Dünya Ülkenin lideri Fransız oldu! Gizlice yaptı, karara tepki yağıyor

Ülkenin lideri Fransız oldu! Gizlice yaptı, karara tepki yağıyor

17.07.2023 - 17:19 | Son Güncellenme:

Fransız vatandaşı olduğu internete sızan cumhurbaşkanı aldığı kararın nedenini ilk kez açıkladı.

Ülkenin lideri Fransız oldu Gizlice yaptı, karara tepki yağıyor

3 hafta önce ortaya çıkan gizli belgelerde Madagaskar lideri Andry Rajoelina'nın 2014 yılında gizlice Fransa vatandaşlığına geçtiği öne sürüldü. İçişleri bakanı tarafından da imzalanan belge şans eseri internet ortamına düşünce gelişme ada ülkesinde infial yarattı.

Haberin Devamı

Muhalefetteki Madagaskar Miara Miainga partisinin Başkanı Hajo Andrianainarivelo, Madagaskar anayasasının 46. maddesine atıfta bulunarak, 'Cumhurbaşkanının işlevleri yalnızca Madagaskar uyruklu bir vatandaşa düşebilir' dedi.

SİYASİ HAMLE

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Romy Voos Andrianarisoa, suçlamalara yanıt olarak belgelerin sızdırılmasını 'şüphesiz siyasi bir hamle' olarak nitelendirerek Rajoelina'nın Madagaskarlı bir anne ve babadan dünyaya geldiğini ekledi.

Ülkenin lideri Fransız oldu Gizlice yaptı, karara tepki yağıyor

İLK KEZ YANIT VERDİ

Ailesiyle Fransız vatandaşlığı aldığını kabul eden Rajoelina, bu kararı çocuklarının istikbali için verdiğini bildirdi. Fransız vatandaşı olmanın ülkesine hizmet konusunda bir engel çıkartmayacağını belirten Rajoelina 'Bir sonraki seçimde aday olacak mısınız?' sorusuna ise yanıt vermedi.

Haberin Devamı

Öte yandan cumhurbaşkanının Fransız vatandaşı olduğuna ilişkin söylentiler 2018'de de çıkmış ancak hiçbir delil olmadığı için pek dikkati çekmemişti.