Kültür SanatYeni dijital yatırım platformu

Yeni dijital yatırım platformu

04.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Artık herkes sanat yatırımcısı olabilecek. Çağdaş sanat alanında eser üreten sanatçıları bir araya getiren Art.Ist Sauna ile blockchain teknolojisini kullanan Artiox iş birliği yaparak sanat borsası olarak da adlandırılabilecek sistemle sanat eserlerinin dijital platformda hisselere bölünerek satılmasını sağlıyorlar. Bu iş birliği kapsamında genç sanatçıların eserleri halka arz ediliyor.

Yeni dijital yatırım platformu

Art.Ist Sauna tarafından ‘Herkes İçin Sanat Yatırımı’ söylemiyle oluşturulan sepet sayesinde genç çağdaş Türk sanatçıları yeni yatırımcılara tanıtılıyor. Art.Ist Sauna’nın sepetinde Erdinç Sakin, Mr. Hure, Utku Öksüz, Erhan Karagöz, Muhammet Bakır, Ümmühan Tunçtürk, Küntay Tarık Evren, Saniye Özbek, Yasin Canlı, Mine Akcaoğlu ve Süleyman Engin gibi 11 genç sanatçının 117 bin 500 TL değerindeki eserleri yer alıyor. Yatırım yapılan sanat eserleri Art.Ist Sauna’da yerinde görülebiliyor.   

Haberin Devamı

Artiox ise yüksek gelir grubunda yer alan yatırımcıların ilgisi altında olduğu düşünülen sanat eserlerini, blockchain üzerinde “tokenize” ederek herkesin bütçesine uygun yatırım yapabileceği bir alan oluşturuyor. Yatırımcıların bütçelerini tek bir sanat eserine ayırmak yerine, farklı eserlere bölebilme imkânı sağlıyor. Böylelikle yatırımcı elindeki bütçe kadar bir sanat eserine ortak olabiliyor ve alım-satım yapabiliyor. Sanat eserleri, ön satış ve genel satış süreçlerinin ardından sistemde listelenerek 7/24 alım-satıma hazır hale getiriliyor. Alım-satım işlemleri sürekli olarak aktif tutuluyor.

Genç sanatçılara destek olmak isteyen yatırımcılar yarın genel satışa açılacak Art.Ist Sauna sepetine https://artiox.com/v2/presale adresi üzerinden ulaşabilirler.