Dünya 'Melek yüzlü suikastçı'dan akılalmaz sözler: Bombayla ölüme gönderildim

'Melek yüzlü suikastçı'dan akılalmaz sözler: Bombayla ölüme gönderildim

22.01.2024 - 16:19 | Son Güncellenme:

Rusya'da bombalı bir paketle suikast düzenleyen 26 yaşındaki genç kadının aldığı ceza ve mahkemedeki sözleri dünyada ses getirdi.

Melek yüzlü suikastçıdan akılalmaz sözler: Bombayla ölüme gönderildim

Rusya lideri Vladimir Putin'in 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'ya saldırı emri vermesiyle, dünya Moskova'nın propaganda ekibini bizzat tanımış oldu. İşgale 'özel askeri operasyon' adını takan Ruslar, elindeki tüm medya gücünü Ukraynalıların 'Naziler' tarafından yönetildiğini 'kanıtlamak' için uğraştı. Batılı ülkelerde hiçbir yankı bulmayan söz konusu propagandanın bir diğer ayağı ise, cepheden bildiren askeri blogger'lardı. Suriye'deki iç savaşla ilk kez gün ışığına çıkan askeri bloggerlar, yıllardır Rus ordusunun sözcüsü görevinde. Nisan 2023'de Putin'in memleketi St. Petersburg'daki bir kafede bombalı saldırı meydana geldi. Kafede, Kremlin yanlısı askeri blog yazarları toplantı halindeydi. Kafeye yerleştirilen bomba birbirlerine hediyeler takdim eden ve oldukça neşeli bir toplantı gerçekleştiren Putin'in propagandistlerini hedef aldı. Rusya İçişleri Bakanlığı tarafında yapılan açıklamada ise patlamada ünlü Rus askeri blog yazarı Vladlen Tatarski'nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

KAFENİN SAHİBİ PRİGOZHİN ÇIKTI

St. Petersburg merkezli haber sitesi Fontanka'nın yaptığı habere göre kafenin eski sahibi, Ağustos ayında hayatını kaybeden Rus paralı asker grubu Wagner’in başkanı Yevgeny Prigozhin. Asıl adı ‘Maxim Fomin’ olan Vladlen Tatarski, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının ateşli bir destekçisiydi, bomba patladığında kafede düzenlenen etkinlikte konuşmacıydı.

Rus basınında patlayıcıyla ilgili çelişkili haberler yer alıyor. Rus devlet medyasının aktardığı İçişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, Tatarski'ye içinde bomba gizlenmiş bir heykel hediye edildi.

Melek yüzlü suikastçıdan akılalmaz sözler: Bombayla ölüme gönderildim

İLK GÖZALTI: DARİA TREPOVA

Tüm bu gelişmeler yaşanırken BBC, bombacı katillerin yakalandığını yazdı. Rus polisi, 26 yaşındaki Darya Trepova isimli kadının gözaltına alındığını açıkladı. Darya Trepova daha önce içişleri bakanlığının arananlar listesine alınmıştı. Rus yetkililer, Rusya'nın ikinci büyük şehrinin merkezindeki saldırıyı "yüksek profilli bir cinayet" olarak soruşturduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Melek yüzlü suikastçıdan akılalmaz sözler: Bombayla ölüme gönderildim

"VİCDANIM RAHAT"

Aradan geçen 9 ay sonunda suikastçı Daria'nın aldığı ceza belli oldu. 26 yaşındaki kadına tam 27 yıl hapis cezası verildi. Mahkemede Ukrayna tarafından "Bombayla ölüme gönderildim" diyen Daria, kimseyi öldürme niyetinde olmadığını belirtti ve şöyle dedi:

"Herkesten özür diliyorum, kimseyi öldürmek istemedim. Vicdanım rahat, yaşadıklarınızdan dolayı çok üzgünüm"

Daria'nın avukatı ise genç kadının paketin içinde ne olduğunu bilemeyeceğini dolayısıyla cezanın fazla olduğunu kaydetti. Rus basınında çıkan haberlerde ise Daria'nın kesin cezasının Perşembe günü açıklanacağını ve yargıcın 27 yıldan daha uzun bir süre vermesinin gelen politik baskılar nedeniyle arttığını yazdı. Trepova ayrıca davada paketi kendisine sevgilisinin verdiğini öne sürerek suçu başkasına atmaya çalıştı.

Melek yüzlü suikastçıdan akılalmaz sözler: Bombayla ölüme gönderildim