Kültür Sanat Aytun Gelgin'den ilk solo albüm

Aytun Gelgin'den ilk solo albüm

14.04.2021 - 12:49 | Son Güncellenme:

Türkiye'de alanında kendisini ispat etmiş ve aranılan müzisyenlerden biri olan Gelgin, Cem Karaca, Ajda Pekkan, Mazhar Alanson, Ebru Gündeş, Edip Akbayram, Turhan Yükseler, Hakan Aysev, Ziynet Sali, Sibel Tüzün, Can Gox, İlyas Yalçıntaş gibi her biri birbirinden değerli müzisyenlere uzun yıllar sahnede ve stüdyoda eşlik ettikten sonra ilk solo albümü "PATH" tüm dijital platformlarda yayınlandı.

Aytun Gelginden ilk solo albüm

Albümün tüm beste ve düzenlemeleri kendisine ait olup, albümde kendisine; Davullarda Arıkan Sırakaya, Ertuğrul Kırçın ve Erhan Seçkin, piyano ve tuşlu çalgılarda Koray Üsgülen, bas gitarlarda Buğra Kılıçak, Saksafon ve flütlerde Anıl Şallıel, trompette ise Vecihi Akın eşlik etti.

Haberin Devamı

Kayıtları Stüdyo Arı'da gerçekleşen "PATH" albümünün kayıt operatörlüğü Meriç Memikoğlu'na, Miks ve Mastering ise Arıkan Sırakaya'ya ait.

Çok uzun zamandır yol müziklerinden oluşan bir albüm yapmak istediğini söyleyen Aytun Gelgin'den "PATH"; konsept olarak içinde birbirinden farklı tarzları ve hikayeleri barındıran, canlandırıcı, umut ve pozitiflik dolu bir albüm.