Siyaset ‘Doğru insanları görevlendirin’ talimatı! Sandık, seçimin en önemli ayağı

‘Doğru insanları görevlendirin’ talimatı! Sandık, seçimin en önemli ayağı

05.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AK Parti MYK toplantısının ana gündem maddesi 2023 seçimlerine giderken AK Parti’nin izleyeceği yol haritası belli oldu.

‘Doğru insanları görevlendirin’ talimatı Sandık, seçimin en önemli ayağı

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - Toplantıda sunum yapan Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, il seçim başkanlarına ‘sandık kurulları ve görevleri’, ‘seçim işleri başkanlığının görev ve yetkileri’, ‘seçim kurulları’, ‘seçim koordinasyon merkezlerinin kuruluş ve çalışma esasları’ başlıkları adı altında verilen eğitimlerle ilgili MYK üyelerini bilgilendirdi. Sunumun ardından değerlendirmede bulunan Erdoğan’ın sandık konusunun seçimlerin en önemli ayağı olduğuna vurgulayarak, “Ben Beyoğlu Belediye Başkan adayı iken, Beyoğlu’nda çok bilinen, güvenilir birisi sandıkta görevliydi. Hiç tanımıyordum. Gittim, tanıştım. Sandık konusu çok önemlidir. Meseleye sahip çıkacak olan kişi sandık görevlisidir. Bölgeyi tanıyan, doğru insanların sandıklarda görevlendirilmesi gerekiyor” dediği ifade edildi. Konuşmasında altılı masa ile ilgili değerlendirmelerde de bulunduğu öğrenilen Erdoğan’ın, “Muhalefet kendi iç çekişmeleriyle, kavgalarıyla oyalansın. Biz milletimize doğrudan söz söylemeye devam edeceğiz. 2023 seçimleri için hem genel merkez hem de teşkilâtlar çok iyi hazırlanmalı ve seçim temposuna ayak uydurmalı. Türkiye’nin iktidarda olduğumuz 20 yıl içinde elde ettiği kazanımların devamı için bir dönem daha kazanmak mecburiyetindeyiz” dediği ifade edildi.

Haberin Devamı

Erdoğan, MYK’nın ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Genel Başkan Vekilleri Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı (DDK) Yunus Arıcı, Sayıştay Başkanı Metin Yener ve bazı grup başkanvekilleriyle görüştü.

Seçim kampanyası Aydın’a emanet

Erdoğan, TBMM’nin yasama yılı açılışında yaptığı konuşmayı hatırlatarak, 28 Ekim’de yapılacak programın “Türkiye Yüzyılı” vizyonu ile gerçekleşeceğini belirtti. Türkiye’nin yavaş yavaş seçim havasına girdiğini ifade eden Erdoğan, Prof. Dr. Ertan Aydın’ın seçim kampanyalarını yürüteceğini söylediği belirtildi.