Dünya Zelenskiy öfke patlaması yaşadı! Gizli toplantıyı ABD basını sızdırdı

Zelenskiy öfke patlaması yaşadı! Gizli toplantıyı ABD basını sızdırdı

14.07.2023 - 12:54 | Son Güncellenme:

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, NATO zirvesinde Zelenskiy'nin üyelik konusu hakkında beklentisinin yerine gelmemesi üzerine yaşananları yazdı.

Zelenskiy öfke patlaması yaşadı Gizli toplantıyı ABD basını sızdırdı

Vilnius zirvesinin sonlanmasıyla beraber Litvanya'da liderlerin yaşadıkları da basına yansımaya başladı. Bu bağlamda Washington Post gazetesi Volodimir Zelenskiy'nin Vilnius'ta istediğini alamadığını belirtti. Rusya-Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Kiev'in NATO'ya üyeliğinin beklenmediğini belirten Washington Post, 'Başkan Biden, NATO'nun Ukrayna yüzünden Rusya ile savaşa girmemesini sağlamak için büyük çaba sarf etti' değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

ÖFKE PATLAMASI YAŞADI

Zirvede Ukrayna için net bir sinyalin beklendiğini de belirten gazete, beklenen sinyalin gelmediğini ve Zelenskiy'nin bu durum karşısında kapalı kapılar ardında 'öfke patlaması' yaşadığını aktardı. ABD delegasyonu üyeleri ise özel bir toplantıda onu sakinleşmeye ve kendisine vaat edilen güvenlik yardımını kucaklamaya çağırdı.

Gazetede yer alan haberin devamında Ukrayna'nın yakın zamanda birliğe katılmasının imkansız olduğu belirtildi ve ABD ve Almanya'nın bu duruma zaten karşı olduğu bildirildi.

Zelenskiy öfke patlaması yaşadı Gizli toplantıyı ABD basını sızdırdı

ZELENSKİY: ABSÜRTLÜK

Gazete Zelenskiy'nin beklediği sinyali alamadığını öne sürerek devlet başkanının attığı tweeti de yaşananlara ek olarak haberinde yer verdi. Zelenskiy sosyal medyadan yaptığı açıklamada konuya ilişkin 'Benzeri görülmemiş bir absürtlük' dedi.

Haberin Devamı

'TREN KAZASI'

Haberin devamında gazetenin yazarlarından Josh Rogin'in konuyla ilgili yorumlarına yer verildi. Ukrayna'nın üyelik tartışmalarını gereksiz bulan Rogin 'ABD'nin Ukrayna'nın üyeliğini hızlandıran gerçeklere her zaman karşı çıkacağını ve herkesin eşit derecede mutsuz olacağını biliyorduk' dedi ve 'Zelensky bir hata yaptı. Böyle olacağını bilmesi gerekirken, eleştirisini bu kadar halka açıklayarak bunu büyük bir sorun haline getirdi' şeklinde ekledi. Rogin söz konusu yazısın başlığında 'Tren kazası' ifadesini kullandı.

Zelenskiy öfke patlaması yaşadı Gizli toplantıyı ABD basını sızdırdı

TEK ŞART

Gazetenin bir diğer yazarı Max Boot ise 'NATO üyeliği için gerçekçi bir şansınız olmasının tek yolu, Rus işgalinin bir çıkmaza girmesidir' dedi. Boot yazısının devamında ABD'nin bir diğer nükleer süper güç olan Rusya ile karşı karşıya gelmek istemediğini hatırlattı ve şöyle dedi:

'Onlara yüzlerce olmasa da düzinelerce F-16 sağlamalıyız ki havanın kontrolünü ele geçirebilsinler ve ilerleyip Rusları geri itebilsinler. Nihai olarak sürdürülebilir ve savunulabilir çizgiye bu şekilde ulaşabiliriz',