Dini Bilgiler Sırasıyla İlk Müslümanlar Kimlerdir Ve Nasıl Müslüman Olmuşlardır?

Sırasıyla İlk Müslümanlar Kimlerdir Ve Nasıl Müslüman Olmuşlardır?

20.05.2021 - 04:02 | Son Güncellenme:

Müslümanlıkta ilk iman edenler merak edilmektedir. İlk Müslüman olan kişiler, Müslümanlığın yayılması için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Hz. Muhammed (SAV) ilk defa Hira dağında vahiy almıştır. Sırasıyla ilk Müslümanlar kimlerdir ve nasıl Müslüman olmuşlardır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Sırasıyla İlk Müslümanlar Kimlerdir Ve Nasıl Müslüman Olmuşlardır


Hz. Muhammed (SAV) vahiy gelmesinin ardından ilk inkarcılar ortaya çıkmıştır. Bunun yanında ilk Müslümanlar da oldukça önemli bir yere sahiptir. İslam dinini kabul edenler arasında hem erkekler hem de kadınlar bulunuyordu.

Sırasıyla İlk Müslümanlar Kimlerdir ve Nasıl Müslüman Olmuşlardır?

Haberin Devamı

Hz. Hatice: Hz. Hatice, Hz. Muhammed (SAV)'in ilk eşi olması ile bilinmektedir. Bunun yanında ilk Müslüman olma özelliğine sahiptir. Hz. Muhammed'e (SAV) ilk vahiy Cebrail tarafından getirilmesinin ardından Peygamber Efendimiz mağaradan koşarak çıkmış ve evine gitmiştir. Evinde kendisini bekleyen Hz. Hatice'ye yaşadıklarını anlatmıştır. Hadis kitaplarında anlatılanlara göre Cebrail'in (a.s) gelmesi ile Peygamber Efendimiz önce kendisine bir cinin musallat olduğunu düşünse de sonradan gerçeği anlamıştır. Hz. Hatice, Peygamber Efendimizi (SAV) dinlemesinin ardından Müslümanlığı ilk kabul eden kişi olmuştur.

Hz. Ali: İslam'daki dört halifeden sonuncusu olma özelliğine sahiptir. Çocuk yaşlarında Müslümanlığı kabul ettiği bilinmektedir. Hz. Ali, peygamberimizin en sevdiği kişilerden biridir ve çocukken her zaman onunla oyunlar oynamıştır. Hz. Ali 8-9 yaşında Müslümanlığı kabul etmiştir. Bunun yanında namazın ilk öğretildiği kişilerden biri olarak da bilinmektedir. Hz. Ali halife olmasının ardından İslam'ı doğru bir şekilde öğrenilmesi ve uygulanması için çalışmalar yapmıştır.

Haberin Devamı

Hz. Ebubekir: Hz. Ebu Bekir dört halife içerisinde birincisi olma özelliğine sahiptir. Hz. Ebubekir sahabeler arasında da yer almaktaydı. İslam'ı ilk kabul eden kişilerden bir tanesidir. Kafirler saldırdıkları zaman Hz. Muhammed (SAV) ile birlikte mağaraya sığınarak örümceklerin kendilerini düşmandan koruması mucizesine tanıklık etmiştir. Hz. Ebubekir pek çok kişinin Müslüman olmasında önemli bir role sahiptir.

Zeyd Bin Harise: Hz. Muhammed'in (SAV) kölesi olmuş sonrasında ise azat edilmiştir. Peygamber Efendimizin manevi oğlu olarak da bilinmektedir.

Osman bin Affan: İslam'ın üçüncü halifesi olarak bilinmektedir. Emevilerdendir. 644 yılında halife olmuştur

Erkam bin Ebü'l Erkam: Mekke'nin saygın ailelerinden birinde yetişmiştir. 17 yaşına geldiği zaman Müslümanlığı kabul etmiştir.