Dini Bilgiler Ya Hu Ne Demek? Ya Allah Ya Hu Ne İçin Okunur, Nasıl Çekilir?

Ya Hu Ne Demek? Ya Allah Ya Hu Ne İçin Okunur, Nasıl Çekilir?

03.04.2021 - 13:17 | Son Güncellenme:

Tasavvufta birçok insan Ya Hu şeklinde dua edebilir. Diğer kişilerde Ya Hu, Ya Allah Ya Hu gibi kullanımları sıklıkla duymuş olabilir. Bu sözcükler İslamiyet’te de dua amaçlı kullanılır. Anlamı tam olarak bilinmeyebilir. Belirli sayıda tespih yardımı ile çekilebilir. İlk olarak Ya Hu kelimesinin sözcük anlamının bilinmesi gerekir. Daha sonra Ya Allah Ya Hu’nun neden çekildiği çok daha iyi anlaşılacaktı. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ya Hu Ne Demek Ya Allah Ya Hu Ne İçin Okunur, Nasıl Çekilir

 Ya Hu Arapça kökenli bir sözcüktür. Bu yüzden de İslamiyet’te ve tasavvufta sıklıkla kullanılır. Aşıkların zikri olarak da geçmektedir. Allah'a hitap şekli ya da sesleniş olarak kullanılır. 

Haberin Devamı

 Ya Hu Ne Demek?

 Hu Arapça '' o '' anlamına gelen bir zamirdir. Bu zamir tekil şahıs zamiri olarak kullanılır. Sufi tarihinde tekil şahıs zamiri olan Ya Hu kelimesinin Allah'ı kasıt etmek için kullanıldığı bilinmektedir. Aynı zamanda Ya Hu Allah'a söylenen aşk, sevgi şarkısının ismidir. 

 Ya Allah Ya Hu Ne İçin Okunur, Nasıl Çekilir?

 Ya Allah Ya Hu genelde cuma günleri namazdan önce okunur. Okunma şekli 100 defa Ya Allah Ya Hu çekme şeklindedir. Hayırlı olan dileğin gerçekleşmesi amacıyla bu dua okunur yani çekilir. Ya Allah Ya Hu duası, tespih yardımı ile çekilebilir. Tespihler belirli sayıdaki boncuklardan oluşur. Örneğin 33 lük tespih, 99 luk tespih ya da 11 lik tespih bulunmaktadır. 99 adet boncuktan oluşan bir tespih yardımı ile her boncukta Ya Allah Ya Hu söylenerek 100 defa bu dua çekilebilir.