Teknoloji PlayStation 5 bu yıl tanıtılmayacak!

PlayStation 5 bu yıl tanıtılmayacak!

14.05.2018 - 13:33 | Son Güncellenme:

PlayStation 5'in bu yıl tanıtılmayacağı açıklandı. Sony'nin Amerika CEO'su Shawn Layden, E3 2018 kapsamında tanıtılması beklenen PS5'in bu yıl çıkmayacağını paylaştı. Merakla beklenen PlayStation 5, oyuncuları biraz üzecek gibi gözüküyor. Peki, PlayStation 5 ne zaman tanıtılacak?

PlayStation 5 bu yıl tanıtılmayacak

PlayStation 5'in bu yıl tanıtılmayacağı açıklandı. Japonya merkezli teknoloji devi Sony, PlayStation 4 Pro'nun çıkışıyla rötar yapan PlayStation 5 için çalışmalara başladığı bir süredir dile getiriliyordu.

Haberin Devamı

PS5'in bu yıl düzenlenecek olan E3 2018 etkinliğinde tanıtılması bekleniyordu. Fakat Sony'nin CEO'su Shawn Layden PlayStaion'ın 5'inci sürümü için oyunseverleri yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu.

Layden, E3 2018’in PS5 için doğru bir yer olmadığını, konsolun bu yıl tanıtılmayacağını ve bu yılın oyun odaklı olacağını dile getirdi.

Peki PlayStation 5'te hangi özellikler yer alacak?

  • Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, 7nm işlemci teknolojisini kullanarak CLN7FF kod adlı bir çip üretimine başladı. İddialara göre bu çipler PS5'in işlemci altyapısını oluşturacak. Bu da Sony'nin PlayStation 5 için artık düğmeye bastığı anlamına geliyor.
  • 4K (en az 3840 x 2160) çözünürlükteki oyunlara destek olacak PlayStation VR entegrasyonu bulunuyor.
  • PS5, piyasadaki en büyük rakibi Xbox One gibi televizyon ve akış gibi fonksiyonlara sahip hepsi bir arada konsolla karşımıza çıkabilir.

Sony hala PlayStation 5 için bir tarih vermedi. Ancak şirkete yakın kaynaklara göre, Sony, 2020'de yeni PS konsolunu görücüye çıkarabilir.

Cihazın ABD fiyatının ise 499 dolar olması bekleniyor.