Apple iPhone 8 ne kadar RAM'e sahip olacak? iPhone 8'in fiyatı ne kadar olacak?

iPhone 8 ne kadar RAM'e sahip olacak? iPhone 8'in fiyatı ne kadar olacak?

24.08.2017 - 16:21 | Son Güncellenme:

Apple'ın kısa süre sonra açığa çıkacak yeni iPhone modelleriyle ilgili çeşitli söylentiler gün geçtikçe artıyor. Yeni iddia ise Apple'ın iPhone 8, iPhone 7s Plus'da 3GB RAM kullanacağı yönünde.

iPhone 8 ne kadar RAMe sahip olacak iPhone 8in fiyatı ne kadar olacak

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Öncelikle, size üç yeni iPhone'un 12 Eylül'de Apple Watch Series 3'le birlikte tanıtılacağını aktarmıştık. Yeni akıllı saatin kendi LTE telsizine, gömülü eSIM'e ve eşleştirmeden arama yapma/alma özelliğine sahip olması bekleniyor. Apple, iPhone 7s , iPhone 7s Plus ve iPhone 8'in ön siparişleri 15 Eylül’de satışı ise 22 Eylül'de gerçekleşecek.

Başka bir söylenti ise 10. yıldönümüne özel iPhone'unun (iPhone 8 olarak anılacaktır) 64GB dahili depolama alanı ile birlikte geleceği yönündeydi. Orta sınıf sürümü 256GB'lık depolama kapasitesine sahip olacak ve üst seviye birimi 512 GB'lık bir dahili depolama kapasitesi sunacak. New York Times'da 64GB'lık iPhone 8 modelinin 999 dolar fiyatla satılacağı belirtildi. Bütün yaz boyunca bu modelin 1000 dolar ve daha yukarı fiyatlarla satışa sunulacağını duymuştuk.

Haberin Devamı

Yine iddialara göre iPhone 8 için yapılan 64GB Flash bellek yongası SanDisk tarafından üretildi. SanDisk tarafından iPhone 8 için 64GB ve 256GB'lık NAND Flash bellek birimlerden bazılarını ürettiği söyleniyor. Toshiba'nın da benzer bileşenleri sağladığı düşünülüyor. Bu arada, raporlar Samsung ve SK Hynix'den 512GB modül sevkıyatına sahip .

En yeni söylenti, 2017 iPhone modellerinde Rasgele Erişim Belleği (RAM) miktarıyla ilgilidir. KGI Securities'in güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre, Apple iPhone 8 ve Apple iPhone 7s Plus her ikisi de 3GB RAM kullanıyor. iPhone 7s ise 2GB RAM ile birlikte çalışacak. Üst raflardaki Android telefonları içinde 4GB - 6GB RAM var, daha düşük RAM miktarının iOS kullanıcıları için bir handikap olup olmadığı merak ediyor olabilirsiniz. Ancak gerçek şu ki, karşılaştırma yapamazsınız, çünkü iOS çoklu görev için Android'in ihtiyaçlarına göre daha düşük bir RAM miktarı gerektiriyor.

Buna ek olarak Kuo, üç yeni modelinin DRAM aktarım hızlarının iPhone 7 hızından %10-15 daha hızlı olacağını söylüyor. Analist, bunun yeni modellerde AR performansını artırmak için yapıldığını söylüyor.