Ege Başarılı gençlerin tercihi Ege oldu

Başarılı gençlerin tercihi Ege oldu

18.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi’nin 79 programı en yüksek puanla öğrenci alan ilk beş arasında yer aldı

Başarılı gençlerin tercihi Ege oldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS-2022 yerleştirme sonuçlarına göre Ege Üniversitesi’nin lisans ve ön lisans programlarının yüzde 51.63’ü ilk 5 program arasında yer aldı. Ege’nin toplam 153 programının 79’u devlet üniversiteleri sıralamasında en yüksek puanla öğrenci alan ilk 5 arasına girdi.
Ege’nin başarılı öğrenciler tarafından tercih edildiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Kurumsal tam akredite, öğrenci odaklı, uluslararası tanınır araştırma üniversitemiz; kaliteli eğitimi, yetkin akademik kadrosu, fiziki altyapısı ve donanımlı laboratuvarları, üniversite sanayi işbirlikleri, öğrencilerine sunduğu staj ve istihdam imkânlarıyla başarılı gençlerimizin gözdesi oldu. Üniversitemizin toplam 153 lisans ve ön lisans programından 79’u yani yüzde 51.63’lük oranla ilk 5 program arasına girme başarısını gösterdi. Üniversitemizin YÖKAK’tan 5 yıllık tam kurumsal akreditasyon alması ve programlarımızın yüzde 70’inden fazlasının ulusal ve uluslararası değerlendirme yapan kurum ve kuruluşlar tarafından akredite edilerek kalitesini tescillemiş olması, YKS 2022 tercih sonuçlarında da görüleceği üzere programlarımızın giriş puanlarını artırdı.
Üniversite tercihi yapacak öğrencilere kolaylık sağlamak, programlarla ile ilgili bilgi vermek amacıyla yayımlanan kılavuzda, Türkiye’de bir ilki başararak 5 yıllık tam kurumsal akreditasyon belgesine layık görülen üniversitemiz de yer aldı.
Ayrıca Mühendislik Fakültemizin tüm bölümlerinde yüzde 100 İngilizce eğitime geçmemiz, 2021 YKS tercih sonuçlarına kıyasla bu yıl mühendislik programlarımızın hem puanları hem de devlet üniversitelerindeki puan sıralaması bakımından gözle görülür bir yükseliş gösterdi” ifadesini kullandı.

Yazarlar