Teknoloji HyperX Alloy FPS Pro mekanik oyun klavyesi inceleme

HyperX Alloy FPS Pro mekanik oyun klavyesi inceleme

26.09.2017 - 15:29 | Son Güncellenme:

HyperX’in Cherry MX anahtarlar, sağlam çelik kasa, çıkarılabilir kablo, ve oyun moduyla donattığı Alloy FPS Pro klavyesini inceledik. Peki hem profesyonel FPS hem de normal oyunculara hitap eden Alloy FPS Pro kullanıcılara nasıl bir deneyim sunuyor?

HyperX Alloy FPS Pro mekanik oyun klavyesi inceleme

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

HyperX, son birkaç yıldır bilgisayarlar için çevre birimleri konusunda hummalı bir çalışma sürdürüyor. Başlangıçta, kendilerini kulaklık setleriyle sınırladılar ve CloudileCloud II cihazlarıyla hızlı bir üne kavuştular.HyperX bu üne, şimdi de Alloy FPS Pro mekanik klavyesiyle ulaşmak istiyor.

HyperX Alloy FPS Pro, içinde Cherry MX anahtarları olan yüzde 80 mekanik bir klavye. Bizim kulandığımız Cherry MX Red mekanik anahtarlara sahip model ise oyun oynamak için mükemmel bir seçim. FPS Pro ayrıca kırmızı aydınlatma ve çelik takviyeli çerçevesiz tasarımıyla dikkat çekiyor.

Bizler de her zaman olduğu gibi Alloy FPS Pro’yu tüm detaylarıyla inceledik. O halde tasarımla incelememize başlayalım.



TASARIM

Haberin Devamı

HyperX Alloy FPS Pro, ihtiyacınız olan her şeyi küçük bir pakette önünüze getiriyor. Kutunun içerisinden kavye, kırmızı siyah renklerde örgülü kablo, kullanım kılavuzu ve diğer broşürler çıkıyor. Kutunun içerisinden ilave bir tuş takımı veya tuşları çıkartmak için bir aparat çıkmıyor.

HyperX Alloy FPS Pro, çerçevesiz bir tasarıma sahip. Tıpkı Alloy FPS gibi. Tuşların etrafında herhangi bir çerçeve olmaması onu oldukça kompakt yapıyor. Böylece dar masaüstü alanların da bile klavyeyi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çerçevesiz klavyenin ağılığıysa kablo ile birlikte yaklaşık 900 gram.

Anahtarlar yukarıdan aşağı doğru basamaklı bir şekilde iniyor. En düşük seviyede, klavyenin yüksekliği yaklaşık 2.7 cm. En uçtaki maksimum yükseklik ise yaklaşık 3.5 cm civarında. Kauçuk ayakcıkları açarak klavyeyi zeminden bir santimetre daha yukarı kaldırabilirsiniz.

Çelik çerçeveler klavyeyi kırılmasından endişelenmeden bavula atma konusunda oldukça güvende hissettiriyor. Alloy FPS modelinde kutunun içerisinden bir taşıma çantası çıkıyordu ama bu modelde öyle bir çanta yok.

HyperX Alloy FPS Pro’nun en havalı özelliklerinden biri aygıta güç sağlayan USB kablosu. Bükülme ve kırılmalara karşı dayanıklı olan örgü kablo, çıkarılabilir olduğundan seyahat ederken işlerin daha kolay olmasını sağlıyor.

5 farklı ışık seviyesine sahip olan klavye, 6 farklı efektte özelleştirilebilir LED ışık opsiyonu sunuyor. Bu ayarlamaları FN ve ok tuşlarına basarak ayarlayabilirsiniz. LED efektleri için FN ve sağ, sol; parlaklık ayarı için FN ve yukarı, aşağı ok tuşlarına basmanız yeterli. Diğer yandan klavyede RGB aydınlatma yer almıyor. Yani ışıklandırmayı daha detaylı olarak özelleştiremiyorsunuz.

Haberin Devamı

HyperX Alloy FPS Pro mekanik oyun klavyesi inceleme

HyperX Alloy FPS’te WASD ve 1234 tuşları için ayrı tuş başlıkları bulunuyordu ama Alloy FPS Pro’da ne yazık ki bunlar yok. Olsaydı rakiplerine karşı büyük avantaj sağlayabilirdi. Çünkü oyuncular üzeri tırtıklı bubaşlıklarla tuşları parmak uçlarından kaçırmıyor aynı zamanda ana oyun anahtarlarınızı daha ayırt edici kılmak için harikalar.

Klavyenin fiziksel kullanımına geçmeden önce Cherry MX Red anahtarlarına da değinelim. Bunların oyun için gerçekten mükemmel olduğunu söyleyebilirim. Geribildirim harika.

Şahsen ben mekanik klavyenin çıkardığı sesi seviyorum, ancak bazı insanlar için bu rahatsız edici olabilir. Özellikle ofis ortamında çevrenizde çalışan insanlar için. Ancak Alloy FPS Pro, mekanik olmasına çok fazla ses çıkarmıyor. Bunun nedeni, anahtar gövdesinin kendisi, anahtar başlığı malzemesi ve klavyenin genel yapısı da dahil olmak üzere farklı faktörlerden kaynaklanıyor.

Haberin Devamı

Son olarak Cherry MX tuşlar 50 milyon basmaya karşı test edilmiş. Yani bu klavyeyi uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

HyperX Alloy FPS Pro mekanik oyun klavyesi inceleme

PERFORMANS

HyperX'in çevre birimlerinin çoğunda olduğu gibi, klavyeyi PC’ye taktıktan sonra herhangi bir yazılım yüklemenize gerek yok.PC'lerimize başka bir uygulama yüklememek güzel olsa da, Alloy FPS Pro, herhangi bir makro tuş desteği sunmuyor. Klavyede yalnızca bir mod dahili olarak geliyor ve bunun yanında yukarıda da bahsettiğimiz gibi aydınlatmayı özelleştirebiliyorsunuz.

HyperX Alloy FPS Pro’da sol alt köşede yer alan Windows tuşunu oyun oynarken kapatabiliyorsunuz. Bildiğiniz üzere bu tuş oyun oynarken sizi bazen kesintiye uğratabilir. FN + F12 yaptığınızda oyun moduna geçerek Windows tuşunun işlevine son verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Klavye, MMORPG türü değil de hardcore FPS oyuncuları için ideal. Hızlı geri bildirim verdiğinden özellikle CS:GO için oldukça kullanışlı.

HyperX Alloy FPS Pro mekanik oyun klavyesi inceleme

SONUÇ

HyperX Alloy FPS Pro, basit ve temiz bir tasarıma sahip olmasının yanında profesyonel oyuncuların ihtiyaçlarını karşılayacak türden bir klavye.

Seçebileceğiniz 3 farklı Cherry MX anahtar ile, HyperX FPS Pro oyuncuların gereksinimlerinin çoğunu karşılayacak kadar çok yönlü. Bu anahtarlar ise MX Blue, MX Brown ve bizim kullandığımız MX Red. Özellikle oyun için alacaklar MX Red’i tercih edebilir.

Diğer yandan klavyenin birkaç sınırlaması da var. Yazılım eksikliği, basit kurulum için bir nimet olarak görülse de makro programlama veya özelleştirilebilir ışıklardan mahrum kalıyorsunuz.

PC oyunculuğunu artık ciddiye almak istiyorsanız ve eski ucuzklavyenizden bıktıysanız HyperX Alloy FPS Pro’ya göz atabilirsiniz. Kullanımı tamamen rahat ve çıkarılabilir USB kablosu taşınmasını kolaylaştırıyor.

HyperX Alloy FPS Pro’ya 419 TL karşılığında sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Çıkarılabilir USB kablo
  • Arka aydınlatma
  • Mükemmel performans
  • Cherry MX Red anahtarlar

EKSİLERİ

  • Biraz pahalı
  • Bilek desteği yok
  • Makro tuşları veya özel ortam denetimleri yok
  • Kablo bazen kısa kalabiliyor

HyperX Alloy FPS Pro mekanik oyun klavyesi inceleme


HyperX Alloy FPS Pro teknik özellikleri:

  • Tuş anahtarları: CHERRY MX
  • Tipi: Mekanik
  • Arkadan aydınlatma: Tek renk, kırmızı
  • Aydınlatma efektleri: 6 LED modu ve 5 parlaklık seviyesi
  • Bağlantı tipi: USB 2.0 (1 USB bağlantı noktası)
  • USB 2.0 düz geçiş: Evet
  • Tepkime süresi: 1000Hz
  • Anti-ghosting: 100% anti-ghosting
  • Anahtar pozisyonu yenileme: N-anahtar modunda
  • Medya kontrolü: Evet
  • Oyun modu: Evet
  • İşletim sistemi: Windows® 10, 8.1, 8.7
  • Kablo tipi: bağlı, örgülü
  • Kablo uzunluğu: 1.8m
  • Boyutlar: 359.00mm x 130.00mm x 34.50mm
  • Ağırlık (kablo ve klavye): 900g
  • Garanti: 2 yıl