Ege hedef dünya şampiyonası

hedef dünya şampiyonası

15.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

+50 Yaş Açık Sıklet Men’s Physique 2021’de Türkiye şampiyonu olan Yener Meral, ikinci kez milli takım heyecanı yaşayacak. 3-8 Kasım tarihleri arasında İspanya’da düzenlenecek Fitness Dünya Şampiyonası’nda boy gösterecek sporcunun hedefi, ilk üçe girip Türk bayrağını dalgalandırmak

hedef dünya şampiyonası

+50 Yaş Açık Sıklet Men’s Physique 2021’de Türkiye şampiyonu olan İzmir Sağlıklı Yaşam Spor Kulübü sporcusu Yener Meral, ikinci kez milli takım heyecanı yaşayacak. 1986 yılında hobi olarak başladığı sporda büyük başarılara imza atan Meral; 2019, 2020 ve 2021 olmak üzere üst üste üç kez kendi sıkletinde Türkiye şampiyonu olmayı başardı. 2019 yılında milli takımı temsil eden 1971 doğumlu sporcu, şampiyonayı 7. tamamlamıştı. İkinci kez bu deneyimi tadacak Meral, 3-8 Kasım tarihleri arasında İspanya’da düzenlenecek Fitness Dünya Şampiyonası’nda ilk üçe girip Türk bayrağını dalgalandırmayı hedefliyor.
Meral, “Bu spor maddi açıdan herkesin kaldırabileceği bir branş değil. Bizlere daha fazla destek çıkılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
‘İyi hazırlanıyorum’
Bir kez daha ülkemizi dünya şampiyonasında temsil etmeye hazırlanan Meral, “2019 yılının ardından yeniden milli takımımız için mücadele edeceğim. İlk seferinde istediğim neticeyi alamadım. Her şey yolunda gittiği takdirde şu anki hedefim ilk üçe girmek” dedi. Meral, “Bu meşakkatli süreçte yanımda olan, destek veren herkese teşekkür ediyorum. Podyum arkasında gördüğüm destek inanılmaz. İspanya’da düzenlenecek şampiyonada ülkemizi iyi bir şekilde temsil etmek istiyorum” dedi.