Teknoloji Apple, aldığı yeni patentle MacBook klavyelerinin performansını arttıracak

Apple, aldığı yeni patentle MacBook klavyelerinin performansını arttıracak

12.03.2018 - 13:04 | Son Güncellenme:

Apple, aldığı yeni patentle klavyelerinde bazı iyileştirmeler yaparak performans deneyimini arttıracak. Yeni klavye ile boşluklar tamamen kapatılıyor ve her tuşun altında hava üfleyen bir platform yatağı olacak.

Apple, aldığı yeni patentle MacBook klavyelerinin performansını arttıracak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bir MacBook sahibi iseniz, klavyenizde takılı kalmış bir anahtar deneyimi yaşama olasılığınız yüksek. Bilgisayarınızdaki önemli tuşlardan herhangi birinin başına bu durum geldiyse durum daha da kötü olabilir. Neyse ki, Apple sonunda MacBook sahiplerini bu durumdan kurtaracak.

iEmpire bu haftasonu, kırıntılara, toza ve kire karşı dayanıklı bir klavye için patent başvurusunda bulundu. Böyle bir patentin uzun süre sonra ortaya çıkması şoke edici olabilir. Patent, klavyenin kiri dışarıda tutabildiği iki farklı metodolojiyi detaylandırıyor. Yeni klavye ya boşlukları tamamen kapatacak, ya da her tuşun altında, basıldığında hava üfleyen bir sistem taşıyacak. Bu üfleme eylemi herhangi bir tozun dışarı atılmasına yardımcı olacak ve umarım klavyenizin olması gerektiği gibi çalışmasını sağlayacak.

Haberin Devamı

Başlangıçta 8 Eylül 2016'da dosyalanmış olan patent, henüz uygulamaya konulmamış olsa da, oldukça uzun bir süredir devam ediyor. . En yeni MacBook Pro modellerine sahip olanların, tuşlarda kronik olarak takılma sorunu yaşadığı, eski modellerin daha kolay temizlenebildiği, yeni modellerin uzman olmayan ellerce müdahale edilmesinin zor olduğu belirtiliyor. Sorun, tabii ki, yeni MacBook'ları hiç olmadığı kadar daha ince yapabilmek için, yeni tuşların basılı ve baskısız durumu arasında sadece birkaç milimetre boşluk olması. Gerçekten de, Apple, garanti kapsamında olan bu bilgisayarların bir kısmını değiştirdi, bu yüzden yaygın bir konu.

Apple, patentlerde, tuşların hem sıvı hem de katı parçacıklar tarafından hasara karşı hassas olduğunu kabul ediyor. Aynı zamada şirket, sıvıların, özellikle de şekerli olanların, tuşların elektriksel bağlantılarına zarar verdiğini ve tuşların hareket kabiliyetini kısıtladığına dikkat çekiyor.