Ege ‘Tenis bilmeyen kalmasın’

‘Tenis bilmeyen kalmasın’

04.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en köklü tenis kulüplerinden birisi olan Karşıyaka Tenis Kulübü’nde Başkan Kazım Türk, açıklamalarda bulundu. Türk, “Tam bir aile ortamı yakalamış durumdayız. Kapımız herkese açık, halkımız varsa biz varız” dedi

‘Tenis bilmeyen kalmasın’

Karşıyaka Tenis Kulübü Başkanı Kazım Türk, Milliyet Ege Bölge Temsilcisi Engin Uğur Ağır, Milliyet Ege Spor Müdürü Mehmet Demirtaş ve Milliyet Ege Spor Yazarı Fatih Tanfer’in sorularını cevapladı. Türk, kısa ve uzun vadede ulaşmak istedikleri hedefleri, yakaladıkları başarıların perde arkasını, tesisleşmenin önemini aktardı. Türk ‘aile’ olarak nitelendirdiği tenis kulübünde geçen her gün üye sayılarının arttığını belirtti, hiçbir ticaret amacı gütmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘Yetiştirici kimlik’

Türk, “Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında eski Karşıyaka’da tenis sporunu en çok levantenler oynarlardı. Batılılaşmaya önem veren Türk aydınları, 1923 yılından itibaren tenis sporunu camiamızda icra etmeye başlamışlar. Kulübümüzün tenis şubesinin geçmişi kurtuluş mücadelesi yıllarına dayanmaktadır. Birden fazla branşla birçok kulübe örnek olmuş kulübümüzün tenis şubesinden çok değerli sporcular yetişmiştir. Şu anda futbol, voleybol, basketbol gibi ana branşların yanı sıra eskrim, tenis, bilardo ve yelken olmak üzere faaliyetlerimiz sürüyor. Cumhuriyet’imizin 100. yılını kutlayacağımız önümüzdeki yıl her branşta şampiyonluk tek parola olacak. 1926 yılında Atatürk’ün kulübümüzü ziyaretinde kadınların tenis maçını izlemiş olması, bizleri onurlandırıyor. Kısaca Karşıyaka, spor kulübüdür” dedi.

Haberin Devamı

‘Bayrağımız dalgalanacak’

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı’nın kendisine bu görevi vermesinden sonra işe hızlı bir biçimde başladıklarını ifade eden Türk, “Son beş yıldır Karşıyaka Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktayım. Yaklaşık bir sene önce Başkanımız Turgay Büyükkarcı’nın şahsıma yaptığı görevlendirme ile tenis branşına şube başkanı olarak atandığımda şubemizdeki arkadaşlarla bir araya geldik. Öncelikli gereksinimlerimizi belirledik ve bugün tesisleşme adına yatırım yaptık. Kadın ve erkek soyunma odaları, tuvaletleri ve değerli velilerimiz için bekleme salonu, sporcularımız için dinlenme salonu, tenis hocalarımız için dinlenme salonu ve yönetici salonu olmak üzere 5 ayrı kategoride yaptığımız hamlelerle kulübümüzü en iyi şekilde temsil edecek olup bu başarımızı milli takımlar seviyesine çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

‘Başarımızı kanıtladık’

Türk, “Her zaman ilimizin, bölgemizin ve hatta ülkemizin lokomotif tenis kulüplerinden olan tenis şubemiz, uluslararası organizasyon olan Tenis Europe 12-14-16 yaş kategorilerinde İpek Şakiroğlu, Sarp Aydinç, Kuzey Uğurcan, Berrak Koçak ve Samim Filiz ile tekler ve çiftler kategorilerinde finali gördü.
2022 yılının başında Gençlik ve Spor Bakanlığı projesi olan THOM merkezlerine 2007 doğumlu sporcularımızdan Sarp Aydinç ve İpek Şakiroğlu’nu gönderme başarısı sağladık. Ulusal alanda 8-9-10 yaş, 12 yaş, 14 yaş, 16-18 yaş ve büyükler kategorilerinde bir sezonda yüzden fazla kupa ve madalya kazanarak ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha kanıtladık.
Ayrıca 6 Yaş Milli Takımlar antrenörü olarak uzun yıllar göreve giden başantrenörümüz Yıldıray Çam’a ilave olarak bu yıl, başantrenör yardımcımız Onur Artkıy da Türkiye Tenis Federasyonu tarafından 14 Yaş Milli Takım antrenörü olarak görevlendirildi” dedi.

Haberin Devamı

‘Tenis bilmeyen kalmasın’

‘Kulübümüze ilgi büyük’

Türk, “Tenis tarihimiz bu denli eskiye dayansa da turnuva alacak yeterlilikte değildik. Bunun da ilk adımı tesisleşmeden geçiyor.
Şimdi ise kendimizi hazır hissediyoruz. İlk hedefimiz 8, 9 ve 10 yaş kategorilerinin turnuvalarına ev sahipliği yapmak. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, çalışmalarımıza her zaman destek veriyor. Umarım bu sene onu da başarıp ilklere imza atacağız” şeklinde konuştu.
“Burayı yaşamak lazım” diyen Türk, “Tesislerimizde bir aile havası var. Antrenörlerimiz çocuklarımızla, çocuklarımız bizlerle çok iyi iletişim halindeler.
Sabah 5’te 6’da bile raket sesini duyabilirsiniz. Halihazırda 90 tane altyapı, 80 tane kursiyer öğrencimiz var.
Normalde yaz ayları bizim için ölü sezon olur. Fakat bu sene yetişkinler de dahil olmak üzere çok güzel geri dönüşler aldık. Bizim tek amacımız, her gün 1 kişinin bile bu sporla tanışması” diye konuştu.

Haberin Devamı

Okullarda tarama yapılıyor

Türk, “Okullarda ilkokul ve anaokul seviyesindeki çocuklarımıza taramalar yapıyoruz. Tenise yatkın öğrencilere yönelik çalışmalarımız ve de aileleri bilgilendirmemiz bizim altyapımıza en büyük yatırımımız oluyor. Zaten tesisleri görünce tutuluyorlar, takdir görüyoruz. Ayrıca sosyal sorumluluk projelerimiz devam ediyor. Yine ilgili okullardan kardeşlerimize farkındalık eğitimi veriyoruz. Yüzlerindeki tebessümü görünce bu işe daha fazla bağlanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Gençlerin hedefi büyük

Karşıyaka’nın tenis şubesinin genç milli sporcularından Samim Filiz, “6 yaşından bu yana tenisle ilgileniyorum. İlk başlarda tenisi sevmiyordum. Buna rağmen zevk aldıkça raketi elimden düşürmedim. Önce altyapıdaki arkadaşlarımla çalıştım. Yıldıray Hoca bana çok yardımcı oldu. U12 Milli Takım Elemeleri’nde başarılı olup Milli Takım’a birinci sıradan girmeyi başardım. Türkiye Şampiyonası’nda da hem teklerde hem de çiftlerde birincilik kupasını kazandım. Amacım dünya tenis sıralamasında ilk 100’e girmek” derken, yine milli sporcu Berrak Koçak, “7 yaşında tenise başladım. İlk başta cimnastikle uğraşırken tenise geçtim. Çünkü tenisi daha çok sevmeye başladım. İlerledim ve geçen ay milli takıma girmeyi başardım. Hedefim, dünya çapında tanınan bir tenisçi olmak” ifadelerini kullandı.