İp askı ile badem göz estetiği

5 Şubat 2021

Göz ve göz çevresi yaşlılık belirtilerinin ilk ortaya çıktığı bölgelerden biri olduğu için bu bölgelere yönelik birçok farklı medikal estetik uygulama gerçekleştirilebiliyor. Son yıllarda göz şeklinin güzellik algısındaki rolünün farkına varılması ile en çok tercih edilen ameliyatsız estetik uygulamaları arasına badem göz estetiği de girdi. Badem göz estetiğinin ip askı yöntemi ile yapıldığında cerrahi bir nitelik taşımadığını, doğal ve etkili sonuçlar verdiğini belirten Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Caner Kaçmaz, uygulama ile ilgili en çok merak edilen konulara açıklık getirdi.

İp Askı ile Badem Göz Estetiği Sonrası Çekici Bakışlar

İp askı ile badem göz estetiği hakkında detaylara geçmeden önce badem göz trendi hakkında bilgi aktarmak daha doğru bir yaklaşım olacak. Badem göz estetiği ile temel hedefimiz gözleri hafif yukarı ve dışa doğru çekerek gözün hem daha iri hem daha şekilli hem de bir miktar çekik görünmesini sağlamak oluyor.

Yazının Devamı

Hayallerinizi ertelemeyin

29 Eylül 2020

Dolgun ve dik duran göğüsler her kadının hayalidir. Bu yüzden son yıllarda hiç olmadığı kadar popülaritesi artıran bir estetik operasyon türü de meme dikleştirme cerrahisi.

Meme dikleştirme yani mastopeksi operasyonları ise özellikle hamilelik ve emzirme sürecinde, ayrıca menopoz ve kilo verme sonrasında ve yerçekiminin de etkisiyle meme dokusunda oluşan hacim kaybı, gevşeklik ve sarkıklığa karşın estetik olmayan görüntüyü düzeltmek amacıyla yapılan bir ameliyattır.

Meme dikleştirme operasyonu neden yapılır?

Göğüsler ilk gelişmeye başladığı dönemlerde oldukça sıkı ve dik dururlar. Ancak zamanla yer çekiminin etkisi, yaşlanma, kilo alıp verme, emzirme, düzenli ve doğru sütyen kullanmama gibi nedenlerden dolayı göğüsler zamanla eski sıkılığını kaybedip, gevşeyip, aşağıya doğru düşmeye başlar. Genellikle göğüslerdeki sarkma ile birlikte göğüslerde hacim kaybı da olur. Göğüslerde sarkma az olduğu durumlarda destekli sütyen kullanımı ile bu durum kamufle edilebilirken, sarkma boyutu arttıkça kişilerde mutsuzluk ve

Yazının Devamı

Göz kapağı estetiğiyle yenilen

18 Eylül 2020

Yaşlanmanın en çok etkisini gösterdiği yerlerden olan göz kapakları, çevresinin ince derili ve hareketli olması nedeniyle de ilerleyen yaşlarda kişilerde kırışıklığa davetiye çıkarmaktadır. Bunun yanında Göz kapağı ameliyatları, çoğu kez estetik nedenlerden dolayı tercih edilse de, aslında oluşan sarkmaların müdahale edilmediği zaman ciddi boyutlara ulaşarak kişinin görme kalitesini düşürmesi nedeniyle de oldukça önemli bir operasyondur.

Göz kapağı deformasyonun nedenleri nelerdir?

Göz kapakları oldukça ince derilidir ve bu deri altındaki kas tabakaya sıkıca yapışık durumdadır. Bu yüzden her mimik yaptığımızda, göz kırptığımızda göz kapağı derisinde katlanma oluşur. Gün içerisinde sayısız kez göz kırptığımızı ve mimik yaptığımızı düşünürsek göz kapaklarında zamanla yıpranma olması kaçınılmazdır. Yaşlanmayla birlikte de göz kapakların çizgilenmeler ve kırışmalar oluşur. Göz kapağının altındaki kasların da gevşemesiyle göz kapağı derisinde sarkmalar oluşur. Gözümüzü çevreleyen yağ

Yazının Devamı

Jinekomasti ile orantılı vücut

8 Eylül 2020

Erkeklerde meme büyüklüğü; meme dokusunda aşırı büyüme ve kalıcı yağlanma ile karakterize bir sağlık sorunudur. Erkek göğsünde kadınsı şekilde bir büyüme olması olarak tanımlayabileceğimiz jinekomasti günümüzde basit bir operasyon ile giderilebilmektedir.

Yıllar boyunca meme büyüklüğü nedeniyle kendini sosyal ortamlardan izole eden ve özgüven sorunları yaşayan erkekler için jinekomasti operasyonları yeni bir hayatın başlangıcı olarak kabul edilmektedir. İdeal göğüs ölçülerine kavuşan, kıyafet seçimlerinden davranışlarına kadar birçok önemli alanda özgürleşen erkekler özgüvenlerini yeniden kazanmaktadır.

Neden olur ve etkileri nelerdir?

Cinsel ve hormonal anlamda sağlıklı bireylerde ortaya çıkabilen bu durum farklı sağlık problemleri neticesinde de görülebilir. Dramatik kilo değişimleri, tiroit fonksiyonlarındaki bozukluklar, östrojen hormonunun yüksekliği, karaciğer fonksiyon bozuklukları veya kullanılan ilaçlar erkeklerde meme büyümesi sorununa yol açabilir.

Meme

Yazının Devamı

Yüzlerde Hollywood çekiciliği

29 Ağustos 2020

Daha çok Hollywood yanağı adıyla ünlenen bişektomi operasyonu, her geçen yıl popülerliğini artırmaya ve kadınların daha çekici yüz hatlarına kavuşmalarını sağlamaya devam ediyor. Yanak bölgesindeki fazla yağların küçük bir işlemle alınarak yüzün yuvarlak hatlarının daha keskin bir görünüme dönüşmesini sağlayan bu işlemle asimetriklikler de büyük ölçüde giderilebiliyor.

Çekici bir yüz için…

Hollywood’un yıldızlı dünyasının çekiciliği her zaman ilgi uyandırmıştır. Hollywood yanağı olarak adlandırılan ve ülkemizde de giderek popüler hale gelen “bişektomi” özünde yanak inceltme estetiğidir. Yanakların iç kısmında yer alan yağ yastıklarının alınmasını, yanakların incelip elmacık kemiklerinin belirginleşmesini sağlayan operasyonun amacı daha çekici bir görünüm sağlamaktır. Bişektomi operasyonu normal kiloya ve yuvarlak bir yüze sahip 18 yaşından büyük erkekler ve kadınlara uygulanabilir. Bununla birlikte aşırı kilolu veya obezitesi olan kişiler ve 45

Yazının Devamı

Liplift ile orantılı bir yüz

24 Ağustos 2020

Çeşitli nedenlerden dolayı dudak burun mesafesi beklenilenden daha uzunsa bu durum kişinin olduğundan daha asık suratlı görünmesine neden olur. Liplift uygulaması buna karşın oldukça etkili bir çözüm sunmaktadır. Dudak kaldırma ameliyatı olarak tanımlanabilecek bu operasyon var olan fazla mesafeyi kısaltan bir cerrahi işlemdir.

Liplift Nasıl Yapılır?

Liplift işleminde hacimsiz dudaklar için en önemli işlem tabii ki hyalüronik asit dolgusudur. Ancak sorun çerçevesiz, tamamen aşağı bakan, içe dönük dudaklarsa ve buna eşlik eden uzun burun-dudak mesafesi varsa dudak kaldırma ameliyatı daha uygun bir seçenektir.

Yaklaşık yarım saat süren ve genel veya lokal anestezi altında yapılan işlemde burun alt hizasından burun kanatları boyunca yapılan kesiyle fazla cilt çıkarılarak, dudak yukarı doğru çekilerek iki planın birleştirilir. Kesi ile yapıldığı için izli bir operasyon olan liplift için kesi hattı, mesafenin ne kadar kısaltılacağı ve alanın ne kadar gerileceği iyi bir sonuç için altın değeri taşır.

Kimler İçin Uygundur ve İyileşme

Yazının Devamı

Cerrahisiz gençleşme

12 Ağustos 2020

Yaşlanma ile beraber kemik doku, kaslar, yağ katmanları ve bu yapılara eşlik eden deride sarkmalar görülür. Bu soruna karşılık günümüzde uygulanan ameliyatsız tekniklerden en önemlilerinden birisi iple yüz askılama yöntemidir.

Yaşlanmanın erken belirtilerini ortadan kaldırmak için gidermek için geliştirilen bu uygulamada cerrahi operasyona gerek kalmadan, kılçıklı ipler yardımıyla sarkan bölgeler askıya alınarak cilt germe işlemi gerçekleştirilmektedir.

İple Yüz Askılama Nasıl Uygulanır?

İple yüz askılama yüz ve boyun başta olmak üzere vücutta çeşitli alanlarda uygulanabilmektedir. İple askılama özellikle sarkık görünüme sahip yanak ve çene görüntüsünün düzeltilmesinde sıklıkla tercih edilen kolay ve güvenli bir yöntemdir.

Genel anestezi altında uygulama yapılacak bölgelerin işaretlenerek uyuşturulmasıyla başlayan operasyon sürecinde öncelikle deri ve alttaki destek dokuların yapısı gerekli olan işlem için ön analiz yapılır. Sonrasında deri altına askılama yapılacak ipler ince iğneler

Yazının Devamı

Tatile sixpack ile çıkın

8 Ağustos 2020

Havalara bakılırsa tatil sezonu bu yıl uzun sürecek. Bir kısmımız uzun bir tatil yapmışken, diğer kısmımız ise planları yapmış durumda. Ancak inatçı yağlar ve aşırı kilolar her tatil öncesi can sıkar. Peki, çözüm nedir?

Bazen ne yaparsak yapalım özellikle yerleşik ve hiç gitmeyecekmiş gibi duran karın bölgesi yağlarından kurtulamayacağımızı düşünürüz. Egzersiz, spor, diyet de istediğim görünümü elde etmemizi sağlamayabilir. İşte bu noktada uzun yıllardır hızlı ve kesin çözüm veren liposuction uygulamasında çığır açan 3D vaser tekniği, geleneksel liposuction tedavilerindeki gibi rahatsızlık ve uzun iyileşme sürelerine gerek olmadan göz alıcı sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Daha hassas bir liposuction teknolojisi olan bu teknik, sadece yağ dokularını hedefleyebilen bir özelliğe sahip olduğu için daha başarılı sonuçlar ortaya çıkarırken, sixpack görünümü yaratabilmesi açısından da özellikle erkekler tarafından haklı bir ilgi görüyor.

Sixpack uygulaması için kimler

Yazının Devamı