Kültür Sanat Kadının gücüne müzikal destek

Kadının gücüne müzikal destek

13.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dünya müziğinin kalbi İstanbul’da atacak! Festival kapsamında kadınların gücünü müzik alanında daha fazla desteklemek amçalı “Müzikte Kadın Liderler” başlıklı bir panel düzenlenecek.

Kadının gücüne müzikal destek

550’den fazla müzisyen DenizBank VoiceUp A Capella Festivali’nde buluşacak. Kuruluşundan beri kültür sanata desteği geleceğe yatırım olarak gören DenizBank’ın koro ve a capella müziğinin yaygınlaşması hedefiyle ana sonsorluğunu üstlendiği festival, 22-27 Ağustos tarihleri arasında İstanbullularla bir araya gelecek. Kentin 19 farklı noktasında gerçekleşecek festivalde Hollanda’dan Uruguay’a, Türkiye’den Danimarka’ya yüzlerce müzisyen, 40 koro ve vokal grubu sahne alacak.

Haberin Devamı

Şef Başak Doğan’ın kurucu sanat direktörlüğünü yürüttüğü Vokal Akademi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen DenizBank VoiceUp A Capella Festivali uluslararası alanda önemli eğitmen ve şeflerin yönetiminde pek çok atölyeye de ev sahipliği yapacak. 25 farklı atölye ve 25’ten fazla konser düzenleneceği festival kapsamında dünyanın dört bir yanından 550’den fazla müzisyenin 5 binden fazla izleyiciyle buluşması bekleniyor. Festivalin ana grubu ise 40 yılı aşkın süredir tüm a capella müzik tutkunlarına ilham olan İsveçli The Real Group olacak. Festival kapsamında dünyanın en başarılı ilk 10 korosu listesine giren Leioa Kantika Korala’nın kurucu şefi İspanya’dan Basilio Astulez ülkemizde ilk defa eğitim verirken; İsveçli The Real Group kurucusu Peder Karlsson, Hollandalı ünlü festival koreografı Panda van Proosdij’dan Basix ve M-Pact gruplarının kurucusu Morten Kjær, dünya koro müziğinin seyrini anlatacak. Yarattığı Vocal Painting şeflik tekniğiyle atölyelerde yer alacak olan Jim Daus Hjernøe’ün yanı sıra Stephan Lutermann, Annemarie Homan, Emily May’t Hoen, Randy Esen, Freeplay Duo, Agnes Hapsari, Sven Keet, Ruben Smits ve Fidan Kurt Kasapbaşı gibi değerli isimler de çeşitli atölyelerde müzikseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Kadının gücüne müzikal destek

Cemal Reşit Rey, Kırım Kilisesi, İTÜ Maçka Mustafa Kemal Amfisi, Sanatçılar Parkı, Arter Sevgi Gönül Oditoryumu ve Arka Bahçe, Vosgeperan Ermeni Kilisesi, Santa Maria Kilisesi ve DenizBank Genel Müdürlüğü’nün de aralarında yer aldığı 19 farklı mekânda gerçekleşecek olan festivalin programına ve biletlerine www.vokalakademi.co üzerinden ulaşılabiliyor.

Festival ayrıca “Müzikte Kadın Liderler” başlıklı bir panele de ev sahipliği yapacak. Kadınların gücünü müzik alanında daha fazla desteklemek ve ön plana çıkarmak için fırsat eşitliğini mercek altına alan panel, 25 Ağustos Cuma günü 15.30’da sanat galerisi Arter’de gerçekleşecek. Dr. Aylin Vartanyan moderasyonunda düzenlenecek panelin katılımcıları ise Melike Şahin, Ece Dizdar, Ceren Gündoğdu, koro koreografı Panda van Proosdij ve Türkiye’deki koro çalışmalarının önemli ismi Başak Doğan olacak.