Kültür Sanat Eda Baba'dan 'Aile Albümü'

Eda Baba'dan 'Aile Albümü'

18.01.2022 - 10:26 | Son Güncellenme:

21 Ocak'ta tüm dijital platformlardan dinleyici ile buluşacak "Aile Albümü", yaklaşık 15 yıldır müzik sahnesinde olan müzisyen Eda Baba’nın aile fertleriyle bir araya gelerek söylediği, bu topraklara ait eserlerden oluşuyor.

Eda Babadan Aile Albümü

Albüm, müziğe evvel ezelden yatkınlığı olan fakat profesyonel anlamda bu becerilerini hayata geçirmemiş diğer “Baba” ailesi üyeleriyle kızlarının en duygulu buluşmasına işaret ediyor. Ailenin geçmiş yıllarda evde kurulan ve rakının eksik olmadığı dost meclisi masalarında mutlak seslendirilen eserlere ev sahipliği yapan "Aile Albümü", bu sofraların birleştirici gücü ve yarenliğini müzikle bir araya getiren "ilk"lerden olmayı başarıyor.Eda Baba’nın sesini annesi, babası, ablası ve erkek kardeşi ile farklı türkülerde buluşturan albüm, ailenin müzik tutkusuna yıllar sonra bir armağan niteliği taşıyor.

Haberin Devamı

"Aile Albümü"nde Eda Baba, çok sevilen bir türküyü de solo olarak, çocukluk döneminden beri anne ve babasının sesinden dinlediği bir başka türküyü de aile bireylerinin tümüyle, seslendirdi.

Eserlerin düzenlemelerini, Barabar grubundan da tanıdığımız ve bu türün en öne çıkan başarılı aranjörlerinden Fırat İkisivri üstlendi. Kendisi ayrıca Eda Baba’nın ilk solo albümü "Bir Küçük Tebessüm"ün de aranjörü olarak biliniyor.