Ege Tıkır tıkır çalışıyoruz teker teker bitiriyoruz

Tıkır tıkır çalışıyoruz teker teker bitiriyoruz

18.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Son iki yıldır ses getiren yatırımlarıyla kente damga vuran Kuşadası Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yaşama geçirilen projeleriyle de dikkat çekiyor...

Tıkır tıkır çalışıyoruz teker teker bitiriyoruz

Kuşadası’nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla temeli atılan yeni projeler, turizmden eğitime, kültür sanattan sosyal yaşama kadar ilçenin pek çok alanda gelişimine katkı sunacak. Bu kapsamda Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016’da 25 milyon lira bedelle kamulaştırılan 10 dönümlük Tariş arazisi projesinin yapımı sürüyor. Kuşadası sahilinin en merkezi noktasında yer alan projede, tescilli binaların korunacağı yeşil alanlar, kent meydanı ve kültür merkezi, yer altı otoparkı yer alacak. Başkan Ömer Günel, “Yüzde 80’i yeşil alandan oluşacak ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından da onaylanan projemiz, kentimizi modern ve estetik bir çekim merkezine daha kavuşturacak” dedi.

Haberin Devamı

Ada Camping gözde

Aydın Büyükşehir ile alternatif turizm projesi kapsamında hayata geçirilen Davutlar Mahallesi Sevgi Plajı’ndaki Ada Camping, 93 standart çadır, 15 glamping çadır ve 24 karavanı aynı anda ağırlama kapasitesine sahip. 25 dönümlük kamp alanında ayrıca market, duş kabinleri, sosyal donatı ile çocuk oyun alanı, yemek pişirme ünitesi ve otopark da bulunuyor. Rezervasyon için www.adacampingkusadasi.com adresinden iletişim bilgilerine ulaşabiliyor.

Bu kreş çok ekolojik

Cumhuriyet Mahallesi Candan Tarhan Bulvarı üzerinde yer alacak olan Ekolojik Kreş ve Kadın Danışma Merkezi, güneş, yağmur suyu gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak kendi enerjisini üretecek biçimde, 3 katlı olarak projelendirildi. Doğa ve çevreye duyarlı nesiller yetiştirme hedefini taşıyan binaya; hâlihazırda Camikebir Mahallesi’nde yer alan Çalıkuşu Evi’nde ücretsiz psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti vermekte olan Kadın Danışma Merkezi de taşınacak.

Haberin Devamı

Kampinova geliyor!

Habitat Derneği’nin proje ortağı olduğu ve Kuşadası Belediyesi tarafından Kuştur Mevkiinde kiralanan 36 dönümlük arazinin 15 dönümü üzerinde yapımı süren Kampinova alanında eğitim, atölye, konaklama, çadır, spor, dinlenme ve ortak çalışma alanları ile sosyal tesisler bulunacak. Ayrıca alanda Y ve Z kuşağının talepleri doğrultusunda, dijital çağın gereklerine uygun çeşitli eğitim ve atölyeler de düzenlenecek. Proje dijital şenlik ve renkli festivallere ev sahipliği yapacak.

En büyük 3’üncü cemevi

Ülkemizin en büyük 3’üncü cemevi olan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Cemevi’nin, tüm eksikleri Kuşadası Belediyesi tarafından tamamlanarak 3 katı yeniden düzenlendi. Cemevinde, 16 misafirhane, bir idari bölüm, 300 metrekarelik cem salonu, 250 kişilik konferans-tiyatro salonu ve 5 adet derslik bulunuyor.
Kuşadası Belediyesi, Türkiye’nin ilk dijital ve materyal çocuk kütüphanesini Sevil-Yaşar Altaş Kültür Merkezi’nde hizmete açtı. Bünyesinde 6 bin 664 basılı, 24 bin 155 dijital kitap bulunan kütüphanede, okuyucular sistemden kitapların künyelerini görerek seçme işlemi de yapabiliyor. 3-8 yaş arasını kapsayan çocuk bölümü ile 9-18 yaş arasını kapsayan genç bölümünden oluşan kütüphanede İngilizce ve Almanca kitaplar da bulunuyor. SEYAKMER Dijital ve Materyal Çocuk Kütüphanesi bünyesinde dijital kitap (e- kitap) uygulaması da yer alıyor.

Haberin Devamı

Fosil ve Mineral Müzesi

Kuşadası Belediyesi, Google ve Habitat ortaklığıyla Kadınlar Denizi Mahallesi’nde yaşama geçirilen “Kuşadası İstasyon” projesi, gençlere farklı alanlarda verilecek eğitimler yoluyla mesleki ve hobi amaçlı yeni beceriler kazandıracak, çeşitli dijital etkinlikler de gerçekleştirilecek. Ayrıca Türkiye’de bir belediye tarafından ilk kez kurulan ve Müzeler Sokağı projesinin ilk halkası olan, “Fosil ve Mineral Müzesi” kentin ilgi odağı oldu. GEKA iş birliği ile restore edilen tarihi binada açılan müzede sergilenen eserler arasında bir mamut dişi de bulunuyor.
Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) ortaklığıyla hayata geçirilen Ada Modern Sanat Galerisi, kapılarını illüstratörler sergisi ile açıyor. Küratörlüğünü Selin Atasoy’un yaptığı, 50 Türk illüstratörün 116 eserinin sanatseverlerle buluşacağı sergi, canlı performanslar ve atölye çalışmalarıyla 1 Ekim’e kadar açık kalacak.

Haberin Devamı

Hem ucuz hem organik

Kuşadası’nda hayata geçirilen, “Adabahçe Projesi” ile belediye ve civardaki tarımsal üretim kooperatiflerine ait atıl durumdaki tarım alanları da üretime açıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden temin edilen ata tohumları ile yetiştirilen ürünler, Emek Atölyeleri’nde işlenerek AdaMarket Ekspres aracının ve Halk Ada Market mağazasının raflarında tüketici ile buluşuyor. Proje ile kadın kooperatiflerinden temin edilen ambalajlı organik ürünler de satışa sunuluyor.

Tematik parklar

Kuşadası Belediyesi, 13 bin 100 metrekarelik alanda 7 tematik parkı hizmete açtı. Futbol temalı Mehmet Alkışlı Parkı, kitap temalı Muzaffer İzgü Parkı, Kuşadalı Çanakkale şehitlerinin adını yaşatan Kahramanlar Parkı, çocuklara çevre bilinci aşılamayı hedefleyen Geri Dönüşüm Parkı ile Türkmen ve Kadıkalesi mahallelerindeki köpek eğitim parkları beğeni topladı.

Haberin Devamı

Kemal Arıkan ışıldıyor

Aydın Büyükşehir ve Kuşadası Belediyesi işbirliği ile yaşama geçirilen “Trafik Sakinleştirme” projesi kapsamında Kemal Arıkan Caddesi, araç trafiğine kapatılarak yayalaştırıldı. Kuşadası Belediyesi tarafından 3 bin 428 metrekarelik doğal taş döşemesi, 1600 metrekarelik peyzaj çalışması yapıldı. Dükkânların önüne 3 adet engelli rampası inşa edildi.

*Bu bir reklamdır