Teknoloji Boston Dynamics'ten yeni bir robot geldi: Stretch

Boston Dynamics'ten yeni bir robot geldi: Stretch

30.03.2021 - 12:24 | Son Güncellenme:

Ürettiği robotlara farklı ve fonksiyonel özelikleri eklemesiyle dikkat çeken Boston Dynamics, yeni yardımcı robotunu görücüye çıkarttı. Stretch adı verilen robot, Spot ve Atlas gibi eğlenceli ve 'çok hareketli' değil. Depo çözümü olarak geliştirilen robot ağır yükleri kaldırabiliyor olmasıyla bir adım öne çıkıyor.

Boston Dynamicsten yeni bir robot geldi: Stretch

Boston Dynamics robotları pek çok alanda kullanılıyor. Atlas ve Spot başta olmak üzere pek çok robot tasarımı bulunan şirket daha çok yük kaldıran ve ağır işlerde insanlara yardımcı olacak tasarımlar geliştiriyor. Haliyle bu çözümlerden birisi olarak tanıtılan yeni robot Stretch, çok daha güçlü bir yapı üzerine inşa ediliyor. 

Haberin Devamı

BOSTON DYNAMİCS STRETCH 

Bu yeni robot tasarımı ve mekanik düzeneği sayesinde saatte 800 kutunun yerini değiştirebiliyor. Robot lojistik alanındaki tırlara yük doldurma ve boşaltma için geliştirildi. 

Robotta aynı zamanda geliştirilmiş vantuz sistemleri bulunuyor ve buna ek olarak öte yandan tekerleği, kameraları ve diğer sensörleri olan bir "algılama sistemini" içeriyor. Tek seferde yaklaşık 23 kilogramlık yükleri taşıyabilen Stretch, hareket kabiliyeti olan platformlar üzerinde kutuları taşıyor ancak ilerleyen günlerde Spot gibi bacaklara da sahip olabilir deniyor. 

Boston Dynamicsten yeni bir robot geldi: Stretch

Boston Dynamics'in iş geliştirme başkan yardımcısı Michael Perry, "Stretch", dünyanın dört bir yanındaki şirketlerden gelen taleplere dayanarak şirketin oluşturduğu tek bir görev için ilk robot olduğunu söylüyor.