Ege ‘Hedefimiz, dirençli bir kent inşa etmek’

‘Hedefimiz, dirençli bir kent inşa etmek’

16.12.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen yerel yönetimler konferansına katıldı.

‘Hedefimiz, dirençli bir kent inşa etmek’

Yerel yönetimlerin geçmişin belediyecilik anlayışından çok daha büyük bir sorumluluk üstlendiğini söyleyen Soyer, “Biz şehrimizin yerel değerlerini ve gücünü doğru yöneten bir ‘ekonomik iklim’ inşa ediyoruz. Bu iklimin oluşabilmesinin temel bir şartı var, demokrasi. Demokrasi olmadan bir ülke ekonomisi belki bir noktaya kadar büyüyebilir. Ne var ki demokrasi olmadan büyüme, yalnızca bir avuç insanın ülkenin tüm zenginliğinden faydalanması anlamına geliyor. İzmir’deki tüm çalışmalarımızın ana omurgası refahı büyütmek ve adil paylaşımını sağlamak. Amacımız, açlık, yoksulluk, eşitsizlik ve iklim krizine karşı dirençli bir kent inşa etmek” dedi.

Haberin Devamı

Çölyaklılara 4 bin 500 paket gıda

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ömür boyu diyet yapmak zorunda olan çölyak ve fenilketönüri hastalarına yiyecek desteğini sürdürüyor. Yıl sonuna kadar glüten ve protein yapıtaşı fenilalanin içermeyen gıdaların bulunduğu 4 bin 500 paket hastalara teslim edilcek. Un, makarna, tel şehriye, tarhana, tahıl gevreği, puding, kurabiye, yumurta ikamesi, pirinç ikamesi, kraker, çikolata, irmik gibi gıda malzemelerinden oluşuyor.

Eşrefpaşa’ya güç katacak işbirliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları ile işbirliği protokolü imzaladı. Eşrefpaşa Hastanesi’nin sağlık hizmetlerini başta evde bakım eğitimi ve cihaz desteğiyle daha ileri boyuta taşıyacak örnek işbirliği protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları Genel Müdürü Erhan Bulutçu tarafından imzalandı. Törene; Başhekim Op. Dr. Kadir Devrim Demirel, Başhekim Yardımcıları Yavuz Uçar, Arif Kutsi Güder ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi İzmir Koordinatörü Prof. Dr. Emrah Alper de katıldı. Başkan Soyer, “Bu birliktelik bize güç katacak” dedi. Bulutçu da, “Evde sağlık hizmetlerini ileri boyuta taşıyacağız” diye konuştu. Op. Dr. Demirel ise, “Cihaz, eğitim desteği, dijital program desteği verecek. İlk ekipman desteği önemli ihtiyaçlardan biri olan mamografi cihazı olacak” ifadesini kullandı.