Tatil Akdeniz'in en zengin bölgesi Katalonya

Akdeniz'in en zengin bölgesi Katalonya

02.10.2017 - 10:37 | Son Güncellenme:

Son günlerde yeniden gündemde olan Katalonya, İspanya'ya bağlı özerk bir bölge. Akdeniz kıyısında yer alan Katalonya, aynı zamanda Avrupa'nın da en zengin bölgelerinden biri.

Akdenizin en zengin bölgesi Katalonya

Katalonya'nın İspanya Krallığı'na bağlı 17 özerk bölgeden biri. Akdeniz kıyısında yer alan Katalonya, kuzeyde Fransa ve batısında İspanya ile çevrelenmiş durumda. Peki Katalonya'nın tarihi gelişimi nedir? Katalonya'da nereleri görmeli? Katalonya'da nerede kalınır? Cevabı haberde.

Haberin Devamı

Katalonya'nın tarihi gelişimi nedir?
Katalonya, İspanya'nın 17 özerk bölgesinden biri. İber yarımadasında bulunan Katalonya uzun yıllar bir prenslik olarak varlığını sürdürmüştü. Katalonya, tarihöncesi devirlerden itibaren yerleşimlerin olduğu bir bölge. Yüzyıllar boyunca Roma İmparatorluğu hakimiyetinde kalan Katalonya, Ortaçağ'da Arap ve Fransızların hakimiyet için sürekli savaştıkları bir yer haline gelmişti. 13. yüzyılda Barcelona Kontluğu olarak Aragon Krallığı'nın bir parçası haline gelen bölge, Akdeniz ticaretinde hızla söz sahibi olmaya başladı. Katalanlar kurdukları geniş ticaret ağıyla zaman içinde ekonomik açıdan büyüdü. Aragon ve Kastilya'nın birleşmesiyle ortaya çıkan krallığın bir parçası olan Katalonya, ekonomik ve yönetimsel olarak birçok konuda kendi kararlarını almaya devam etti.

Haberin Devamı

İspanya kralı 2. Charles'ın veliaht bırakmadan ölmesinin ardından ülkede çıkan taht kavgalarının sonunda Fransız kökenli Bourbon ailesine mensup 5. Filip, İspanya Habsburglarının yönetimindeki Barcelona'yı ele geçirdi. Böylelikle 1714 yılından itibaren Katalonya, İspanyol Krallığı'nın bir parçası haline geldi.

Katalonya'da nereleri görmeli?
Dünyaca ünlü Barcelona kenti, Katalonya Özerk Bölgesi'nin de başkenti konumunda. Yaklaşık 2 milyonluk bir nüfusa sahip olan Barcelona, aynı zamanda Avrupa ve Akdeniz havzasının da en büyük şehirlerinden biri. Mimarisi, müzeleri ve deniziyle her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Barcelona, İspanya ekonomisi için de oldukça önemli bir konuma sahip. Güçlü bir ekonomiye sahip olan Barcelona bu zenginliğini tarih boyunca sahip olduğu ticaret ağına borçlu. Planlı bir kentleşmeye sahip olan Bercelona, ünlü mimar Antoni Gaudi'nin de pek çok eserine ev sahipliği yapmakta. Barcelona, Katalonya için çok önemli olsa da bölge bu kentten ibaret değil. Tarragona ve Girona, Katalonya'nın diğer önemli tarihi ve turistik yerleşim bölgeleri arasında.

Akdenizin en zengin bölgesi Katalonya

La Sagrada Familia Kilisesi
1852-1926 yılları arasında yaşamış olan mimar Antoni Gaudi, en önemli eserlerini Barcelona'da hayata geçirdi. Bunlardan en önemlisi kuşkusuz La Sagrada Familia Kilisesi'dir. Uzun yıllardır yapımı devam eden La Sagrada Familia, inşaatını 1883 yılında Antoni Gaudi devraldı. Yapıyı tamamlamaya ömrü yetmese de La Sagrada Familia'nın inşaatı, Gaudi'nin projesi çerçevesinde devam ediyor. 176 metrelik yüksekliğe sahip çan kulesine sahip olan La Sagrada Familia'nın 2028 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor. Böylece yapı 140 yılda tamamlanabilmiş olacak.

Haberin Devamı

Barcelona'da nereleri görmeli?
Planlı bir kentleşmenin bulunduğu Barcelona'da caddeler genellikle birbirleriyle kesişmekte. Barok, art noveau, modern gibi pek çok mimari eğilime ait yapıların bulunduğu Barcelona sokakları canlı hayatıyla da turistleri cezbediyor. La Sagrada Familia, Park Güell, Casa Milla, Casa Battlo, La Rambla, Barri Gotic, Parc del Labirnt d'Horta, Montjuic, Katalan Müzik Sarayı, Picasso Müzesi, Tibidabo ve tabii ki Camp Nou stadı.

Akdenizin en zengin bölgesi Katalonya

Barcelona Futbol Kulübü tarihi nedir?
Barclona ve Katalonya için bir futbol takımından fazlası olan Barcelona FC, bölgede yaşayanların tutkuyla bağlı oldukları bir kulüp. Joan Gamper tarafından 29 Kasım 1899 tarihinde kurulan Barcelona Futbol Kulübü, bugün kentin en bilinir markalarından biri konumunda. Futbolda uzun yıllardır dünyanın önde gelen takımlarından biri olan Barcelona, maçlarını Camp Nou stadında oynuyor. Futbol tarihinin yaşayan efsanesi Messi, Barcelona'da top koşturmakta. Barcelonalılar uzun yıllardır, kulübün milli takım statüsünde olması gerektiğini savunuyor. Son günlerde bu düşünce daha yüksek bir sesle dillendirilmeye başlanmış durumda.

Haberin Devamı

Akdenizin en zengin bölgesi Katalonya

Barcelona'ya nasıl gidilir?
Barcelona'ya haftanın her günü İstanbul'dan uçak seferleri düzenlenmekte. Dört saat süren bir uçuşun ardından Barcelona'ya ulaşmak mümkün. İspanya'nın bir kenti olan Barcelona'ya gitmek için önceden Schengen Vizesi almanız gerekiyor. Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından, Barcelona'ya aktarmasız uçuşlar gerçekleştiriliyor.

Barcelona'da nerede kalınır?
Barcelona bir ticaret, sanayi ve kültür kenti olduğu kadar aynı zamanda bir turizm kenti. Katalonya'nın kalbi olan Barcelona'da her bütçeye uygun konaklama yerleri bulmak mümkün. Sahil boyunca uzanan lüks otellerin yanı sıra, genellikle gençlerin tercih ettiği pansiyonlar da Barcelona'da kalınabilecek yerler arasında.

Haberin Devamı

Akdenizin en zengin bölgesi Katalonya