Otomobil Fiat Doblo Araçlar İçin İdeal Ön/arka Lastik Basıncı Kaç Olmalıdır?

Fiat Doblo Araçlar İçin İdeal Ön/arka Lastik Basıncı Kaç Olmalıdır?

10.12.2021 - 15:17 | Son Güncellenme:

Ülkemizde en çok satılan araçların başında Fiat Doblo gelmektedir. Fiat doblo dünyada en fazla satılan arabalardan bir tanesidir. Fiat markası ülkemizde de en çok satılan araba markalarının başında yer almaktadır. Fiat doblo aracına sahip olan kişilerin ideal ön arka lastik basınçlarına sahip olması gerekmektedir. Peki fiat doblo aracına sahip olan kişiler için ön arka lastik basıncı kaç olmalıdır? İşte Fiat Doblo aracı ile ilgili ideal olan ön arka lastik basınçlarını derledik.

Fiat Doblo Araçlar İçin İdeal Ön/arka Lastik Basıncı Kaç Olmalıdır

Fiat Doblo aracına sahip olan kişilerin daha rahat ve konforlu sürüş deneyimi yaşaması açısından ideal olan ön arka lastik basınçları bulunmaktadır. Fiat otomobil şirketi tarafından da bu değerler araç sahiplerine aktarılmıştır. Eğer lastik basınçlarınız yeterli değilse benzin istasyonlarından kısa sürede lastik basınçlarını istediğiniz değere ayarlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Fiat Doblo Araçlar İçin İdeal Ön/Arka Lastik Basıncı Kaç Olmalıdır?

Fiat doblo tipli araçlar için ideal ön arka lastik basınçları yolcu seyahati ile alakalı olan bir durumdur. Eğer ön kısımda iki tane yolcu varsa ve arka kısım boş ise ön lastiklerin tam olarak 34 PSI değerine sahip olması gerekmektedir. Arka koltuklar boş olduğundan dolayı da 32 PSi bu araçlar için yeterli olacaktır. Eğer hem ön hem de arka tarafta yolcu bulunuyorsa ön lastikler 36 PSİ değerine sahip olması gerekirken, bu durum arka lastikler için mutlaka 34 PSİ değerine sahip olması gerekir.