Teknoloji Apple'ın WWDC 18 etkinliğinde tanıtılması beklenen her şey!

Apple'ın WWDC 18 etkinliğinde tanıtılması beklenen her şey!

04.06.2018 - 11:04 | Son Güncellenme:

Apple, bugün Kaliforniya saati ile sabah 10:00'da, Türkiye saati ile akşam 20.00'da WWDC 18 konferansının kapılarını açıyor. 8 Haziran'a kadar sürecek bu etkinliğe, dünyanın heryeryerinden gelen Apple geliştiricileri ortak olacak. iOS 12'den iPhone SE 2'ye kadar pek çok şeyin WWDC 18'de tanıtılması bekleniyor. Bizde sizin için etkinlik başlamadan bilmeniz gereken tanıtılacak sürüm ve ürünlerden bahsettik. İşte WWDC 18 etkinlik kapsamında tanıtılacak 10 yeni sürüm ve ürünler...

Appleın WWDC 18 etkinliğinde tanıtılması beklenen her şey

Apple, Dünya Geliştiriciler Konferansı’nın 2018 ayağı olan WWDC 18 konferansı 4-8 Haziran’da kapılarını açıyor. Dünyanın dört bir yanından gelen Apple geliştiricileri, firmanın her yıl düzenlediği bu etkinliğe ortak olmaya hazırlanıyor. 4 Haziran Pazartesi sabahı Kaliforniya saatiyle sabah 10:00’da, Türkiye saati ile akşam 20.00’da başlayacak çok etkinlikte iOS 12’den iPhone SE 2’ye kadar pek çok şeyin bu etkinlikte tanıtılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Her yıl düzenlenen etkinlikte macOS, iOS ve watchOS işletim sistemlerinin yeni sürümleri tanıtılırken, firma bazı ürünlerini de bu etkinlik kapsamında, ilk kez sahneye çıkartacak.

Bizde sizin için etkinlik başlamadan bilmeniz gereken tanıtılacak sürüm ve ürünlerden bahsettik.

İşte WWDC 18 etkinlik kapsamında tanıtılacak 10 yeni sürüm ve ürünler:

iPhone ve iPad’lerin yeni sürümü iOS 12

  • iOS 12 geldiği gibi iOs 11'in sorunlarını gidermesi bekleniyor. Özellikle geliştiricilerin sevineceği bir özellik olan iPhone, iPad ve Mac’ler arasındaki çapraz platform tecrübesi arttırılacak. Aynı zamanda bütün cihazların aynı uygulama mağazasına bağlanması sağlanacak.
  • iPhone X için yeni Animoji karakterleri sunmayı planlayan Apple, Face ID’yi yatay pozisyonda desteklemeyi amaçlıyor.
  • Animoji’nin FaceTime görüşmeleri esnasında kullanılmasını sağlayacak iOS özelliği, 12. sürümle birlikte gelebilir. Bu özelliğin iOS 12’nin ilk sürümlerinde yer alıp almayacağı henüz net değil.
  • iOS 12’nin en dikkat çekici özelliklerinden birisi, kullanıcıların iPhone ya da iPad cihazlarında ne kadar zaman harcadıklarını görmelerini sağlayan hizmet olacak. Diğer taraftan ebeveynler, çocuklarının cihazlarda geçirdikleri vakti detaylı olarak görebilecekler

Arttırılmış geröeklik deneyimi için yeni ARKit 2.0:

  • Geçtiğimiz yıl ARKit 1.0’ı tanıtan Apple, yeni ARKit 2.0 ile geliştiricilere daha geniş imkanlar tanıyacak. Kullanıcılar da bu sayede çok daha kaliteli AR uygulamaları görebilecekler.

Yeni MacOS 10.14:

  • iOS ile birlikte platformlar arası uygulamalar için ek destek alacak yeni macOS, pek çok iOS uygulamasının Apple bilgisayarlarında kullanılmasını sağlayacak.
  • Apple’ın yazılım şefi Craig Federighi'nin sözlerine dayanarak, Apple Dosya Sistemi’nin Fusion sürücüleri için destek sunması bekleniyor.

Son olarak açığa çıkan verilere göre göre MacOS 10.14 ile ilgili kesin olmayan bilgiler ortaya çıktı:

  • Xcode 10’da ortaya çıkan tasarıma göre karanlık bir arayüz kullanıcılarını bekliyor olacak.
  • Dock kısmında bulunan çöp kutusu simgesi de koyulaşmış ve MacOS’un 10.14 sürümünde genel itibariyle koyu renklerin hakim olacağı söyleniyor.
  • Bir masaüstü uygulaması ile Mac’e geniş şekilde aktarılan bir Apple Haberler logosu görülüyor.
  • Masaüstü arka planında Kaliforniya'daki Mojave Çölü'nün bir resminin bulunması, bu sürüme MacOS Mojave adının verilebileceğine dair ipuçları içeriyor olabilir.

Yeni bilgisayarlar ve iMac modelleri:

  • Geçtiğimiz yıl MacBook, MacBook Pro ve iMac modellerinin yenilerini de WWDC 17’de tanıtılmıştı. Firmanın yeni nesil Intel yongalarını kullanmak için hala ürünleri üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu etkinlikte tanıtılmazsa, Eylül ayında başlayacak etkinlikte tanıtılması bekleniyor.

iPhone X tasarımına benzeyen yeni iPad modelleri:

  • Apple, iPhone X ile birlikte Face ID ve Animoji gibi özellikleri kullanmamızı sağlayan TrueDepth'i tanıtmıştı.
  • Cihazın ön kamera çevresinde bulunan çentik, bu sistemin çalışması için gereken sayısız sensörü içeriyor. Bu özelliğin iPad modellerine de gelmesi bekleniyor. Özellikle yeni özelliğin ismi iPad Pro olacağı söyleniyor.
  • Çerçevesi son derece ince olacak olan yeni iPad Pro, en ve boy oranları değişmeden daha büyük bir ekran sunacak
  • Apple’ın iPad Pro için kullanacağı işlemcinin de A11 sınıfında olması bekleniyor.

iPhone SE 2:

  • Apple yeni nesil uygun fiyatlı iPhone modeli SE 2'yi tanıtması bekleniyor.
  • Söylentilerden ve sızıntılardan hareketle cihazın iPhone X’u andıran bir tasarım çizgisinde olması bekleniyor.

Siri entegreli HomePod alternatifi yeni ürün: Apple Beats

Haberin Devamı
  • Apple Beats, tıpkı HomePod gibi olacak, ancak 150 ila 200 dolar daha uygun fiyatıyla çıkması bekleniyor.

Kablosuz şarj cihazı AirPower ve kablosuz kulaklık AirPods için şarj kiti:

  • Yeni akıllı saat serisi Apple Watch Series 3, iPhone X, iPhone 8, 8 Plus ve AirPods, firmanın piyasadaki kablosuz ürünleri. Yeni çıkacak AirPower cihazı da bütün bu cihazların kablosuz olarak şarj edilmelerini sağlayacak. Ayrıca firmanın AirPods için yeni şarj yastıkları geliştirdiği söyleniyor.

Yeni Apple Watch kayışlarıyla birlikte yeni iPhone ve iPad kılıfları:

  • Apple her mevsime özel olarak Apple Watch için yeni kayışlar üretiyor. En son ilkbaharda yenilerini gördüğümüz bu kayışların, yaz ayları için çıkartılacak versiyonları bu etkinlikte tanıtılacak.


Bugün gerçekleşecek olan etkinliğin ayrıntıları için bizi takip etmeyi unutmayın.

Yazarlar