Kültür Sanat Yann Tiersen'in beklenen albümü çıktı

Yann Tiersen'in beklenen albümü çıktı

03.09.2021 - 10:21 | Son Güncellenme:

Yann Tiersen’in 2019’da yayınlanan Portrait albümünü takip eden Kerber 27 Ağustos’ta tüm dijital platformlarda yerini aldı. 7 parçadan oluşan ve ismini Tiersen’in yaşamakta olduğu adadaki küçük bir kasaba bulunan bir şapelden alan albüm, PIAS etiketi ve GRGDN Müzik temsilciliği ile geçtiğimiz Cuma günü hayranlarına kavuştu.

Yann Tiersenin beklenen albümü çıktı

Ünlü müzisyen geçtiğimiz aylarda albümden yayınladığı Ker al LochPoull BojerKer Yegu parçaları ile albümün küçük bir fragmanını dinleyicilerine sunmuştu. Tiersen’in hayatının yeni bir bölümünü bizlere gösteren yeni albüm Kerber, elektronik müzik vurgularının yoğun olduğu, güzelce dokunmuş, oldukça kapsayıcı ve nazikçe inşa edilen piyano ezgilerinin elektronik müzikle son derece keyifli bir buluşmasından oluşuyor.

Haberin Devamı

Kerber, Tiersen’in şimdiye kadar yaptığı işlerin evrimleşmiş hali olmasının yanı sıra, aynı zamanda keşfedilecek yepyeni bir serüven. Solo piyano temasının elektronikle harmanlandığı, elektronik ezgilerin akustik elementlerle bir araya geldiği Kerber, piyano bazlı bir elektronik albüm.

Tiersen yeni albümünü şöyle açıklıyor: “İlk başta bunun piyanodan ibaret olduğu fikrine kapılabilirsiniz ama aslında öyle değil. Başlarken piyano parçalarıyla çalıştım fakat asıl özü piyano değil. Bağlam en önemli olan şey – piyano, elektronikle çalışabilmek için bir şeyler yaratmanın özü.”

Albüm, Tiersen’in yaşamakta olduğu Ushant adasında kurulu stüdyosu The Eskal’de ortaya çıkmış ve kaydedilmiş. Haziran ayında çıkan ve albümden yayınlanan ikinci parça Poull Bojer’e ait video klip de yine aynı stüdyoda geçiyor ve Murat Gökmen imzası taşıyor.