Kültür Sanat Karantina günlerinde ailecek izlenebilecek filmler

Karantina günlerinde ailecek izlenebilecek filmler

10.12.2020 - 16:00 | Son Güncellenme:

Seyahat blogu blog.obilet.com, pandemiyle mücadele kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlamalarına, tam zamanlı olarak hafta sonlarının da dahil edildiği şu günlerde, evde çocuklarla birlikte ailecek seyredilebilecek seyahat temalı film önerileri listesi hazırladı

Karantina günlerinde ailecek izlenebilecek filmler

Arkadaşım Goril (Born to be Wild)

Haberin Devamı

1995 yapımı Arkadaşım Goril filmi, Rick adındaki bir gençle, Katie adındaki gorilin arkadaşlığını konu alıyor.

Babasız büyüyen Rick, ayrı yaşadığı annesi Margaret'le sorunlar yaşıyor. Karşısına o sırada, acımasız sahibinin elinde acı çeken goril Katie çıkıyor. İşaret diliyle konuşabilen üç yaşındaki Katie ile Rick dost oluyorlar.

Gorilin sahibinin, Katie’i panayırlarda sergilemek istemesi üzerine, Katie işaret diliyle dışarı çıkmak istediğini söyleyince, Rick dostunu kaçırmaya karar veriyor.

 

Pi’nin Yaşamı (Life of Pi)

Oscarlı yönetmen Ang Lee'nin 2012 yapımı bu filmi, Pi’nin sıra dışı hayat öyküsünü izleyiciyle buluşturuyor.

Filmde, Hindistan’dan Kanada’ya giden bir yük gemisi batıyor ve bir can kurtaran filikası, Pasifik Okyanusu'nun ortasında yapayalnız kalıyor.

Haberin Devamı

Sandalın hayatta kalmayı başarabilen mürettebatı ise bir sırtlan, sakat bir zebra, bir orangutan, üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ve 16 yaşındaki Pi’den oluşuyor.

Pi, kurtuluş yok gibi görünen bu okyanusta, zayıf bir sandalda, yanındaki hayvanlarla birlikte hayatta kalma savaşı veriyor.

 

Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo)

Disney ve Pixar’ın ortak yapımı olan bu eskimeyen filmde, Nemo adındaki küçük bir balığın başından geçen maceralar konu ediliyor.

Dünyaya gelir gelmez annesini kaybeden palyaço balığı Nemo, babası tarafından büyütülüyor.

Bir süzgeci küçük olduğundan, babası tarafından okyanusta yüzmesi yasak olan Nemo, bir gün okyanusta da yüzebileceğini ve o sırada yüzeyde duran bir cisme dokunabileceğini iddia ediyor ancak kendisini bir anda, bir insanın ellerinde buluyor.

Oğlunun insanlar tarafından yakalanıp götürüldüğünü gören babası ise Nemo'nun peşine düşüyor.

 

Yukarı Bak (Up)

Yukarı Bak filmi, baş kahraman Carl’ın hikayesini konu alıyor. Film, Carl’ın çocukken tesadüfen tanıştığı Elli’yi sevmesi ve onunla evlenmesiyle başlıyor.

Sonrasında birlikte yaşlanıyorlar ancak Carl eşini kaybedince, karısının hayatı boyunca yaşamak istediği dünyayı gezme hayalini gerçekleştirmek üzere, evine binlerce balon bağlayarak, Güney Amerika'nın vahşi doğasına doğru yolculuğa çıkıyor.

Haberin Devamı

 

Beni Aya Uçur (Fly Me to The Moon)

2008 yapımı filmde, büyükbabası gibi bir maceraperest ve kahraman olmak isteyen sinek Nat, aslında çok da istekli olmayan iki arkadaşını daha ikna ederek, Apollo 11 ile Ay'a gitmeye karar veriyor.

Astronotların uzay başlıklarının içinde unutulmayacak bir yolculuğa çıkan sinekler ailelerini telaşa düşürdüklerinden ise bihaber.

 

Belle ve Sebastian (Belle and Sebastian)

Cecile Aubry’in 1965 tarihli “Belle et Sebastien” adlı kitabından uyarlanan film serisinin ilkinde, Alp dağlarında küçük bir köyde yaşayan öksüz Sebastian’ın ve köpek Belle’nin hikayesini konu alıyor.

Sebastian, bir köylü tarafından kovulan köpeği sahipleniyor. Köpeği yıkadıktan sonra güzelliğinden büyülenen Sebastian, köpeğe Belle ismini veriyor ve iki kafadar Nazi’lere karşı mücadele veriyor.

 

Willoughby Ailesi (The Willoughbys)

The Willoughbys, aileleri tarafından terk edilen dört çocuğun yaşadıklarını konu alıyor.

Willoughby’ler, ebeveynleri tarafından terk edilince, kendi başlarının çaresine bakmaları gerektiğini fark ediyor.

Haberin Devamı

Sorumsuz ebeveynlerinin yokluğunda kendilerini türlü maceraların içinde bulan dört çocuk, yaşadıkları olayları sonrasında aile olmanın gerçek anlamını keşfediyor.

 

Aslan Kral (The Lion King)

1994 yapımı Aslan Kral’ın 2019’da vizyona girmiş yeni versiyonu, yavru aslan Simba’nın hayatını konu alıyor.

Filmde, babası, ormanın kralı Mufasa'ya hayranlık duyan Simba, sinsi amcası Scar'ın planlarından habersiz.

Kral olmak için fırsat kollayan Scar, Mufasa'yı öldürdükten sonra, Simba’nın da hayatı tehlikeye giriyor. Amcasının ihaneti ve babasının kaybı ile yıkılan Simba sürgüne gidiyor. Zamanı geldiğinde ise hakkı olanı almak için geri dönüyor.

 

Kuşlar Kanatlı Uygarlık

Bir belgesel olan film, 1998'den 2011 yılına kadar, dünyanın çeşitli bölgelerinde göç eden yabani kuşları takip ederek, farklı anlardaki olağanüstü güzelliklerini beyaz perdeye yansıtıyor. Bu doğa filminde, yüzlerce kişiden oluşan ekip, teknik bir hileye başvurmaksızın, onlarca farklı türdeki kuşun tüm yaşam ritüellerini takip ediyor ve en doğal halleriyle izleyiciyle buluşturuyor

Yazarlar