Dünya Son dakika... ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail'e dönüyor

Son dakika... ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail'e dönüyor

15.10.2023 - 14:59 | Son Güncellenme:

İsrail-Hamas savaşı sonrası apar topar bölgeye gelen Antony Blinken, Arap ülkeleriyle kritik temaslarda bulundu. Uluslararası haber ajansları Blinken'ın temasları sonrası yeniden İsrail'e geleceğini bildirdi.

Son dakika... ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsraile dönüyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Hamas çatışmalarının yoğunlaşmasının ardından Hamas tarafından rehinelerin serbest bırakılması ve tansiyonun düşmesi için başladığı Orta Doğu turuna çıktı. Katar, Filistin, Bahreyn ile temaslarda bulunan Blinken son olarak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile başkent Riyad’da bir araya geldi.

Haberin Devamı

Bir saat sürdüğü ifade edilen görüşmede veliaht prens, İsrail-Hamas arasındaki çatışmanın son bulması için bir yol bulunması gerektiğini ifade etti. İsrail’in Gazze’ye yönelik ablukasının da kaldırılmasını kapsayan uluslararası hukuka uyulması gerektiğini sözlerine ekleyen Muhammed bin Selman, Filistin halkının meşru haklarını elde etmesini, adil ve kalıcı barışa ulaşmasını sağlayacak bir barış yolu bulunması gerektiğini vurguladı.

BLİNKEN GERİ DÖNÜYOR

Orta Doğu'daki temaslarını sonlandıran Blinken, İsrail'e tekrar dönme kararı aldı. ABD Dışişleri Bakanı'nın önümüzdeki saatlerde Mısır'a geçmesi bekleniyor.