Teknoloji Lenovo Legion Y520 inceleme: Fiyat performans laptop'u

Lenovo Legion Y520 inceleme: Fiyat performans laptop'u

22.05.2018 - 13:44 | Son Güncellenme:

Lenovo'nun orta üst sınıf oyun dizüstü bilgisayarı Legion Y520’yi sizler için inceledik. Oyun meraklıları için iyi bir seçenek olan Y520, temel modelden daha yüksek performans sunuyor. Nispeten makul fiyatlı ve oldukça iyi bir performans sunan Lenovo Legion Y520’nin detaylı incelemesini yazının devamında bulabilirsiniz.

Lenovo Legion Y520 inceleme: Fiyat performans laptopu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Gösterişli oyun dizüstü bilgisayarlarını sevmiyorsanız Legion, tamamen siyah plastik dış yüzeyiyle güzel bir seçenek. Normalde bir oyun laptopu ama kullanılan renkler onu daha olgun gösteriyor. Karbon kaplı kasa onu ucuz göstermiyor. Elinizi üzerinde gezdirdiğinizde estetik dokuları hissedebilirsiniz.

Legion birkaç farklı konfigürasyonda geliyor. Temel model Intel Core i5-7300HQ CPU, NVIDIA GTX 1050 Ti GPU ve 8GB RAM sunuyor. Bütçe dostu kullanıcılar iyi bir seçenek. Günlük görevler ve sıradan oyun için çok güçlü olsa da, üst düzey oyunları yüksek grafik ayarlarında oynatırken zorlanabilir. Kesenin ağzını biraz daha açarsanız benim de kullandığım 6GB NVIDIA GTX 1060 GPU, Intel Core i7-7700HQ CPU, 16 GB RAM ve 256GB PCIe SSD'ye sahip modeli tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lenovo Legion Y520 inceleme: Fiyat performans laptopu

Benim kullandığım Lenovo Legion Y520’nin tüm özellikleri şu şekilde:

CPU: 2.8GHz Intel Core i7-7700HQ
GPU: 6GB Nvidia GeForce GTX 1060
Ekran: 15.6 inç parlama önleyicili Full HD LED ekran
Bellek: 16 GB RAM
Depolama: 256 GB SSD ve 2TB HDD
Bağlantı Noktaları: Ethernet, USB 2.0, USB 3.0, USB-C, HDMI, kart okuyucu
Pil: 45Wh Pil

Y520, kanatlı ve ince profiliyle dizüstü bilgisayardan çok gizli bir bombardıman uçağına benziyor. Kırmızı aydınlatalı tuşlar ve ultra dokunmatik yüzey dikkat çeken diğer detaylar arasında. Estetik açıdan oldukça güzel.

Plastikten yapılmış olmasına rağmen Legion Y520 sağlam hissettiriyor. Bütçe dostu oyun notebooku için kasada kullanılan bu malzemeyi görmek şaşırtıcı değil. Siz yine de çantanıza çok sıkıştırmamaya dikkat edin. Çanta demişken cihaz yaklaşık 2.5 kg olduğundan sırt çantanızda taşınabilir.

Y520'nin alt tarafı, elbette, havalandırma deliklerine sahip. Bu, cihazın kullanımı sırasında serin kalmasını sağlıyor.

Lenovo Legion Y520 inceleme: Fiyat performans laptopu

Havalandırma sistemi oldukça sessizdir. Elbette, fan varlığının bilinmesine izin veriyor. Çalışırken hissediyorsunuz ama rahatsız edecek şekilde değil.

Y520'nin arkada hoparlörlerinden gelen ses orta sınıfta bir bilgisayardan bekleyeceğiniz türden. Yani ortalama. Yeterince gürültülü olsa da müziğinizdeki tüm ayrıntıları yakalayamıyorsunuz. Maksimum ses seviyesinde ses, küçük bir toplantı odasını kolayca sesle doldurabilirsiniz.

Haberin Devamı

Legion Y520'nin klavyesinde yazı yazmak ayrı bir zevk. Yoga 710’daki gibi büyük anahtarlara sahip. Tek şikayetimsadece kırmızı arkaaydınlatmaya sahip olması.

Touchpad, garip şekliyle geometri öğretmenlerini memnun edebilir ama oyuncuları çok fazla değil. Garip şekil bir yana touchpadyeterince iyi çalışıyor.Dokunma, sol ve sağ düğmeleri olduğu gibi duyarlı. Oyun gibi eğlenceli şeyler için yine bir fare ihtiyacınız olacak.

Bağlantı noktalarına gelecek olursak Legion'un sol tarafında Kensington kilit yuvası, güç girişi, Ethernet girişi, bir adet USB 2.0 ve kulaklık girişi var. Sağ tarafta bir adet USB Type-C portu, SD kart okuyucu, 2 adet USB 3.0 portu ve HDMI çıkışını göreceksiniz.

Lenovo Legion Y520 inceleme: Fiyat performans laptopu

EKRAN

Legion Y520’de 15.6 inç FHD IPS ekran kullanılmış. Ancak maksimum parlalıkta bile ekranı görmek biraz zor. Renklerde de sorun var. Çoğu film fragmanında renkler hayalet görmüş gibi soluk.

Haberin Devamı

Legion'un ekranı sRGB renk gamının sadece yüzde 68'ini kapsıyor. Panel parlaklığı yaklaşık 220 nit,

Cihazdan en azından orta halli ekran performansı bekleniyor, ama Y520'nin ekranı kesinlikle düşük bir son. Bu alanda en azından, diğer orta sınıf rakiplerin çok uzağında.

Lenovo Legion Y520 inceleme: Fiyat performans laptopu

PERFORMANS

Ekranı pek iç açıcı olmasa da Y520 içindeki sistemle küçük bir canavar gibi. Legion Y520, 2.8-GHz Intel Core i7-7700HQ işlemci, 16 GB RAM, 256GB SSD, 2 TB HDD ve 6GB Nvidia GTX 1060 ekran kartıyla donatılmış. Yani Legion, oyununuzu bitirdikten sonra da işinizi tamamlamak için hazırlanmış. 40 sekme açıkken bunlardan ikisinde FHD dizi izleyin, sekmeleri kaydırın gecikme yaşanmıyor.

Y520, GTX 1060 ile oyunlarda orta ayarlarda sınırları zorlasa da yüksek ayarlarda saniyede 30 kareyi görüyor. Legion ileRise of Tomb Raider'ı (1080p, ultra ayar) 50 fps; Metro'yu(1080p, ultra ayar)69 fps; Hitman’i (1080p, ultra ayar) düzgün 60 fps, The Witcher 3’ı (1080p, high) 66fps, Doom’u (1080p, high) 97fps hızında oynayabildim.

Haberin Devamı

Lenovo Legion Y520’nin diğer test sonuçları şu şekilde:

Cinebench R15: 597 plan
3DMark Fire Strike: 6699 puan
GeenkBench 4: 14938 puan
Unigene Heaven: 893 puan

Legion taşınabilir olabilir ama şarj cihazını sürekli yanınızda taşımanız gerekir. Wi-Fi sürekli açıkken internette gezindiğinizde alacağınız süre yaklaşık 2 saat 30. Bu, oyuncu bilgisayarı için ortalama bir sonuç.

Bunların dışında Legion, film, oyun ve müzik için bir dizi önceden ayarlanmış ses profili ile Dolby Atmos yazılımı ile birlikte geliyor.Varsayılan müzik ayarının her şey için uygun olduğunu söyleyebilirim.

Lenovo Legion Y520 inceleme: Fiyat performans laptopu

Sonuca bağlıyorum

Y520, modern oyunları akıcı bir şekilde çalıştırabiliyor, klavyesi rahat ve rakiplerine göre biraz daha ucuz. Ancak, bu fiyat çok büyük özellikler getirmiyor. En basitinden çok daha iyi bir ekrana sahip olabilirdi. Y520’nin ekranı loş ve renk açısından biraz fakir. Bu da bir oyun makinesi için büyük bir kayıp.

Lenovo aslında Legion Y520 ile pazarda başarılı oldu sayılır.Oyun laptopu kesinlikle değerli bir rakip. Yapı kalitesi yüksek olsa da renkler her kitleye hitap etmeyebilir. Tasarımda en büyük dezavantajı parmak izleri için bir mıknatıs olan hassas yüzey.

Oyun için önemli olan büyük tuşlar ve keskin kırmızı arka ışıklı klavye oldukça hoş. Performans da kabul edilebilir. Legion Y520 yük altında hafif bir düşüş gösterebilir. Pil ömrü de normal düzeyde.

Kısaca Y520 sizi uçurmayacak, ancak maddi yönden çok uçmadan uyguna fiyata oyun oynamak için piyasada satın alabileceğiniz en iyi oyun dizüstü bilgisayarlarından biri.

Test ettiğim Lenovo Y520’ye yaklaşık 7400 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Uygun fiyat-performans
  • Rahat klavye
  • Hızlı SSD
  • Zengin ses deneyimi

EKSİLERİ

  • Loş ekran
  • Tutarsız performans