Dini Bilgiler Hz. Ebubekir Kimdir? Kısaca Hayatı, Dönemi Ve Ölümü Hakkında Bilgiler

Hz. Ebubekir Kimdir? Kısaca Hayatı, Dönemi Ve Ölümü Hakkında Bilgiler

06.04.2023 - 12:35 | Son Güncellenme:

Hz. Ebubekir, İslam’ın dört halifelerinden biridir. Hz. Ebubekir, sözleri ve yaşantısı ile halka örnek olmuştur. Ayrıca Peygamber efendimizin de her zaman yanında olmuştur. Hz. Ebubekir hakkında merak edilen tüm detaylar.

Hz. Ebubekir Kimdir Kısaca Hayatı, Dönemi Ve Ölümü Hakkında Bilgiler

Hz. Ebubekir; Mekke’de dünyaya gelmiştir. Uzun adı; Ebu Bekir Abdullah bin Ebi Kuhafe’dir.

Haberin Devamı

 Hz. Ebubekir Kimdir?

 Hz. Ebubekir İslamin dört halifesinden biridir. Hz. Ebubekir Peygamberimizin en sadık dostu ve yol arkadaşıdır. Hz. Ebubekir Peygamber efendimizin etrafında pervana olmuştur. Hz. Ebubekir; 573 yılında Mekke’de dünyaya gelmiş ve Hz. Muhammed’in sahabesidir. Hiçbir zaman putlara tapmamış her zaman ahlaklı olmuştur.

 Hz. Ebubekir; Hz. Muhammed peygamber olduktan sonra ona ilk iman edenler arasındadır. Aynı zamanda Hz. Muhammed’in en iyi dostudur. 634 yılında Hz. Ebubekir Medine’de hayatını kaybetmiştir.

 Hz. Ebubekir’in Kısaca Hayatı, Dönemi ve Ölümü Hakkında Bilgiler

 Hz Ebubekir, Hz. Muhammed’in en iyi dostudur ve her zaman onun yanında olmuştur. Hz. Muhammed’in İslam görüşünü desteklemiş ve onu kötülüklerden korumuştur. Hz. Ebubekir yaşımı boyunca güzel ahlaklı bir insandır. Ayrıca oldukça da cömert idi. Hz. Ebubekir’in konuşma kabiliyeti oldukça yüksektir. Bundan dolayı da bol bol sohbet verirdi. Hz. Muhammed’in sözlerini en iyi Hz. Ebubekir anlardı.

Haberin Devamı

 Yaşadığı süre boyunca Hz. Ebubekir, Hz. Muhammed’in yanından hiç ayrılmamıştır. Başka yerlere gitmiş olsa kalben her zaman Hz. Muhammed ile birliktedir. Hz. Ebubekir, Hz. Muhammed’e hep hizmet etmiş ve onu hiç kırmamıştır. Bildirildiği üzere Hz. Ebubekir Cennet’e ilk girecek kişidir. Hz. Ebubekir mütevazi bir hayat yaşamıştır. Kendine fazla geleni paylaşan ve israftan da kaçınırdı.

 Hz. Muhammed’in ölümünden sonra Hz. Ebubekir ilk halife seçilmiştir. Hz. Ebubekir, Hz. Muhammed’in emanetini devam ettirmiştir. Ayrıca İslam topraklarını da genişletmiştir. Hz. Ebubekir döneminde Horasan ve Trablusgarp İslam devleti topraklarına dahil edilmiştir. Hz. Ebubekir Kur’an’ın kaybolmasından korktuğu için bunu kitap haline getirmiştir.

 Hz. Ebubekir farklı kabileler ile görüşmüş ve onlar da Müslüman olmuşlardır. Hz. Ebubekir’in halifelik dönemi tam olarak iki yıl sürmüştür. Hz. Muhammed öldükten sonra etrafta çok fazla yalancı peygamber çıkmış ve Hz. Ebubekir yalancı peygamberleri bastırmıştır.

Yazarlar