 

Zirvenin açılış konuşmasını yapan IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara, “KOBİ’lerimizin dijital dönüşüm sürecine hızla etki eden e-ticaret ve e-ihracat sektörüne girmek isteyen herkes için düzenlediğimiz online zirvede 15’ten fazla iş ortağımızı, sektörün önde gelen isimlerini ve 2 bine yakın katılımcıyı ağırladık. Pandemiyle birlikte 136 milyar TL’den 226 milyar TL’ye çıkan ve yüzde 66 büyüyen bir e-ticaret hacmi var. Bu 226 milyar TL’nin de yüzde 64’ünü perakende oluşturdu. Dijitale dönüşüm artık herkesin işinin odak noktası olacak” dedi.

Haberin Devamı

iyzico&PayU CEO’su Barbaros Özbuğutu, “Pandemiyle birlikte 7 milyon kişi ilk kez online alıveriş yaptı, 5 milyon kişi de ilk kez faturasını internet üzerinden ödedi” bilgisini verdi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Ergun da e-ticaret yapan KOBİ’lerin yarıdan fazlasının pandemi sürecinde güvenli uzaktan bağlanma çözümüne ihtiyaç duyduğunu belirtti. ETİD Başkanı Emre Ekmekçi ise konuşmasında şunları söyledi:

“Dijitali odak alan işletmelerle e-ticaret daha da büyüdü. Bu birleşmeye baktığımızda Türkiye’de çok çarpıcı rakamlar var. 2020 yılında yıllık 2.3 milyar adet e-ticaret gerçekleşti. Yani yıllık kişi başı 28 sipariş ve 2 bin 800 lira da internetten alışveriş harcaması yapıldı.”