Siyaset 'Engelleri aşıp hizmet ediyoruz'

'Engelleri aşıp hizmet ediyoruz'

16.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Metro test sürüşüne katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bütün engellemelere rağmen belediye başkanımız  İstanbullulara hizmet vermeye devam ediyor" dedi.

Engelleri aşıp hizmet ediyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yapımını sürdürdüğü Dudullu-Bostancı Metro Hattında incelemede bulundu. Kılıçdaroğlu, test sürüşüne de katıldı. Kılıçdaroğlu daha sonra Anadolu Yakası'nın ilk kent ormanı olan Çekmeköy Rahmi Demir Kent Ormanına geçti.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, buradan sonra Anadolu Hisarına geçti. Kılıçdaroğlu restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu'na programlarında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu eşlik etti.

‘İstanbul’un başarısı’

Anadolu Hisarı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı bazı çalışmaları alanda izledik. Bütün engellemelere rağmen belediye başkanımız, engelleri aşıp İstanbullulara hizmet vermeye devam ediyor. Başarı, kendisinin bireysel başarısı değil, İstanbul’un başarısı. Hizmet İstanbul’a, İstanbullulara veriliyor. İstanbul’un ciddi bir tarihi dokusu var. Bu tarihi dokuyu ortaya çıkarmak için de olağanüstü çaba harcıyor. Orada da bazı engellemeler var ama ne olursa olsun tüm engelleri aşıp İstanbullara hizmet etmenin güzelliğini hep beraber yaşıyoruz. Ben de bu bahar gününde buna tanık oldum.”

Haberin Devamı

'Muhalefet belediyelerine karşı ayrımcılık var'

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

PERVASIZ BİR AYRIMCILIK: Üç yıldır görüyoruz ki bu iktidar, kamu kaynaklarını dağıtırken, muhalefet belediyelerine karşı, pervasız bir ayrımcılık yapıyor. İLBANK’ın musluğu, açıkça iktidar belediyelerine bağlanmıştır. 

256 TALEBİMİZİ REDDETTİ: 2019 yılından bu yana, belediyelerimiz hem Çevre Bakanlığı’na hem İLBANK’a, yüzlerce talepte bulundu. Ancak Çevre Bakanlığı 293, İLBANK ise 256 talebimizi reddetti. l ANKARA Milliyet