Ege Kilo kaybı sonrasındaki sarkmaların çözümü var

Kilo kaybı sonrasındaki sarkmaların çözümü var

25.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Obezite cerrahisiyle verilen kiloların ardından vücutta oluşan deformasyon ve sarkmalar, vücut şekillendirme ameliyatları ile düzeltilebiliyor.

Kilo kaybı sonrasındaki sarkmaların çözümü var

Ameliyatın, kişinin ideal kilosuna ulaşıp bu kiloyu en az 3 ay koruduktan sonra yapılabildiğini belirten Özel Tınaztepe Galen Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Onur Öztürk, “ Hastalar genelde tüm sorunların aynı anda yapılmasını isterler ama bu fizyolojik olarak mümkün değildir. Bu anlamda hastaların öncelikleri belirlenmeli. Buna göre doğru planlama yapılmalıdır. Birlikte kombine edilebilmesi mümkün olan işlemler birlikte yapılabilir. Bu ameliyatlar kilo verme ameliyatları değil, kilo verdikten sonra oluşan bozuklukların ve deformasyonların şekillendirilmesi ameliyatlarıdır” diye konuştu.
Vücut şekillendirme ameliyatlarının kadın ve erkeklerde, yaş sınırı olmadan, genel sağlık durumu ameliyat olmaya engel olmayan herkese yapılabildiğini kaydeden Op. Dr. Öztürk, “ Ameliyatlardan sonra bir iz kalabiliyor. Ancak biz cerrahlar bu izleri gizleyemeye ve saklamaya çalışıyoruz. Bacak içi, sütyen bölgesi, meme altı gibi yerlerden kesileri yaparak görünür yerde kalmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Her bir seans arasında 3-6 ay kadar ara verilmeli. Örneğin meme ve kol estetiği yapılan bir hasta, bacak ve karın estetiği olabilmesi için en az 3-6 ay ara vermek gerekmektedir. Total olarak bu süreç ortalama 2 yıla kadar yayılabilmektedir” dedi.