Teknoloji Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır? Mac Ve Windows'ta Ekran Görüntüsü Alma Yöntemleri...

Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır? Mac Ve Windows'ta Ekran Görüntüsü Alma Yöntemleri...

11.05.2021 - 14:27 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda bilgisayarlarda zaman geçirme süresi uzun olduğu için hemen hemen her işlem bilgisayar başında yapılmaktadır. Bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır? MAC ve Windows'ta ekran görüntüsü alma yöntemleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır Mac Ve Windowsta Ekran Görüntüsü Alma Yöntemleri...

Bilgisayarda önemli konuları ya da kaydedilmesi gereken konuların ekran görüntüsünü almak aslında son derece kolay bir işlemdir.

Haberin Devamı

Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Bilgisayarda bir ekran görüntüsü almak için talimatlar aşağıdaki gibidir.

Önce ilgili pencere açılır, tam olarak ekran görüntüsü almak amacıyla klavyedeki Print Screen tuşuna (PrtScn ya da PrtScrn şeklinde etiketlenmiştir) basılır. Bu tuş, klavyenin en üst kısmında F tuşlarının genelde sağında ve genelde ok tuşları ile aynı hizada bulunmaktadır. 

Sadece etkin olan programın ekran görüntüsünü alabilmek için Alt düğmesine basılı tutulur ve ardından da Print Screen tuşuna basılır. Bu ekran görüntüsünü görüntülemek için ya da kaydetmek için Microsoft Paint progranmını kullanabilir. Paint programında boş sayfada Düzenle'ye ve Yapıştır'a tıklanır, ekran boş sayfa şeklinde görüntülenir. Dosya kaydetmek istenilen konumu seçilir. İstenilen dosya adı yazılır ve ekran görüntüsü kaydedilir.

Haberin Devamı

MAC Ekran Görüntüsü Alma Yöntemleri

Günümüzde Mac OS X' sahibi olan kişilerin ekran görüntüsü alması için talimatlar aşağıdaki gibidir. Öncelikle bütün ekranın ekran görüntüsü almak için klavyede yer alan Command-Shift-3 tuşlarının birleşimine basılarak yapılır. Ekran görüntüsü alınır ve de masaüstünde bir dosya olarak kaydedilir. Ayrıca ekranın bir kısmının da ekran görüntüsünü alma işlemi vardır.

Burada ise klavyedeki Command-Shift-4 tuşları birleşimine basılır ve görüntüsü alınması gereken alanı seçilmek için artı imlecini sürüklenir. Mouse düğmelerini basılı tutar iken tuşlar bırakılır. Ekran görüntüsü almaya tam hazır olduğunuzda ise mouse düğmesi bırakılır.

Ekran görüntüsü alınır ve de Masaüstünde dosya şeklinde kaydedilir.

Yazarlar