SurelerDuha Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

Duha Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu?

Duha Suresi Kur'an'da yer alan kısa surelerden bir tanesidir. Faziletleri oldukça fazladır. Bu nedenle Müslümanlar tarafından sürekli araştırılmaktadır. Duha suresi abdestsiz ve adetliyken okunur mu? İşte, tüm detaylar.

Duha Suresi Abdestsiz Ve Adetliyken Okunur Mu

Duha Suresi Mekke'de inen surelerden bir tanesidir. 11 ayetten meydana gelmektedir. Kelime anlamı bakımından da kuşluk vakti anlamına gelmektedir. Duha Suresi iniş sırası bakımından 11. sırada yer almaktadır.

Haberin Devamı

Duha Suresi Abdestsiz Okunur Mu?

Duha suresi 11 ayetten meydana gelmiştir. Bu nedenle bu sureyi ezberlemek oldukça kolaydır. Duha Suresi ezberden okunacağı zaman abdest almaya gerek yoktur. Ancak bu sure Kur'an-ı Kerim'den okunacaksa Müslümanların abdest alması gerekmektedir. Çünkü abdest almadan Kur'an'a dokunulmaması gerekmektedir.

Adetli iken Duha Suresinin okunup okunamayacağı da merak konusu olmaktadır. Adetli bir kadının namaz kılması, oruç tutması, cinsel ilişkiye girmesi yasaktır. Bu sebeple Duha Suresini okuması da doğru olmaz. Ancak okunurken dinlemesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Duha Suresi faziletleri oldukça fazladır. Bu nedenle pek çok Müslüman bu sureyi ezbere bilmektedir. Duha Suresi Kur'an-ı Kerim'deki 93. suredir. İslam alemi açısından önemi büyüktür.