Apple Bazı iPad Pro'ların ekranında hata ortaya çıktı

Bazı iPad Pro'ların ekranında hata ortaya çıktı

27.12.2018 - 17:27 | Son Güncellenme:

Bazı 2017 model iPad Pro kullanıcıları, tabletlerinin ekranında parlak bir ışık oluşmasından şikayet etmeye başladı. Hatanın geçen yılki 10.5 ve 12.9 inç iPad Pro modellerinde görüldüğü bildirildi.

Bazı iPad Proların ekranında hata ortaya çıktı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

2017'de piyasaya sürülen bazı 10,5 ve 12,9 inç iPad Pro modellerinde ana düğmenin hemen üzerinde parlak bir noktaya neden olan görüntü sorunu görülüyor.

Sorun bazı Apple forumlarında ana hatlarıyla belirtildi ve şikayetler Nisan 2018'de tekrar ortaya çıktı.

"iPad Pro ekranımda ekranın geri kalanından daha parlak olan yaklaşık 1 inçlik bir nokta var. Eşit olmayan bir şekilde yanıyor. Nokta ev düğmesinin yaklaşık 2 katı, ve kenarları yumuşak olmasına rağmen, parlaklıktaki fark 'küçük' olarak tanımlanabilir."

Bazı iPad Proların ekranında hata ortaya çıktı

Sorunu olan iPad Pro kullanıcılarına göre, o alanda eşit olmayan arka ışıkla ilgili bir sorun var gibi görünüyor.

Müşteriler aylardır sorundan şikayet ediyorlar, ancak sorundan kaç tane iPad Pro modelinin etkilendiği belirsizliğini koruyor. Benzer bir sorunun yeni 11 ve 12,9 inç 2018 iPad Pro modellerini etkileyip etkilemeyeceği bilinmiyor. Çünkü bu cihazlar çok yeni ve birkaç ay kullanımdan sonra sorun ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Ekrandaki sorun nedeniyle birden fazla kullanıcı, değiştirme için iPad Pro modellerini Apple'a götürdü. Apple'ın bir yıllık garantisi veya AppleCare+ kapsamında olmayan kullanıcılar ücretsiz değiştirme avantajından yararlanamadı.

Apple, garanti kapsamı dışında 10,5 inç iPad Pro için 449 dolar ve 12,9 inç iPad Pro için 599 dolar olan ekran değiştirme ücretini müşterilerinden talep ediyor.