Eğitim 2016 YDS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

2016 YDS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

20.03.2016 - 15:06 | Son Güncellenme:

Yabancı dil sınavı adaylarının sınav giriş yerleri belli oldu. ÖSYM tarafından YDS giriş belgeleri yayınlandı. ais.osym.gov.tr adresinden girilerek YDS giriş belgenizi alabilirsiniz. İşte YDS sınab giriş belgesi almak için yapmanız gerekenler...

2016 YDS sınav giriş belgesi nasıl alınır

Her sene ÖSYM tarafından düzenlenen YDS sınavı için geri sayım başladı. ÖSYM YDS sınav giriş yerlerini öğrenmek için giriş belgelerini yayınladı. Adaylar ais.osym.gov.tr adresine tıklayarak rahatlıkla YDS giriş belgesini yazdırabilirler.

Haberin Devamı

YDS NEDİR?

YDS, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) kararıyla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilk olarak 7.04.2013 tarihinde uygulanmaya başlanan, nisan ve eylül ayları olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilen merkezi bir sınavdır.

YDS sınavı 150 dakika sürmektedir.

ÖSYM tarafından yapılan birçok sınavda 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi uygulaması YDS sınavında yoktur. YDS de her sorunun değeri 1,25 puandır. Örneğin sınavdan 65 alması gereken bir adayın 52 net yapması gerekmektedir.
(52x1,25=65)
Eğer YDS ye aynı dilden bir kereden fazla girer ve farklı puanlar alırsanız, aldığınız en yüksek puan geçerli sayılır. Diğer puanlar dikkate alınmaz.

ÖSYM Başkanlığı, Akademik kadrolara başvuruda bulunmak isteyen adaylar için YDS puanının süresiz geçerli olacağını ilan etmiştir. Ancak bu uygulama üniversiteden üniversiteye farklılık göstermektedir. Bu nedenle adayların başvuru yapacakları üniversitelerin ilgili duyurularını takip etmeleri gerekmektedir.
Dil tazminatı için YDS geçerlilik süresi ise 5 yıldır.

Haberin Devamı

YDS 11 bölümden oluşmaktadır.
Kelime bilgisi – 6 soru
Gramer – 10 soru
Cloze test – 10 soru
Cümle tamamlama – 10 soru
İngilizce – Türkçe çeviri - 3 soru
Türkçe – İngilizce çeviri – 3 soru
Paragraf tamamlama – 4 soru
Anlam bütünlüğünü bozan cümle – 5 soru
Karşılıklı konuşmalar – 5 soru
Yakın anlamlı cümleler – 4 soru
Okuma parçaları 20 soru

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (İlkbahar Dönemi) : 27.03.2016

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Sonbahar Dönemi): 04.09.2016

YDS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASI ALINIR?

2016-YDS İlkbahar, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 27 Mart 2016 Pazar günü Saat 9.30’da yapılacak YDS sınavında adaylara 150 dakika süre verilecek Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İlkbahar Dönemi sınav yerleri bu hafta açıklandı. Adaylar, YDS 2016 İlkbahar Dönemi sınava giriş belgelerini yayınlandığı andan itibaren ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak edinecekler.

Haberin Devamı

ÖSYM, adaylara YDS 2016 sınava giriş belgesi göndermeyecek. Adaylar, üzerinde sınav yeri, salon bilgileri ile fotoğraf ve kimlik bilgilerinin olduğu YDS 2016 sınav giriş kartlarına belirtilen internet adresinden yazıcı aracılığıyla kendileri indirecekler. Yazıcıdan çıktı alırken adayların fotoğrafın görünür olmasına ve yazıların okunaklı bir şekilde print edilmesine dikkat etmeleri gerekiyor. Aksi halde YDS sınava giriş belgeniz geçersiz sayılabilir. YDS 2016 sınav yeri bilgileri de bu belgenin üzerinde okul, salon ve sıra numarası ve adayın kimlik bilgileri ve ÖSYM aday numarası dahil yer alacağından adayların bilgilerini çıktı alırken dikkat etmesi gerekiyor.