Ege Ege otlarına Danilo yorumu

Ege otlarına Danilo yorumu

28.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü işbirliğiyle düzenlenen Karşıyaka Ege Otları Festivali sona erdi.

Ege otlarına Danilo yorumu

Etkinliğin ilk gününde ünlü İtalyan Şef Danilo Zanna’nın katıldığı atölyeye yoğun ilgi vardı. Zanna, karışık otlu mücver ve ısırgan otlu pesto sos yapan iki öğrenciye eşlik etti. Zanna’ya festivale katıldığı için teşekkür eden ve Karşıyaka atkısı hediye eden Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Ege otları sadece bir beslenme kaynağı değil yaşam tarzı. Bu kültür ile çocuklarımızı ve gençlerimizi tanıştırmak, kötü yeme alışkanlıklarından ve zararlarından korumak, örnek olmak zorundayız. Bize düşen bu eşsiz birikimi doğru, akılcı, bilimsel bir anlayışla değerlendirmek, gastronomi literatürümüzde hak ettiği yere ulaştırmak” dedi.
Pazar da kuruldu
Ege ot kültürünün tanıtıldığı alanında uzman kişilerin söyleşileri de etkinliğe renk kattı. Kurulan sembolik pazar alanında ise, özellikle İzmir mutfağında yaygın olarak tüketilen turpotu, hardal, radika, cibez, arapsaçı, şevketi bostan, ebegümeci, ısırgan otu, helvacık, gelincik ve iğnelik gibi kış mevsimine özgü yabani otlar sergilendi.