Dünya Yolun ortasına balistik füze düştü!

Yolun ortasına balistik füze düştü!

01.06.2023 - 09:55 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Kiev'e yönelik bombardıman saldırıları devam ederken bir füze işlek bir yolun tam ortasına düştü. Dehşet anları ise füzenin hemen yanında olan aracın kamerasına takıldı.

463. gününe giren Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde kaos tüm hızıyla devam ediyor. Cephe hattında devam eden çatışmalar artık yavaş yavaş şehirlere de taşındı. Ukrayna ordusu bir şekilde Rus hava savunmalarını geçen İHA'larla Moskova'yı hedef aldı.

Haberin Devamı

Salı günü sabah saatlerinde yaşanan gelişmede yeni güne gözlerini açan yerel halk tepelerinde Ukrayna İHA'larının vızıltılarını duydu.

ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Söz konusu İHA'lar savunma sistemleri tarafından imha edilse de bazıları binalara kamikaze dalışı yaptı. Putin, Ukrayna'nın 'Rusya'yı, Rus vatandaşlarını bu saldırılarla sindirmeye çalıştığını' söyledi.

Saldırı sonrası topa Wagner grubunun lideri Yevgeny Prigozhin de girdi ve Savunma Bakanlığına 'Sen Savunma Bakanlığısın. Bu ülkeyi korumak için ne yapıyorsunuz?'

Yolun ortasına balistik füze düştü

F-16'LAR BEKLENİYOR

Bakhmut'un düşmesi sonrası 'kritik bölgelerde' henüz büyük bir gelişme yaşanmadı. Ukrayna'nın olası bir saldırı için ABD'nin kapıyı araladığı F-16'ları beklediği öne sürülüyor. F-16'ların gelmesiyle birlikte Ukrayna'nın Kırım'a yönelik bir harekatı söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Savaşta şimdilik iki tarafta sadece belli yerleri bombalamakla yetiniyor. Rus tarafının genellikle gece saatlerinde yaptığı bombardımanlar Ukrayna sistemleri tarafından imha ediliyor.

463 GÜNDE 37 MİLYAR DOLARLIK DESTEK

ABD tarafı ise F-16'ların yanı sıra yeni bir yardım paketini daha açıkladı. Beyaz Saray sözcüsü John Kirby, ABD'nin Ukrayna'ya Patriot sistemleri için füzeler, Stinger MANPADS ve Avenger hava savunma sistemlerini içerecek 300 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi sağlandığını söyledi.

Pakette ayrıca insansız hava araçlarından atılabilen havan topu benzeri mühimmatlar olduğunu da kayıtlara geçti. ABD, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana 37,6 milyar dolardan fazla askeri yardım sağladı.

YOLUN ORTASINA BALİSTİK FÜZE ATTILAR

Tüm bu gelişmeler Rusya'nın son günlerde artan füze saldırıları kameraya takıldı. Söz konusu görüntüler Ukrayna'nın başkentine yapılan 11 balistik füze saldırısı anında kayıtlara geçti.

Yolun ortasına balistik füze düştü

MUCİZE GERÇEKLEŞTİ

İşlek bir yolda ilerleyen arabaların tam ortasına düşen füze şans eseri patlamadı. Görüntünün ilerleyen kısımlarında füzeden siyah dumanlar çıktığı videoda görülüyor. Kiev halkı ise füzenin patlamaması üzerine yolda normal seyirlerine devam etti.

Saldırıda herhangi bir yaralı ve ölü bildirilmedi. Rus tarafı ise söz konusu görüntülerle ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı

Yolun ortasına balistik füze düştü