Tatil Setur'dan Santorini & Mikanos turu!

Setur'dan Santorini & Mikanos turu!

14.05.2010 - 15:10 | Son Güncellenme:

Yunanistan'ın en güzel yerlerini görmek ister misiniz? İşte dünya sosyetesinin de tercihi Santorini ve Mikanos!

Seturdan Santorini & Mikanos turu

Siyah kum sahillerinin yukarısında volkanik kayalara tutunan beyaz köyleriyle ünlü Santorini Adası, ismini 13. Yüzyilda Azize Irene ye atfen almış. Adadaki en önemli yerler Akrotiri, Antik Thira, Fira ve Oia bölgeleri.

Haberin Devamı

Adanın merkezi olan Fira, 1956 depreminden sonra yeniden kuruldu. Harika bir manzaraya sahip olan bu merkez, küçük liman Skala Fira ya 580 basamak uzaklikta. Bu limana teleferik veya basamaklar üzerinden katirla ulasmak mümkün. Adanin üçüncü büyük limani olan Oia depremden sonra geleneksel bir yerlesim birimi halini almis.

Neo-klasik malikanelerle çevrili Oia gizemli olarak kabul edilmiştir. Mykonos kasabası beyaz renkli dar sokakları ve küp şeklindeki evleriyle her ziyaretçinin ilgisini çekiyor. Yunanistan ın en gösterişli adalarından biri olan Mykonos 1615 yılında kurulmuş. Kumsallarıyla ünlü olan bu Ada nın en iyi kumsalı güney kıyısında yer alıyor.

Mykonos kasabasından 4 kilometre mesafede olan bu kumsalın adı Platis Gialos. Arkasında otel ve restaurantların yer aldığı bu kumsal Ada nın başlıca plajı. Mykonos; daracık sokakları, beyaz evleri, yollara taşmış pembe, beyaz çiçekleri ile bir Ege klasiği. En sıra dışı özelliği ise Ada da yer alan Çıplaklar Kampı. Kamp; dünyanin dört bir yanından gelen turistlerle ilgi çekmektedir.

Haberin Devamı

ÜLKE BİLGİLERİ: Resmi Din: Hristiyan (Ortodoks) Resmi Dil: Yunanca Para Birimi: Euro Saat Farkı: Türkiye ile saat farkı yoktur Elektrik: 220 volt İletişim: Türkiye yi aramak için ülke çıkış kodu 00 dır. Ardından Türkiye nin kodu 90, şehir kodu ve telefon numarası gelecektir. GSM hatları çalışmaktadır.