T Harfiyle Başlayan Atasözleri Tırnağın Varsa Başını Kaşı

Tırnağın Varsa Başını Kaşı

28.11.2020 - 06:16 | Son Güncellenme:

Atasözleri birçok konuda bize yol gösterirken bazı konularda ise uyarı verici nitelikler taşıyor. Bu atasözleri içinde ise en çok kullanılanı tırnağın varsa başını kaşı atasözü olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde dahi sık sık kullanılan bu atasözünün anlamı nedir, atasözünün konusu ve bu atasözünün kısaca açıklamasını sizin için derledik.

Tırnağın Varsa Başını Kaşı

Atasözleri kimi zaman derin sohbetlerde cevap niteliği taşıyor kimi zaman ise zor bir durumdan çıkmak için bize ışık tutuyor. Bazen de bizi hayata dair konularda net bir şekilde uyarıyor. Bu uyarıların tam olarak ne anlama geldiğini ve hangi konularda uyarıldığımı anlamak için öncelikle atasözlerinin ne anlam ifade ettiğini çözmek gerekiyor.

Tırnağın Varsa Başını Kaşı Atasözünün Anlamı Ne Demek?

Bir işe başlamadan önce o işi bitirecek gücünün olup olmadığına bakmalısın. Başkasına güvenerek bir işe başlamak yarı yolda kalmaya sebep olabilir. Kendi işini en iyi yine kendin yaparsın.

Tırnağın Varsa Başını Kaşı Atasözünün Kısaca Açıklaması

Bu atasözünün anlamı başkasına güvenerek yola çıkmanın doğru olmadığını ve kendi gücünün yettiği işlere başlamak gerektiğini vurguluyor.