Teknoloji Piyasada en hızlı şarj olan akıllı telefon hangisi? iPhone X, OnePlus 5T yoksa Galaxy Note 8 mi?

Piyasada en hızlı şarj olan akıllı telefon hangisi? iPhone X, OnePlus 5T yoksa Galaxy Note 8 mi?

05.12.2017 - 11:44 | Son Güncellenme:

Piyasada birçok akıllı telefon mevcut fakat hangisi en hızlı şarj oluyor? iPhone X, 8 ve 8 Plus, OnePlus 5T ve Galaxy Note 8 ile hızlı şarj olma konusunda karşı karşıya geldi.

Piyasada en hızlı şarj olan akıllı telefon hangisi iPhone X, OnePlus 5T yoksa Galaxy Note 8 mi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Benzer seviyelerde performans ve donanım sunan çok sayıda amiral gemisi arasından birini seçmek için fiyat veya pil gibi faktörlere bakabilirsiniz. Hızlı şarj olma konusundaki bir çalışma hangi amiral gemisinin piyasanın geri kalanından nasıl ileride olduğunu görebileceğiz. iPhone X, 8 ve 8 Plus, OnePlus 5T ve Galaxy Note 8 ile hızlı şarj olma konusunda karşı karşıya geldi.

Testler, cihazların 30 ve 60 dakikalık şarj işlemlerinde elde ettikleri skorlardan oluşuyor. Cihazlar teste başlamadan önce ekranları kapalı durumda ve yüzde 0’lık boş bir bataryaya sahipti.

Piyasada en hızlı şarj olan akıllı telefon hangisi iPhone X, OnePlus 5T yoksa Galaxy Note 8 mi

İlk testin sonucuna göre en hızlı şarj olan telefon, 3300 mAh bataryaya sahip OnePlus 5T. Cihaz, 30 dakikada %59, 60 dakikada %93’lük şarj oranına çıkabildi. OnePlus 5T aynı zamanda listedeki en ucuz akıllı telefon (499 dolar).

Haberin Devamı

LG, Google ve Samsung, sunduğu teknik özellikler bakımından Apple’ın son cihazlarından bir adım geride kalsalar da, şarj performansı anlamında onu geçti. LG V30, OnePlus 5T gibi 3300mAh'lık pille yarım saat sonra yüzde 53'e ve bir saatlik şarjdan sonra ise yüzde 86'ya ulaştı. Böylece ikinci sıraya yerleşti.

Piyasada en hızlı şarj olan akıllı telefon hangisi iPhone X, OnePlus 5T yoksa Galaxy Note 8 mi

Bir sonraki adımda iPhone'lar var ancak pozisyonları önemli bir uyarıya gerek duyuyor. Android telefonlar, içerdikleri hızlı şarj aksesuarlarını kullanarak test edildi. Bu en yeni iPhone modelleriyle birlikte verilmeyen bir şey. Bu özelliği kullanmak isteyen iPhone X, 8 ve 8 Plus sahipleri ayrı bir 29 watt'lık güç adaptörü ve Lightning kablosu için bir USB-C satın alması gerekiyor. Fiyatı yaklaşık 68 dolar.

Hızlı şarj ekipmanı kullanan Apple'ın cihazları, Pixel 2'nin (2700mAh) ve Note 8'in (3300mAh) ilerisindeydi. En iyi performans gösteren iPhone X (2716 mAh), pil kapasitesinin yarısına 30 dakikada, bir saat sonrada yüzde 81'e ulaştı. iPhone 8 ve 8 Plus sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada yer aldı. Apple’ın özel adaptörünü kullanmayan iPhone X, 30 dakikada %17, 60 dakikada ise %37’ye ulaştı.

Sonuç olarak bu durum, özellikle iPhone X'in yaklaşık yarısı fiyatı olduğununu da düşünürsek OnePlus 5T için büyük bir kazanç.