Teknoloji Razer Nari inceleme: Oyunları kulağınızda hissedin

Razer Nari inceleme: Oyunları kulağınızda hissedin

03.01.2019 - 13:32 | Son Güncellenme:

Razer adı artık oyunlarla eş anlamlı hale geldi. Ses konusunda gerçekten güçlü ve oyun deneyiminize farklı boyut katacak ürünleri var. Firmanın kablosuz oyuncu kulaklığı Razer Nari de bunlardan biri. Peki Razer Nari satın almaya değer mi? Hadi öğrenelim.

Razer Nari inceleme: Oyunları kulağınızda hissedin

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İster Red Dead Redemption 2’de at koşturun isterseniz de Uncharted 4: A Thief's End'de dağa tırmanın, video oyunları hayatımın büyük bir bölümünü oluşturuyor. Ben de yıllar boyunca onları daha sürükleyici hale getirmenin yollarını aradım. Bu yolculuk büyük ekran TV, kablosuz kontrol cihazları, hoparlörler ve rahat bir sandalye ile noktalanıyor. Ancak Razer Nari kablosuz oyun kulaklığı bir sonraki aracım olabilir.

Razer Nari, abisi Nari Ultimate gibi çalınan sesi tamamlamak için akıllıca titreşen haptik sürücülerle dolu değil ama bu onun kötü olduğu anlamına gelmiyor.Bu arada Nari Ultimate, Razer HyperSense adlı bir özelliği kullanan ilk kablosuz oyun kulaklığı ve Alman mühendislik şirketi Lofelt ile birlikte geliştirildi.

Haberin Devamı

Razer Nari inceleme: Oyunları kulağınızda hissedin

Kafada çok ağır durmuyor

Razer Nari’nin zarif tasarımı, esnek, ayarlanabilir bandın üstünde yer alan metalik metal çerçeveyi içeriyor. Otomatik ayarlı kafa bandı, kolayca ayarlamanız için tasarlandı. Kulaklık çok ağır değil ama kafanız küçükse, kulağınıza bir sırt çantası takmış gibi hissedebilirsiniz. Buna en olarak 50mm sürücüler çenenizin altına sarkabilir veya gözlüklerinizin üzerinde olumsuz etkiye yaratabilir.

Kulaklık ilk bakışta, metalden ve savaş için yapılmış gibi görünüyor. Ancak biraz daha yaklaşırsınız, materyallerinin öyle olmadıklarının farkına varacaksınız. Metal görünüm boya ile kazandırılmış, normalde kulaklık plastikten. Metal olan tek yer kafa bandının üstü. Yine de oldukça ikna edici bir iş, plastik de tıpkı metalin yaptığı gibi dokunduğunuzda soğuk geliyor.

Plastik olması bir yandan da iyi, çünkü metal onları daha da ağırlaştıracak. Eğer saatlerce bilgisayar başında oturacak doğal hafif bir şey isteyeceksiniz. Nari’nin ağırlığı da 432g.

Kulaklığı uzun oyun oturumlarında rahatça kullanabilir miyim diye sorarsınız, cevabım evet. Razer Nari’yi PUBG oynarken iki saatten fazla rahatça kullanabildim. Ancak 50mm sürücüler bir süre sizi terletmeye başlıyor.

Döner Neodymium sürücüler, serinletici jel yastıkları ve ısı transfer kumaşı ile tamamlanmış pelüş deri kılıfla kaplı. Makyaj yapanlar bu sürücüleri tamamen temiz tutmak için epey mücadele edebilir.

Haberin Devamı

Her sürücünün yan tarafında Razer logosu var, süper parlak değil ve ama yeterli düzeyde. Özellikle düşük ışık koşullarında oldukça harika. Harika olmayan şey, sürücülerin biraz ucuz ve sıradan hissettirmesi. Düğmeler iyi, ancak sürücüler üzerinden kesinlikle daha fazla çalışılabilirdi.

Bunun dışında Nari’yi temiz tutmak oldukça, kullanmak oldukça rahat. Razer Chroma desteği sayesinde onları biraz daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Razer Synapse 3 yazılımını kullanarak Statik, Solunum ve Spectrum Cycling aydınlatma efektleri arasında seçim yapabilirsiniz.Böylece oyun oynarken size bakan herkes mini ışık gösterisinden keyif alabilir.

Razer Nari inceleme: Oyunları kulağınızda hissedin

PlayStation 4 için kablosuz destek var

THX Mekansal Ses desteği ve Razer Chroma dışında Nari’de çok sayıda özellik var. Şu anda Xbox One için kablosuz destek yok ve Oyun / Sohbet özelliği yalnızca kablosuz modu destekleyen platformlarla çalışıyor. Ancak PC ve PlayStation 4 için kablosuz desteği var. Takım arkadaşlarınızı istediğiniz kadar sık boğaz edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Çok oyunculu oyunlarda sohbet ve oyun hacminin doğru karışımını bulmanızı sağlayan oyun ve sohbet kadranı var. Oyun sesi ve sohbet sesi arasında istediğiniz zaman geçiş yapabilirsiniz.

Kulaklıklar,gözlük kullananlar için gizli girintili gözlük kanalları da içeriyor.Ancak bunlar, Stealth 300'de görülen, Turtle Beach'in ProSpecs alternatifi kadar belirgin değil. Girinti kulak yastığının geri kalanından neredeyse ayırt edilemiyor.

Sağ sürücüdeki USB girişle Nari’yi PS4 veya PC'nize bağlayabilirsiniz. USB aynı zamanda kulaklığı şarj etmeye de yarıyor. Ayrıca, 3.5 mm bağlantı noktası da var. Bluetooth ise yok.

Sürücülerdeki RGB ışıklarını değiştirmek veya aydınlatma efektlerini ayarlamakiçin Razer Synapse 3 yazılımını kullanabilirsiniz. Tercihleriniz, daha sonra kulaklıklı mikrofon setinizi kullandığınız herhangi bir cihaza kaydedilecek ve taşınacak.

Bu şık özelliklerin tümü, Razer Nari’nin pil ömrüne tabii ki de etki ediyor. Sürekli kullanırsanız yaklaşık 8 saat ayakta durabiliyor. RGB kapalıyken 10 saatten fazla ayakta kalabilir. Şarj olma süresiyse yaklaşık 4 saat.

Haberin Devamı

Razer Nari inceleme: Oyunları kulağınızda hissedin

Performans konusunda neler sunuyor?

Muhtemelen tartışmamız gereken ilk şey mikrofon kalitesi.Çünkü Razer Nari ihtiyacınız olduğunda kullanabileceğiniz geri çekilebilir bir mikrofona sahip. İstemediğiniz zaman bunu gizleyebilirsiniz.Ses algılama kalitesi yüksek olduğundan uzakta olsanız bile mikrofon, karşı tarafa sesinizi rahatça iletiyor. Ancak profesyonel ses kaydı için ayrı bir mikrofon tercih etmenizde fayda var.

Razer Nari’nin sürücüleri 20-200 Hz'lik geniş frekans aralığında çalışıyor ve dinamik Dijital Sinyal İşleme (DSP) kullanarak sürükleyici ve gerçeğe yakın bir deneyim sunuyor. Sürücüler birbirlerinden bağımsız olarak hareket edebiliyor, bu nedenle oyun içindeki harekete bağlı olarak, çevrenizde hareket ederken veya çeşitli gürültülerde içinde bulunduğunuz dünyayı daha iyi hissedeceksiniz.

Seslilik anlamında Nari, oyun oynarken gayet iyi bir performans sunuyor. Red Dead Redemption 2, Doom, Overwatch veyaGod of War oynarken çalınan sesler gayet netti. Gıcırdayan köprüler, hışırdayan rüzgar, enkazların yanması, insanların veya silahların sesinde inanılmaz bir netlik seviyesi vardı.

Razer Nari inceleme: Oyunları kulağınızda hissedin

Sonuca bağlıyorum

Razer Nari, oyunlar ve filmler için yeterince iyi. Bunun dışında Nari’yi PC, Mac, Xbox, PlayStation, Nintendo Swtich ve akıllı telefonlar ile kullanabilirsiniz.
Rekabetçi oyunlar için pek olmasa da netlik Red Dead Redemption 2 veya God of War gibi tek kişilik oyunların atmosferi için mükemmel. Zengin ve derin baslar baş döndürücü hale gelebilir.

Ev eğlence sisteminizi bir üst seviyeye taşımak istiyorsanız Razer Nari gerçekten sağlam bir seçenek. Biraz daha para vererek haptik geri bildirim özelliği sunan Razer Nari Ultimate modeline de bakabilirsiniz.

Güçlü patlamalardan yaklaşan bir aracın uzaktan gelen sesine kadar, Razer Nari sizi başka bir dünyaya sürüklüyor ve asla ayrılmak istemeyeceksiniz.

Razer Nari’nin yurt dışı fiyatı 150 dolar.

ARTILARI

  • Özelleştirilebilir THX Mekansal Ses desteği
  • Kısa şarj süresi
  • Mikrofon sesi kaliteli
  • Güçlü kablosuz bağlantı

EKSİLERİ

  • Otomatik kafa bandı küçük kafalar için pek uyumlu değil
  • Sürücüleri temizlemek zor