Ege Ada sanatla güzelleşiyor

Ada sanatla güzelleşiyor

04.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi ile KUSAV tarafından kentin farklı noktalarda düzenlenen konser ve birbirinden renkli etkinlikler adeta karnaval havası estiriyor 

Ada sanatla  güzelleşiyor

Kuşadası Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri ile sanata ve sanatçıya verdiği desteği her alanda gösteriyor. “Kuşadası sanatla güzelleşiyor” sloganı ile Güvercinada, Balıkçılar Meydanı, tarihi Kervansaray ve Altın Güvercin Amfi Tiyatro’da farklı sanat dallarında düzenlenen etkinlikler kenti cazibe merkezi haline getiriyor. Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV), Kuşadalı caz sanatçısı Ahmet Muvaffak Falay’ın anısına yaz sezonu boyunca Maffy Kuşadası Caz Günleri adlı etkinliği düzenliyor, bu kapsamda dünyaca ünlü sanatçılar sahne alıyor. Kuşadası Kent Orkestrası tarafından kentin farklı noktalarında düzenlenen konserlerle Kuşadalıların yaşamına renk katılıyor. Ayrıca plaj partileri ve diğer etkinliklerde de sahne alan orkestra kentte karnaval havası estiriyor.
Balıkçılar Meydanı, Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Orkestrası, Kuşadası Kent Orkestrası’nın ardından ünlü şarkıcı Melek Mosso’yu ağırladı. Sanatçıya çiçek ve teşekkür plaketi veren Başkan Ömer Günel, “Dünyada bu kadar kötülük ve kirli düşünceler varken dünyayı kadının zarafeti ve sessiz gücü kurtaracak” sözü ile kadınlara verdiği önem ve değeri bir kez daha gösterdi. Kuşadası Belediyesi tarafından ağustos ayının sonuna kadar düzenlenecek olan kültür ve sanat etkinliklerinin ücretsiz biletlerine Ada Modern Sanat Galerisi ve İbramaki Sanat Galerisi’nden herkes ulaşabiliyor. Etkinliklerin bilgileri Kuşadası Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından görüntülenebiliyor.

Haberin Devamı

3 ayda 100 bin ziyaretçi

Kuşadası’nın Güvercinada Kalesi, sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan kaleyi 3 ayda yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti. Osmanlı Devleti’nin 17’inci yüz yılda yaşamış en önemli seyyahlarından biri olan Evliya Çelebi’nin ‘Kuşların uğramadan geçmediği tılsımlı bir ada’ diye tanımladığı Küçükada’nın üzerinde yükselen Güvercianda Kalesi’ni gezenler, bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor. Kentin tanıtımına önemli katkı sağlayan tarihi kale, Kuşadası’nda yetişen 10 endemik bitki türünden biri olan ‘Tülüşah’ çiçeğini koruma parsellerini de bünyesinde barındırıyor. Ayrıca Güvercinada Kalesi’nini burç bölümünde 14.5 metre uzunluğundaki Fin (İskece) balinası iskeleti ile ticaret gemilerinin maketleri sergileniyor.
Güvercinada Kalesi, ‘Maffy Kuşadası Caz Günleri’ ile ‘Güvercinada Dinletileri’ne de ev sahipliği yapıyor. Kuşadalılar ayrıca, salı ve perşembe günleri ücretsiz mat-pilates ve yoga kurslarıyla sağlığa tempo tutuyor. Kanadalı Marie Lozo, “İlk defa ziyaret ettim. Büyüleyici bir atmosferi var” dedi. Lise öğrencisi Ceylin Karahasanoğlu ise “Manzarası ve tarihi dokusuyla muhteşem bir yer” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ada sanatla  güzelleşiyor

Zabıta, merkezde hizmette

Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın (KESO) yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Başkan Ömer Günel, Zabıta Müdürlüğü’nün KESO tarafından boşaltılan ve Sabucalı Sokak’ta bulunan 2 katlı binaya taşınacağını söyledi. Başkan Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün bundan 30 yıl önce de aynı binada görev yaptığını belirterek, “Böylece Zabıta Müdürlüğümüz yaklaşık 30 yıl sonra tekrar yerine dönmüş olacak. Aynı zamanda merkezi bir alanda konumlanarak etkili hizmet vermeyi de sürdürecek” dedi. Başkan Günel, KESO Başkanım Ahmet Çalım ve ekibini de çalışmaları için tebrik etti.