S Harfiyle Başlayan Atasözleri Sözü Söyle Alana Kulağında Kalana

Sözü Söyle Alana Kulağında Kalana

26.11.2020 - 17:46 | Son Güncellenme:

Sözü söyle alana kulağında kalana atasözü ne anlama gelmektedir? Atasözündeki kulağında kalmak ne demektir? Söylenilen bir sözün anlaşılabilmesi için neler yapmak gerekmektedir? Nasihatlerin hangi durumlarda verilmesi gerektiğini bilmek gerekmektedir. Sözü söyle alana kulağında kalana atasözünün kullanımı hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Sözü Söyle Alana Kulağında Kalana

Atasözleri insanlara nasihat veren iyiliğe ve güzelliğe yönlendirme özelliği gösteren sözlerdir. Söylenişlerinde tamamen iyi niyet ve insanları kamil insan olmaya yönlendirmek bulunmaktadır.

Sözü Söyle Alana Kulağında Kalana Atasözünün Anlamı Nedir?

Sözü söyle alana kulağında kalana atasözü söylenilen sözlerin boşa gitmemesi için söylenilen kimsenin özellikleri göz önünde tutulmaktadır. Söylenilen söz eğer karşındaki kişi tarafından anlaşılamayacaksa yahut bir kulağından girip diğerinden çıkacaksa önemsenmeyecekse o kişiye söz söylemenin gereksiz olduğunu belirtmektedir.

Sözü söyle alana kulağında kalana atasözü söz söyledikten sonra karşı taraftan anlaşılması gerektiğini ifade etmektedir. Özellikle kulağında kalana sözü ile anlatılmak istenen ise sözün boşa gitmemesi ve nasihatın anlaşılabileceği kimselere söylenmesini anlatmaktadır.

Kısaca Atasözünün Açıklaması

Sözü söyle alana kulağında kalana söylenen sözün öneminin ancak karşı tarafın anlamasıyla mümkün olması gerektiğini açıklamaktadır. Söylenen sözün zamanı da söylenilen kişi tarafından algılanması da belirtilmektedir.